| 
 
 
 | 
Kaçamak | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114684 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2016 
6,013 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.arnavut.com
 
 
Tencerede kaynayan suya un ilave edilerek oklava veya bir çubukla devamlı karıştırılarak bulamaç haline getirilir. Daha sonra kızgın yağ batırılan kaşık yardımıyla tepsiye dizilir. Yani malzemeleri sadece su, un, tuz ve yağdan oluşur.
 
 
Küçük bir ayrıntı ise devamlı karıştırılan bu bulamaçın ne zaman piştiği. Genellikle oklava ile devamlı karıştırılan hamur belli bir zaman sonra oklavaya yapışmamaya başlıyor. Yani oklavayı çıkardığınızda temiz bir şekilde çıkıyorsa kaçamak artık olmuştur.
 
 
Not: Kaçamak, sadece Arnavut ve Rumeli mutfağının değil dünyanın pek çok bölgesinde yapılan bir yemek türüdür. Genellikle mısır unundan yapılır ama normal un ile yapılanı da gayet lezzetlidir (tercihimiz). Bazı bölgelerde ki bizim de bildiğimiz gibi Bagırdan veya Kaşık Böreği adıyla anılır.
 
 
 
  
 | 
Kaçamak (Mamaliga) | 
  | 
Toprak Baba 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2016 
Mesajlar: 35 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114692 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2016 
7,681 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.arnavutum.com
 
 
Tencerede suyu kaynatıyoruz ve içine beyaz ya da mısır ununu yavaşça yedire yedire karıştırıyoruz. Helva kıvamına gelince tepsiye tereyağı eritip topak halindeki unu alıp tahta bir kaşığın kenarı ile hem yayadırıyoruz hemde yediriyoruz, kıvama gelince anlıyacaksınız.
 
Sonra da üstüne kızdırılmış tereyağından biraz daha ilave yapıp tepsi ile beraber sunuyoruruz, ister tuzlayıp ister şekerleyin, isterseniz de pekmez veya peynir ile servis yapın.
  
 | 
Mamalinga | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145860 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2019 
3,374 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
2 su bardağı su 
 
1 su bardağı mısır unu 
 
3 yemek kaşığı şeker 
 
½ çay kaşığı tuz 
 
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 
 
Biraz zeytinyağı 
 
 
Su, tencereye konur ve kaynamaya başlayınca tuz ve mısır unu ilave edilir; çırparak kulak memesi kıvamında pişirilir.
 
Ocaktan alınarak tepsiye yayılır, üzerine kaşık ucuyla hafifçe bastırarak izler yapılır. 
 
Ayrı bir tavada zeytinyağı ile kırmızıbiber kızdırılarak üzerine dökülür. 
 
Son olarak üzerine toz şeker serpilir ve servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |