| 
 
 
 | 
Kapari Sos | 
  | 
kahve 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2006 
Mesajlar: 172 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2365 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006 
3,194 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
½ su bardağı soğuk et suyu
 
2 su bardağı kaynar et suyu
 
1 kahve fincanı un
 
1 kahve fincanı ince kıyılmış kapari
 
1 çorba kaşığı tereyağ
 
az tuz
 
 
Küçük bir tencerede tuzu, unu ve soğuk et suyunu iyice karıştırıp 5 dakika bekletin. Sonra bir çırpma teli ile karıştırarak kaynar et suyunu yedirin. Orta ateşte 5-6 dakika kaynatıp ateşten alın. Bir süzgeçten süzdürün, tereyağı ile kapariyi karıştırın. Servise hazırdır.
 
 
 
 
Fotoğraf "akşamsabah" tarafından gönderildi. 28.07.2020
  
 | 
Kapari Sos | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61407 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2011 
2,693 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
4 çorba kaşığı un
 
350 gr (2 su bardağı) hazır yada evde yapılmış sıcak tavuk suyu
 
2 tatlı kaşığı sirke
 
1 çay kaşığı hardal
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
1+1/2 çorba kaşığı kapari
 
1+1/2 çorba kaşığı krema
 
 
Bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz. Yağ eriyince tahta kaşıkla unu ekleyip, 1 dakika karıştırarak pişiriniz.
 
Tencereyi ateşten alıp, tavuk suyunu yavaş yavaş katınız. Sirke, hardal, tuz, biber ve kapariyi ekleyiniz.
 
Tencereyi yeniden ateşe oturtup, sürekli karıştırarak sosu kaynatınız. Sos kaynamaya başlayınca ateşin altını kısıp, 5 dakika daha pişiriniz.
 
Sosu ateşten alıp kremayı kattıktan sonra, ısıtılmış bir sosluğa dökerek servis ediniz.
 
 
Not: Çabuk ve kolay hazırlanan bu kremamsı sos, genellikle kuzu haşlamalarda kullanılırsa da, haşlama tavukla birlikte de sunulabilir. Dilerseniz sığır etiyle de kullanabilirsiniz ama, o zaman, et suyu kullanıp, tariften kremayı çıkarmak gerekir.
  
 | 
Kapari Sos | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166312 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2022 
281 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 ml et suyu (sıcak)
 
1 kahve fincanı kıyılmış kapari
 
50 gram tereyağı
 
1 fincan soğuk et suyu
 
Tuz
 
1 kahve fincanı un
 
 
Bir tencereye un, tuz ve soğuk et suyu ekleyin. Karıştırın ve beş dakika dinlendirin. Bir çırpma teliyle yavaşça karıştırarak sıcak et suyunu karışıma yedirin. Beş dakika kadar orta ateşte kaynatın ve ocaktan alın. Sos karışımını süzgeçten geçirin. Üstüne tereyağı ve kapari ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra sosunuz hazır olacaktır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |