| 
 
 1 büyük yumurta
 120 ml ayçiçek yağı
 120 ml süt
 375 g un, elenmiş
 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 1 çay kaşığı toz zencefil
 200 g şeker
 150 g elma, ince dilimlenmiş
 
 Fırını 180 ° C'ye önceden ısıtın.
 Yumurtayı, yağ ve sütle bir kap içinde çırpın.
 Un, kabartma tozu, zencefil ve şekeri başka bir kasede karıştırın, daha sonra yumurta karışımına dökün ve birleştirerek karıştırın.
 Elmaları ince ince dilimleyin.
 Karışımı kağıt kaplara döküp elma dilimlerini üzerlerine bölüştürün.
 Daha sonra 15-20 dakika fırında pişirin.
 Ahşap kürdan ile test edin, temiz çıkarsa kekler pişmiştir.
 
 
  
 
 |