| 
 
 
 | 
Kalburabastı (Aksaray) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38246 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2009 
2,999 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Aksaray Valiliği
 
 
1 su bardağı sıvı yağ, margarin ve yoğurt, yeterince un karıştırılır, mayalanır. Yapılan hamur kulak memesi büyüklüğünde hazırlanır, rende ile tel süzgeçten geçirilir, üzerine rendelenmiş ceviz konularak kapatılır. Kapatılan kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizilir, kısık ateşte veya fırında pişirilir. Yapılan tatlı için hazırlanan şerbet tatlının üzerine dökülerek servis yapılır.
 
 
 
 
Fotoğraf "açıkel" tarafından gönderildi. 23.08.2016
  
 | 
Kalburabastı (Aksaray) | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc116099 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2016 
2,923 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.kulturportali.gov.tr
 
 
2,5 su bardağı un
 
2 su bardağı ayçiçek yağı
 
1 su bardağı süt
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı toz şeker
 
3 su bardağı su
 
Yarım limonun suyu
 
 
Kalburabastı tatlımızın şekerini, suyunu ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Ocağınızın kısık ateşinde 20 dakika kadar daha kaynatın. Ardından soğumaya bırakın. Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verin. Üst kısmını süzgecin üzerine bastırın. Hafif yağlanmış tepsiye dizip, 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine dökün.
 
 
 
  
 | 
Şeker Böreği (Aksaray) | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153437 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2020 
724 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 Su Bardağı Un 
 
1 Çay Bardağı Süt 
 
2 Yemek Kaşığı Tereyağı 
 
2 Çay Bardağı Zeytinyağı 
 
10 Gr Karbonat 
 
¼ Çay Kaşığı Tuz 
 
1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz 
 
Şerbeti İçin: 
 
2,5 Su Bardağı Toz Şeker 
 
2,5 Su Bardağı Su 
 
3-4 Damla Limon Suyu 
 
1 Fıske Tuz  
 
 
Yoğurma kabına un, eritilen tereyağı, zeytinyağı ve tuz konur ve yoğurulur. Malzemeler özleşince içine cevizler ve karbonat dökülür ve hamura iyice yedirilir. 
 
Özleşen hamurdan parçalar kopartılır, avuç içinde yuvarlanır ve kalburun üzerine bastırılarak yayılır. Oval şekiller verilen hamur pişirme tepsisine dizilir. 
 
Tepsi önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına sürülür. 
 
Bu sırada şerbeti hazırlamak için toz şeker ve su tencerede karıştırılır, kaynayınca içine tuz ve limon suyu ilave edilir. 5 dakika sonra şerbet ocaktan alınır ve ılımaya bırakılır. 
 
Kalburabastı pişince fırından çıkartılır, sıcakken üzerine ılık şerbet gezdirilir ve çekmesi için en az 30 dakika bekletilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |