| 
 
 
 | 
Kalamar Tava | 
  | 
panjur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.05.2006 
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3831 
Gönderme Tarihi: 17.May.2006 
7,723 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 Orta Boy Kalamar
 
1 Su Bardagi Sivi Yag
 
1 Çorba Kasigi Seker
 
1 Tatli Kasigi Karbonat
 
1 Su Bardagi Un
 
Tuz
 
Sos Için:
 
1 Kutu Dogranmis Domates
 
1/2 Yarim Havuç
 
2 Arpacik Sogani
 
1 Dis Sarmisak
 
1/2 Kereviz
 
1/2 Çay Bardagi Sivi Yag
 
Tuz
 
1/2 Tatli Kasigi Kuru Feslegen
 
 
Kalamarlari Yikayip kuruladiktan sonra yarim parmak kalinliginda halka seklinde dograyalim. Üzerine karbonat ve sekeri ilave edip hepsini harmanlayalim(bu islem kalamari yumusatmak ve lezzetini arttirmak için) 
 
Ayri bir yerde unun içine bir miktar tuz ilave edip karistiralim. Kalamarlari una bandirip fazla ununu silkeleyerek kizgin yagda esit araliklarla dizerek arkali önlü hafif pembelesene dek kizartalim.
 
Sos Için: Havucu tavla zari gibi dograyalim. Kerevizi ayni irilikte dograyalim. Tavaya sici yagi koyalim. Havucu, soğanlari, sarmisaklari ve kerevizi ilave ederek yumusayana dek soteleyelim. Ardindan 1 kutu domates konservesini tavaya bosaltip tuzunu ve yarim tatli kasigi feslegeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dek 3-5 dakika kaynatalim.
 
Bu sosu kalamarlarin yaninda ikram edelim.
 
 
 
  
 | 
Kalamar Tava | 
  | 
Samsun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.10.2005 
Mesajlar: 43 Şehir: Çarşamba | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6958 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2006 
4,824 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram kalamar
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 çay kaşığı sirke
 
1 çay kaşığı limon suyu
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
yarım su bardağı un
 
kızartma için sıvı yağ
 
Sosu için:
 
2 tatlı kaşığı süzme yoğurt
 
1 diş sarımsak
 
2 tatlı kaşığı mayonez
 
1 küçük salatalık turşusu
 
2 tatlı kaşığı limon suyu
 
yarım demet dereotu
 
 
Balıkçıya temizletip alacağınız kalamarları yıkayın. Yarım santim kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Üzerlerine karbonat, sirke, limon suyu ve toz şekeri dökün. Arada bir karıştırarak bir gece buzdolabında bu karışımın içinde bekletin. Derin bir tavada yağı kızdırdıktan sonra ateşin gücünü biraz azaltın. Kalamarları una bulayın, tavaya atarak kızartın. Delikli kepçe ile yağdan çıkartın. Kağıt mutfak havlusunda fazla yağını süzün. Yanında sosu ile sıcak servis yapın. Sosu için sarmısağı ezin. Salatalık turşusunu küçük küpler şeklinde doğrayın. Dereotunu ince ince kıyın. Yoğurt, mayonez, sarımsak, turşu, limon suyu ve dereotunu birlikte karıştırın. Bir saat kadar buzdolabında bekletin. Kalamar tavayı yanında sos yerine limon dilimleri ile de servis yapabilirsiniz. Kalamarların iyi kızarması için pişme süresinin uzun olması bunun için de ateşin kuvvetli olmaması gerekir.
 
 
 ML® Mantarlı Kalamar için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Kalamar Tava | 
  | 
kağıt gibi beyaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.09.2012 
Mesajlar: 36 Şehir: Etiler Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81324 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2012 
3,024 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram kalamar
 
1 şişe soda
 
1 su bardağı un
 
1 yumurta
 
Kızartmak için sıvıyağı
 
Sosu için:
 
2 çorba kaşığı mayonez
 
2 dilim ekmek içi
 
4 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
 
Kalamarları dondurulmuş olarak alın ve dilimlenmemişse ince dilimlere ayırın. Soda, un, yumurta karışımı hazırlayıp kalamarları bu sosa bulayın ve kızgın yağda kızartın. Sosu için de mayonez, ezilmiş sarımsak, ezilmiş ekmek içleri ve yoğurdu karıştırın. Bu karışımı kalamarların yanında servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kalamar Tava | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117612 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2016 
1,975 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Dursun Ataç
 
 
500 gr kalamar
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı karbonat
 
½ su bardağı süt
 
1 su bardağı un
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 adet limonun suyu
 
Tarator sos için:
 
1 kase yoğurt
 
2 yemek kaşığı mayonez
 
2 yemek kaşığı rondoda çelikmiş ceviz içi
 
1 avuç bayat ekmek içi
 
1-2 diş dövülmüş sarımsak
 
1 yemek kaşığı sirke
 
 
İlk olarak temizlenip yıkanmış, halka doğranmış kalamarlar derin bir kaba alınır. Kalamar bu halde iken bıçağınızın tersi ile 3-5 kez üzerinden sıyırın. Bu da kalamarı yumuşatan teknik bir harekettir. Sonra üzerlerine şeker, karbonat ve limon suyu ilave edilerek ovulur, bu arada köpürecektir. İyice ovduktan sonra üzerine süt dökülerek ovmaya devam edilir. Buzdolabına kaldırılıp en az sekiz saat bekletin. Buzdolabından aldıktan sonra süzgeçe konulup suyu süzdürülür. Diğer tarafta unun içine tuz atılıp karıştırılır. Kalamarlar una bulanıp fazla unu silkelendikten sonra hafif ateşte bol kızdırılmış yağda altın sarısı rengi alana kadar kızartılır. Rengine aldanıp kızartma süresini 2-3 dakikadan fazla uzatmayın, tabağa aldıktan sonra rengini bulacaktır. Sos için bütün malzemeleri karıştırın ve kalamarı servis tabağına alarak sos ile sıcak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Kalamar Tava | 
  | 
cinali 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.10.2016 
Mesajlar: 21 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120717 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2016 
1,689 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
THY Skylife
 
 
300 gram kalamar
 
Bir tutam tuz
 
Bir tutam şeker
 
1 şişe soda
 
1 yemek kaşığı un
 
 
300 gram kalamar temizlendikten sonra halka halka doğranıp yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı şeker konup iyice yoğrulur sonra içerisine bir şişe soda konup yumuşaması için bir gün buzdolabında bekletilir. Yumuşadıktan sonra yağı kızdırıp, kalamar beyaz unla unlanıp kızartılır.
 
 
 
  
 | 
Kalamar Tava | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145411 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2019 
793 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram temizlenmiş ve doğranmış kalamar
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı un
 
Karabiber
 
Tuz
 
Kızartma yağı
 
 
Temizlenmiş ve doğranmış kalamarları tuzlayıp biberledikten sonra bir kabın içerisine alın.
 
Üzerini örtecek kadar süt koyup iki saat bekletin.
 
Sütün içinden çıkardıktan sonra una bulayın.
 
Üzerine un serptiğiniz tepsiye dizin.
 
Yağı tavada ısıtın.
 
Kalamarları kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın ve havlu kağıt üzerine alın.
 
Fazla yağını bıraktıktan sonra servis tabağına alıp tarator sos ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kalamar Tava | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146928 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2020 
936 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kalamar
 
1 şişe maden suyu
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
Yarım çay kaşığı karbonat
 
Bir tutam tuz
 
Kızartmak için:
 
3 yemek kaşığı un
 
2 su bardağı ayçiçek yağı
 
 
Kalamarları, 1 tatlı kaşığı toz şeker, bir tutam tuz ve yarım çay kaşığı karbonat ile köpürene kadar yaklaşık 30 dakika ovun. Giderek yumuşayan kalamarlara 1 şişe maden suyunu da ekleyin. Daha sonra buzdolabında 2 saat kadar bekletin. Süre sonunda marine karışımında bekleyen kalamarları süzdürün, fakat durulamayın. Ardından kalamarları kızartmadan önce bulamanız için unu düz bir servis tabağına alın. Kalamarların her bir tarafını una bulayın. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Una buladığınız kalamarları, kızgın yağda kızartın. Kızaran kalamarları servis tabağına alın.
 
 
 
  
 | 
Kalamar Tava | 
  | 
bozayı 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 20.07.2020 
Mesajlar: 12 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155992 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2021 
951 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo temizlenmiş taze kalamar
 
Un
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 çay kaşığı pudra şekeri veya toz şeker
 
3 su bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
 
Kalamarlar iyice yıkanıp süzülerek derin bir kap içerisinde kalamarlar içerisine şeker, tuz ve karbonat eklenerek 30 dakikaya yakın yoğurulur.
 
Avuç içinde sıkılır. (Bu işlem kalamarların yumuşaması için gereklidir)
 
Köpük köpük kalamarlar suyunu bırakır ve bu şekilde 2-3 saat dinlendirilir.
 
Sonrasında yine biraz daha el içinde sıkılır ve yoğurulur.
 
Süzgece konularak süzülmesi sağlanır. Tekrar yıkanmamalıdır.
 
Bir tabağa un konulur ve kalamarlar una batırılır ve fazla un silkelenerek kızgın bol yağda kızartılması için tavaya atılır.
 
Kevgirle karıştırılıp iki dakika sonra tavadan alınır.
 
Peçete serilmiş bir tabağa çıkarılır.
 
Sonra servis için başka bir tabağa alınır ve yanında sos ya da yeşillikle servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Kalamar Tava | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166911 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2022 
611 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.dogrusucarrefoursa.com
 
 
250 gr kalamar
 
Un
 
Sıvı yağ
 
Marinesi İçin:
 
1 tatlı kaşığı karbonat
 
1 çay kaşığı şeker
 
Tuz
 
1 su bardağı süt
 
 
Kalamarları marine etmek için tuz, karbonat ve şeker ile bir kasede harmanlayın. Üzerine sütü ilave edip buzdolabında 60 dakika bekletin. Kalamarlar marine olurken diğer yandan tarator sosu hazırlayabilirsiniz. Dövülmüş ceviz içi, ekmek içi, tuz, ezilmiş sarımsak, yoğurt, mayonez ve karabiberi bir kasede iyice karıştırın. Sosu marine olması için 30 dakika buzdolabında bekletin. Kalamarları yarım santim kalınlığında halka halka doğrayın ve una bulayın. Unladığınız kalamarları bol kızgın yağda kızartın. Çıtır çıtır kızaran kalamarları tarator sos ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kalamar Tava | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181339 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2025 
125 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
500 gram temizlenmiş kalamar
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
Tarator Sos İçin:
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 yemek kaşığı tahin
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
Tuz
 
 
Kalamarları halka şeklinde doğrayın.
 
Bir kaba alın, üzerine karbonat ve toz şeker ekleyip ovalayın. Daha sonra süt ekleyerek buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Bu adım kalamarın yumuşacık olmasını sağlar.
 
Yoğurdu, tahini, ezilmiş sarımsağı, limon suyunu ve tuzu bir kasede iyice karıştırın. Servis için kenara alın.
 
Dinlenen kalamarları sütten çıkarıp iyice süzün.
 
Unu geniş bir tabağa alın, tuz ve karabiberle karıştırın. Kalamarları una bulayın.
 
Derin bir tavada yağı iyice ısıtın.
 
Kalamarları yağa atıp altın sarısı bir renk alana kadar kızartın.
 
Kızaran kalamarları kağıt havlu serili bir tabağa alın.
 
Sıcak kalamarları tarator sos eşliğinde servis edin. İsterseniz yanına limon dilimleri ekleyerek lezzeti taçlandırabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kalamar Tava | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183698 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2025 
207 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram temizlenmiş kalamar
 
1 tatlı kaşığı karbonat
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
Kızartmak için ayçiçek yağı
 
Servis için limon dilimleri ve tarator sos (isteğe bağlı)
 
 
Kalamarın yumuşak ve lokum gibi olması için en önemli adım süt, karbonat ve şekerle marine etmektir.
 
Kalamarları halka halka doğrayın.
 
Bir kaba alın, üzerine süt, karbonat ve şekeri ekleyip güzelce karıştırın.
 
Bu şekilde en az 2 saat, vaktiniz varsa geceden sabaha kadar buzdolabında bekletin.
 
Marine ettiğiniz kalamarları süzün ve fazla sıvısını alın.
 
Tuzla karıştırılmış una bulayın.
 
Derin bir tavada yağı kızdırın.
 
Kalamarları altın sarısı renk alana kadar 2-3 dakika kızartın.
 
Havlu kağıt serili tabağa alıp fazla yağını süzdürün.
 
Limon dilimi ve tarator sos eşliğinde servis edin.
 
 
 
  
 | 
Kalamar Tava | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170354 
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2025 
255 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Zeytinyağı 1 Çay Bardağı
 
Un 2 Su Bardağı
 
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
 
Acı Kırmızıbiber 1 Çay Kaşığı
 
Karabiber 1 Çay Kaşığı
 
Kalamar 2 Adet
 
Yumurta 3 Adet
 
 
Kalamalar temizlenir. Yarım santim kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesilir.
 
Kalamar un tuz karışımına bulanır.
 
Tavada zeytinyağı kızdırılır. Un kuz karışımına bulanmış kalamarlar üst üste gelmeyecek şekilde atılır. Birbirine yapışmaması sunum açısından önemlidir.
 
Kalamarlar bir kaba alınır. Sunumu güzelleştirmek amacıyla yanına maydanoz koyulabilir. Bazı soslar ile servis edilebilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |