| 
 
 
 | 
Kağıtta Tavuk Göğsü | 
  | 
Olcay T. Aktan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2007 
Mesajlar: 32 Şehir: Sakarya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18065 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2007 
2,359 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 kişilik Gerekli malzeme:
 
2 adet tavuk göğüs eti 
 
2 diş sarımsak
 
1  adet kuru soğan
 
2  adet taze soğan
 
2,5 kahve fincanı hazır tavuk suyu, 
 
250 gr mantar
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı taze mercanköşk (veya 1 tutam kuru mercanköşk)
 
1 tatlı kaşığı kıyılmış taze adaçayı (veya 1 tutam kuru adaçayı)
 
2 çorba kaşığı sirke
 
2 çay kaşığı limon suyu 
 
8 dilim dana jambon 
 
8 adet küçük domates 
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı 
 
Tuz
 
karabiber
 
 
Mantarları yıkayıp kurulayın. İnce ince dilimleyin. Sarımsakları ezin. Kuru soğanı önce dörde, sonra her dilimi ikiye kesin.
 
Tencerede tavuk suyunu kaynatın. Soğan, sarımsak ve mantarları ilave ederek kısık ateşte 10 dakika pişirin. Kekiğin yarısı, mercanköşk ve sirke ile tatlandırın. Ateşi yükseltip suyunu çekene kadar pişirin.
 
Yağı tavada kızdırın. Derisi alınmış tavuk etlerini ortadan ikiye kesip kızgın yağda iki taraflı kızartın. Temizlenmiş domatesleri dilimleyin.
 
Tavuk etlerinin üzerine limon suyu sürün. İkisini de iki ayrı yağlı kağıdın ortasına yerleştirin. Üzerine mantarları ilave edip, jambon dilimleri ile kapatın. Kenarlara domates dilimlerini yerleştirin kekik ve adaçayı ile tatlandırın. Her iki eti paket gibi sarıp fırın tepsisine yerleştirin.
 
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Tavukları sofraya kağıdın içinde kapalı olarak getirip, servis yaparken açın. Taze soğan sapları ile süsleyin.
  
 | 
Kagıtta Tavuk Göğsü | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3575 
Gönderme Tarihi: 09.May.2006 
2,345 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet tavuk gögsü ( kemigi ve derisi çikarilmis)
 
2 yemek kasigi limon suyu
 
3 yemek kasigi tereyağı
 
2 yemek kasigi un
 
1 bardak tavuk suyu
 
1 yumurta sarisi
 
Tuz
 
Karabiber
 
Bir fiske tarçin
 
Bir fiske hindistancevizi
 
150 gr kiyilmis mantar
 
1 tatli kasigi kiyilmis soğan
 
 
Tavuk etlerini limon suyuyla karistirip 15 dakika dinlendirin. Orta boy tavada 1 kasik yag eritin. Tavuk gögüslerini içine atip her iki yüzlerini çevirerek sekizer dakika kizartin.
 
Küçük bir tencerede 1 kasik yagi eritin. Un katip tahta kasikla 2 dakika karistirin. Atesten alip içine azar azar tavuk suyunu yedirin. Tekrar atese koyun, kaynamaya baslarken çirpilmis yumurtayi katin; sos kati hale gelene dek karistirmaya devam edin. Atesten indirin. Tuz, karabiber ve diger baharatla kiyilmis mantar ve soğani da kremaya karistirin.
 
Tavuk etlerini saracak büyüklükte 6 adet alüminyum folyo kesin ve içlerini eritilmis yagla yaglayin. Tavuklari yerlestirin ve üzerilerine sosu bölüstürün. Folyoyu üzerine sararak 6 küçük paket hazirlayin. Sonra da firin tepsisine siralayip 30-40 dakika firinda pisirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |