| 
 
 
 | 
Kadayıflı Baklava | 
  | 
balzamik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.09.2011 
Mesajlar: 28 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68204 
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2011 
3,613 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 ad. yumurta
 
300 gr. tel kadayıf
 
1 su bardağı ceviz
 
1.5 su bardağı şeker
 
2 paket kabartma tozu
 
2 su bardağı sahlep
 
1/2 su bardağı sıvıyağ
 
1 paket vanilya
 
 
Kadayıfları buzdalabında 1 saat kadar beklet ki çabuk kırılsın. Buzdolabından cıkar kır. Tavada hafif kovur. Yumurta ve şekeri çırp. Sahlep, kabartma tozu, vanilya,ceviz, tarçın, sıvıyağ ekle. kadayıfı ekle karıştır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kek gibi 35-40 dk.pişir
  
 | 
Kadayıflı Baklava | 
  | 
AkçaIı 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 23.04.2014 
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97651 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2014 
2,200 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket baklava yufkası
 
350 gr. kadayıf
 
200 gr. tereyağı
 
1 su bardağı şeker
 
150 gr. kaymak
 
200 gr. ceviz
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
 
Kadayıf, kıyılmış ceviz, kaymak ve şekeri karıştırın. Üç adet baklava yufkasını üst üste koyun, kadayıflı karışımla her tarafını kaplayın. Rulo yapıp tepsiye dizin. Tepsi dolana kadar diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Dilimlere kesip üzerine kızdırılmış tereyağı dökün. 200 derecedeki fırında 40 dakika pişirin. Su ve şekeri kaynatın. Fırından çıkan baklavanın üzerine şerbetini döküp çektirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |