Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Güllaç Tarifleri > Kakaolu Şekerpare (5 adet - 198,858 defa bakıldı)

Kakaolu Şekerpare


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kakaolu Şekerpare

PaStAcI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.07.2005
Mesajlar: 33
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc113
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2005
3,837 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. un
600 gr. margarin
5 adet yumurta
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
100 gr irmik
250 gr. pudra şekeri
2 Tatlı kaşığı kakao

1 kg. unu büyük bir tepsinin ortasında havuz şekline getirip, oratsına yumurtaları kırıp, margarini, pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu, irmik ve kakaoyu koyup yavaş yavaş hamur olana kadar karıştırın, buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırına verin. Şurubu; 1 litre su ve kilo toz şekeri karıştırıp kaynatarak yapın kaynarken içine yarım limon sıkın. Şurubu şekerparenin üzerine ılık olarak dökün.


ML® Şekerpare için tıklayın



KAKAOLU ŞEKERPARE

brdnrmn
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.04.2007
Mesajlar: 82
Şehir: aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc14835
Gönderme Tarihi: 24.May.2007
3,154 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER;
250 gr margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı irmik
3 tane yumurta(1 tane yumurtanın sarısı ayrılacak)
2 çorba kaşığı kakao
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
kabartma tozu(1 paket)
1 paket vanilya
1 çay bardağı hindistancevizi
Üzerine batırmak için bütün fındık
ŞERBETİ İÇİN;
4 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su (şerbeti pişirip hazırlayın ve ılıması için bekletin.)
Yarım limon suyu

YAPILIŞI;
Oda sıcaklığındaki margarinin yoğurma kabına koyun elinizle mıncıklayarak yumuşatın.İçine pudra şekerini, yumurtaları, sıvı yağını, kakaoyuda ilave edin ve hepsini parmak uçları ile karıştırın.
Bütün bu malzemelerin içine irmiği,kabartma tozunu ,vanilyayıda ekleyin. Kulak memesinden daha yumuşak hamur haline gelene kadar aldığı kadar unla yoğurun.Hamurunuz mutlaka yumuşak olmalı.
Yoğurdunuz hamurdan cevizden biraz büyük bezeler alın avucunuzda yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp tam ortasına fındığı batırın.Yağlanmış tepsiye sıralayın.180 derecede pişirin. Kızarınca fırından çıkarıp daha önce hazırladığınız ılık şerbeti üzerine dökün.Şerbetini çekince soğutup servis yapın.


ML® Kakaolu Kalburabastı için tıklayın
ML® Hindistancevizli Şekerpare için tıklayın


Kakaolu Şekerpare

lati
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.09.2014
Mesajlar: 35
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc134941
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2018
995 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım paket margarin (150 gr)
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kakao
Yeterince un
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Hamur yoğurma kabına margarin ve şekeri alıp iyice çırpıp şekeri eritiyoruz Daha sonra yumurta sarısının haricindeki malzemelerimizi de sırasıyla ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alıp 1 tatlı kaşığı kakao ilave edip iyice kakaoyu hamura yediriyoruz Daha sonra sade hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlıyoruz ve üzerlerini küçük parmağımızla hafif deliyoruz ve kakaolu hamurumuzdan fındık büyüklüğünde parçalar alıp hamurlarımızın üzerine bastırıyoruz yağlı tepsiye diziyoruz üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz Tatlılarımız pişerken bizde şerbetini hazırlamaya geçelim bunun için derin bir tencereye şeker ve suyu alıp ateşe koyarak 20.30 dakika pişiriyoruz Fırından çıkardığımız tatlılarımızı soğutuyoruz ve sıcak şerbeti tatlılarımızın üzerine dökerek çekmesini bekliyoruz, daha sonra servis yapıyoruz.


Kakaolu Şekerpare

azade
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.02.2014
Mesajlar: 74
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc143676
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2019
725 defa indirildi / yazdırıldı




2 yemek kaşığı haşhaş
4 su bardağı un
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
2 adet yumurta
2 adet yumurtanın sarısı
250 gram erimiş tereyağı
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı badem
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 su bardağı su

3 bardak şekeri 4 bardak suyla 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocağın altını kapatın.
Erimiş yağ, yumurta, pudra şekeri, irmik, haşhaş, kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp yumuşak bir hamur tutun. Elinizi sıvı yağa batırarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her birini yuvarlayıp bir tarafını haşhaşa batırın ve 2 santim aralıklarla yağlanmış tepsiye dizin. Hepsinin haşhaşlı yüzü üstte olsun. Her birinin ortasına haşlanmış badem koyun.
170 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz ılık şerbeti üstüne döküp 20 dakika bekletin, servis yapın.



Kakaolu Şekerpare

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165909
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2022
226 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı irmik
2 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
100 gr. tereyağı veya margarin
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 su bardağı su
4 su bardağı şeker
2 dilim limon
1 adet kabuk tarçın

Tüm malzemeyi yoğurup yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alıp yuvarlıyoruz. Fırından çıktıktan sonra ılık şerbetimizi döküyoruz.







Kakaolu Şekerpare Tarifleri Güllaç Tarifleri



(5 adet Kakaolu Şekerpare 198,858 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort