|
Mamalinga |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145860
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2019
3,047 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
2 su bardağı su
1 su bardağı mısır unu
3 yemek kaşığı şeker
½ çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Biraz zeytinyağı
Su, tencereye konur ve kaynamaya başlayınca tuz ve mısır unu ilave edilir; çırparak kulak memesi kıvamında pişirilir.
Ocaktan alınarak tepsiye yayılır, üzerine kaşık ucuyla hafifçe bastırarak izler yapılır.
Ayrı bir tavada zeytinyağı ile kırmızıbiber kızdırılarak üzerine dökülür.
Son olarak üzerine toz şeker serpilir ve servis edilir.
|
Kaçamak (Mamaliga) |
|
Toprak Baba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc114692
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2016
7,545 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.arnavutum.com
Tencerede suyu kaynatıyoruz ve içine beyaz ya da mısır ununu yavaşça yedire yedire karıştırıyoruz. Helva kıvamına gelince tepsiye tereyağı eritip topak halindeki unu alıp tahta bir kaşığın kenarı ile hem yayadırıyoruz hemde yediriyoruz, kıvama gelince anlıyacaksınız.
Sonra da üstüne kızdırılmış tereyağından biraz daha ilave yapıp tepsi ile beraber sunuyoruruz, ister tuzlayıp ister şekerleyin, isterseniz de pekmez veya peynir ile servis yapın.
|
Kaçamak |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc114684
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2016
5,830 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.arnavut.com
Tencerede kaynayan suya un ilave edilerek oklava veya bir çubukla devamlı karıştırılarak bulamaç haline getirilir. Daha sonra kızgın yağ batırılan kaşık yardımıyla tepsiye dizilir. Yani malzemeleri sadece su, un, tuz ve yağdan oluşur.
Küçük bir ayrıntı ise devamlı karıştırılan bu bulamaçın ne zaman piştiği. Genellikle oklava ile devamlı karıştırılan hamur belli bir zaman sonra oklavaya yapışmamaya başlıyor. Yani oklavayı çıkardığınızda temiz bir şekilde çıkıyorsa kaçamak artık olmuştur.
Not: Kaçamak, sadece Arnavut ve Rumeli mutfağının değil dünyanın pek çok bölgesinde yapılan bir yemek türüdür. Genellikle mısır unundan yapılır ama normal un ile yapılanı da gayet lezzetlidir (tercihimiz). Bazı bölgelerde ki bizim de bildiğimiz gibi Bagırdan veya Kaşık Böreği adıyla anılır.
|
|