| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kagıtta Tavuk Göğsü | 
 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3575 
Gönderme Tarihi: 09.May.2006 
2,345 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 adet tavuk gögsü ( kemigi ve derisi çikarilmis)
 
2 yemek kasigi limon suyu
 
3 yemek kasigi tereyağı
 
2 yemek kasigi un
 
1 bardak tavuk suyu
 
1 yumurta sarisi
 
Tuz
 
Karabiber
 
Bir fiske tarçin
 
Bir fiske hindistancevizi
 
150 gr kiyilmis mantar
 
1 tatli kasigi kiyilmis soğan
 
 
Tavuk etlerini limon suyuyla karistirip 15 dakika dinlendirin. Orta boy tavada 1 kasik yag eritin. Tavuk gögüslerini içine atip her iki yüzlerini çevirerek sekizer dakika kizartin.
 
Küçük bir tencerede 1 kasik yagi eritin. Un katip tahta kasikla 2 dakika karistirin. Atesten alip içine azar azar tavuk suyunu yedirin. Tekrar atese koyun, kaynamaya baslarken çirpilmis yumurtayi katin; sos kati hale gelene dek karistirmaya devam edin. Atesten indirin. Tuz, karabiber ve diger baharatla kiyilmis mantar ve soğani da kremaya karistirin.
 
Tavuk etlerini saracak büyüklükte 6 adet alüminyum folyo kesin ve içlerini eritilmis yagla yaglayin. Tavuklari yerlestirin ve üzerilerine sosu bölüstürün. Folyoyu üzerine sararak 6 küçük paket hazirlayin. Sonra da firin tepsisine siralayip 30-40 dakika firinda pisirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kagıtta Tavuk Göğsü Tarifleri Tavuk Yemekleri
 | 
 
 
 
 |