Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Eskişehir Yemekleri > Kalburabastı (Aksaray) (3 adet - 93,824 defa bakıldı)

Kalburabastı (Aksaray)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kalburabastı (Aksaray)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc38246
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2009
2,867 defa indirildi / yazdırıldı




Aksaray Valiliği

1 su bardağı sıvı yağ, margarin ve yoğurt, yeterince un karıştırılır, mayalanır. Yapılan hamur kulak memesi büyüklüğünde hazırlanır, rende ile tel süzgeçten geçirilir, üzerine rendelenmiş ceviz konularak kapatılır. Kapatılan kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizilir, kısık ateşte veya fırında pişirilir. Yapılan tatlı için hazırlanan şerbet tatlının üzerine dökülerek servis yapılır.


Fotoğraf "açıkel" tarafından gönderildi. 23.08.2016


Kalburabastı (Aksaray)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc116099
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2016
2,826 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

2,5 su bardağı un
2 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Kalburabastı tatlımızın şekerini, suyunu ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Ocağınızın kısık ateşinde 20 dakika kadar daha kaynatın. Ardından soğumaya bırakın. Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verin. Üst kısmını süzgecin üzerine bastırın. Hafif yağlanmış tepsiye dizip, 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine dökün.



Şeker Böreği (Aksaray)

seyyar tayyar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.09.2020
Mesajlar: 41
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc153437
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2020
584 defa indirildi / yazdırıldı




2,5 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Çay Bardağı Zeytinyağı
10 Gr Karbonat
¼ Çay Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
Şerbeti İçin:
2,5 Su Bardağı Toz Şeker
2,5 Su Bardağı Su
3-4 Damla Limon Suyu
1 Fıske Tuz

Yoğurma kabına un, eritilen tereyağı, zeytinyağı ve tuz konur ve yoğurulur. Malzemeler özleşince içine cevizler ve karbonat dökülür ve hamura iyice yedirilir.
Özleşen hamurdan parçalar kopartılır, avuç içinde yuvarlanır ve kalburun üzerine bastırılarak yayılır. Oval şekiller verilen hamur pişirme tepsisine dizilir.
Tepsi önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına sürülür.
Bu sırada şerbeti hazırlamak için toz şeker ve su tencerede karıştırılır, kaynayınca içine tuz ve limon suyu ilave edilir. 5 dakika sonra şerbet ocaktan alınır ve ılımaya bırakılır.
Kalburabastı pişince fırından çıkartılır, sıcakken üzerine ılık şerbet gezdirilir ve çekmesi için en az 30 dakika bekletilir.







Kalburabastı (Aksaray) Tarifleri Eskişehir Yemekleri



(3 adet Kalburabastı (Aksaray) 93,824 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort