125 gr tereyağı
120 gr bitter çikolata
2 yumurta
2 yumurta sarısı
60 gr toz şeker
2 çay bardağı un
1 çay kaşığı espresso
Yarım çay bardağı sıcak su
Üzeri için:
Pudra şekeri
Tereyağı ile bitter çikolatayı bir cam kaseye alıp benmari usulü eritin ve karıştırarak ılındırın. Yumurtalar, yumurta sarıları ve şekeri bir kasede mikserle çırpın. Tereyağlı çikolata, un ve yarım çay bardağı sıcak suya eklenmiş espressoyu ilave edip karıştırın. Karışımı içleri yağlanmış sufle kaplarına üstten birer parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip bekletmeden servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc143577
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2019
550 defa indirildi / yazdırıldı
4 çorba kaşığı tepeleme un
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
80 gram bitter çikolata
80 gram sütlü çikolata
150 gram tereyağı
1 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı granül kahve
Yarım çay bardağı su
Tereyağı ve çikolataları içi su dolu bir kapta benmari usulü ile eritin. Çikolata erirken içine şeker ekleyin ve karıştırarak şekerin tamamen erimesini bekleyin. Şeker eridikten sonra çikolata karışımının biraz ılınmasını bekleyin. Ilınan bu karışıma yumurta sarılarını koyun ve iyice karıştırın.
Ayrı bir kapta granül kahveyi yarım çay bardağı suda eritin. Eriyen kahveyi çikolata karışımının içine boşaltın. Kakao ve unu da ekledikten sonra çırpma teliyle iyice karıştırın. Diğer taraftan yumurta aklarını ayrı bir kaseye koyun, içine bir fiske tuz atın ve mikserin yüksek ayarında köpürene kadar çırpın. Elde ettiğiniz bu köpük karışımını da diğerine ilave edin ve tahta kaşık yardımıyla köpüğü pek söndürmeden karıştırın.
Sufle kaplarını tereyağıyla yağlayın ve fırın tepsisine dizin. 15-20 dakika dinlenmeye bıraktığınız karışımı sufle kaselerine ağzına kadar doldurmadan paylaştırın. 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Dilerseniz üzerine pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz.