Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Karadeniz Yemekleri > Kaldırık Kavurma (Düzce) (4 adet - 225,206 defa bakıldı)

Kaldırık Kavurma (Düzce)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kaldirik Kavurması (Düzce)

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162485
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2022
229 defa indirildi / yazdırıldı




Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 kg kaldirik
2 adet kuru soğan
5 adet yumurta
5 diş sarımsak
½ çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı biber salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz

Kaldirikler ayıklanır ve yıkanır. Üstünü geçecek miktarda bol su ve bir miktar tuz ilave edilerek 15 dakika kadar haşlanır.
Süzülen kaldirikler elle iyice sıkılarak bekletilir.
Bir tencerede sıvı yağ, ince kıyılmış soğan ve sarımsak pembeleşene kadar kavurulur, ardından salça ve kaldirik ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
İsteğe bağlı olarak ayrı bir kâsede çırpılan yumurtalar kaldirik kavurmasına eklenir, üstüne karabiber, tuz, pul biber ve kekik ilave edilerek yumurtalar pişene kadar kısık ateşte 5 dakika daha pişirilir.



Kaldırık Otu Kavurması (Düzce)

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162121
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2021
322 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kaldırık otu
2 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz

Kaldırık otu ayıklanır ve yıkanır. Üstünü geçecek miktarda bol su ve bir miktar tuz ilave edilerek 15 dk. kadar haşlanır.
Süzülen kaldırık otu elle İyice sıkılarak bekletilir.
Bir tencerede sıvı yağ, ince kıyılmış soğan ve sarımsak pembeleşene kadar kavrulur, ardından salça ve kaldırık otu İlave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
Üstüne karabiber, tuz, pul biber ve kekik İlave edilerek kısık ateşte 5 dk. daha pişirilir.



Kaldirik Kavurması (Düzce)

dozer
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 12.05.2014
Mesajlar: 19
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc98177
Gönderme Tarihi: 13.May.2014
3,116 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kaldirik otu
2 adet soğan
3 adet yumurta
3 kaşık sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
istediğiniz baharat karabiber, pulbiber

Kaldirikleri temizleyip iyice yıkıyoruz.
Haşlıyoruz ve süzüyoruz.
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz, salça ekliyoruz.
Biraz kavurduktan sonra yumurtaları kırıp iyice pişmesini sağlıyoruz.
avucumuzda haşlanmış kaldirikleri sıkıp sıkıp yumurtaların üzerine döküyoruz.
Tuz ve istenilen baharatları ekleyip 1-2 dakika da böyle kavuruyoruz.



Kaldırık Kavurma (Düzce)

otelman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196
Şehir: Alanya
Kısa URL: https://ml.md/lc6817
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2006
4,289 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. kaldırık
3 soğan
2 kasik tereyağı
Tuz
Karabiber

Kaldirikler temizlenir. 2 cm genisliginde dogranir. Bol suda haslanir. Suzgece alinip bekletilir.
Soğanlar ince kiyilir. Bir tencereye soğanlar ve yag konulup soğanlar oldurulur.
Haşlanmış ve suzulmus kaldirikler, tuz ve karabiber ilave edilip 10 dakika karistirarak kavrulur ve sicak servis yapilir.







Kaldırık Kavurma (Düzce) Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(4 adet Kaldırık Kavurma (Düzce) 225,206 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort