|
Kaldırık Kavurma (Düzce) |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6817
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2006
4,289 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kaldırık
3 soğan
2 kasik tereyağı
Tuz
Karabiber
Kaldirikler temizlenir. 2 cm genisliginde dogranir. Bol suda haslanir. Suzgece alinip bekletilir.
Soğanlar ince kiyilir. Bir tencereye soğanlar ve yag konulup soğanlar oldurulur.
Haşlanmış ve suzulmus kaldirikler, tuz ve karabiber ilave edilip 10 dakika karistirarak kavrulur ve sicak servis yapilir.
|
Kaldirik Kavurması (Düzce) |
|
dozer
Aşçı
Kayıt: 12.05.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc98177
Gönderme Tarihi: 13.May.2014
3,116 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kaldirik otu
2 adet soğan
3 adet yumurta
3 kaşık sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
istediğiniz baharat karabiber, pulbiber
Kaldirikleri temizleyip iyice yıkıyoruz.
Haşlıyoruz ve süzüyoruz.
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz, salça ekliyoruz.
Biraz kavurduktan sonra yumurtaları kırıp iyice pişmesini sağlıyoruz.
avucumuzda haşlanmış kaldirikleri sıkıp sıkıp yumurtaların üzerine döküyoruz.
Tuz ve istenilen baharatları ekleyip 1-2 dakika da böyle kavuruyoruz.
|
Kaldırık Otu Kavurması (Düzce) |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162121
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2021
322 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kaldırık otu
2 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Kaldırık otu ayıklanır ve yıkanır. Üstünü geçecek miktarda bol su ve bir miktar tuz ilave edilerek 15 dk. kadar haşlanır.
Süzülen kaldırık otu elle İyice sıkılarak bekletilir.
Bir tencerede sıvı yağ, ince kıyılmış soğan ve sarımsak pembeleşene kadar kavrulur, ardından salça ve kaldırık otu İlave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
Üstüne karabiber, tuz, pul biber ve kekik İlave edilerek kısık ateşte 5 dk. daha pişirilir.
|
Kaldirik Kavurması (Düzce) |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162485
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2022
229 defa indirildi / yazdırıldı
|
Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kg kaldirik
2 adet kuru soğan
5 adet yumurta
5 diş sarımsak
½ çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Kaldirikler ayıklanır ve yıkanır. Üstünü geçecek miktarda bol su ve bir miktar tuz ilave edilerek 15 dakika kadar haşlanır.
Süzülen kaldirikler elle iyice sıkılarak bekletilir.
Bir tencerede sıvı yağ, ince kıyılmış soğan ve sarımsak pembeleşene kadar kavurulur, ardından salça ve kaldirik ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
İsteğe bağlı olarak ayrı bir kâsede çırpılan yumurtalar kaldirik kavurmasına eklenir, üstüne karabiber, tuz, pul biber ve kekik ilave edilerek yumurtalar pişene kadar kısık ateşte 5 dakika daha pişirilir.
|
|