| 
 
 
 | 
Kaburga Dolması | 
  | 
kahve 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2006 
Mesajlar: 172 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2336 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006 
4,116 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İç pilavı:
 
1 su bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı rendelenmiş badem
 
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
 
1 su bardağı su 
 
2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
 
1 yemek kaşığı karareyhan
 
½ çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
kaburga malzemeleri:
 
1,5 kg kaburga eti 
 
½ yemek kaşığı biber salçası
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
3 su bardağı su
 
 
İç pilavın hazırlanışı:
 
Pirinç ile bademi tereyağında kavurun. Kavrulmuş pirinç-badem karışımının yarısını bir kenara ayırın. Diğer yarısına suyu ilave ederek haşlayın. Haşlanan pilavı soğutun ve üzerine pulbiber, karabiber, maydanoz, karareyhan ve kenara ayırdığınız pirinç-badem karışımını ekleyin, iyice karıştırın. 
 
Kaburganın hazırlanışı:
 
Kaburganın içine pilavı doldurup iğne iplikle dikin. Bir tencerenin içine kaburgayı koyarak yaklaşık 110-120 dakika haşlayıp sudan çıkarın. Daha sonra orta ısıdaki fırınla 25-30 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
Not: Kaburgayı doldururken içine boşluk bırakın eğer boşluk kalmazsa kaburganın patlama ihtimali vardır.
 
 
 
  
 | 
Kaburga Dolması | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140212 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2019 
1,067 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 - 2,5 kg'lık kuzu veya oğlak kaburga
 
2 adet soğan
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı badem
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
2 su bardağı pirinç
 
Yarım çay bardağı kuş üzümü
 
3 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
Yenibahar
 
Karabiber
 
 
Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Badem ve dolamalık fıstığı ekleyip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. 3-4 kez yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyin. Kuş üzümü, tuz ve karabiber katın. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra suyunu ilave edin. Karıştırıp önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kaburgayı bir bıçakla enine doğru kesin ve içine pişen pilavı doldurup ağız kışı mini kalın iplikle dikin. Sosu için salça ve yoğurdu bir kapta karıştırıp kaburganın üzerine sürün. Kaburga dolmasını fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin dibine 1 su bardağı su ekleyin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 60-80 dakika pişirin. Piştikten sonra ipi kesin ve eti parçalara ayırıp içindeki pilavla birlikte sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kaburga Dolması | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185327 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2025 
30 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MasterChef
 
 
1 adet kemikli kuzu kaburga (orta boy, içi doldurulacak şekilde açılmış)
 
2 su bardağı pirinç
 
250 gr kuzu kuşbaşı et (küçük doğranmış)
 
2 adet kuru soğan (ince doğranmış)
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
1 çay bardağı dolmalık fıstık (isteğe bağlı)
 
1 çay bardağı kuş üzümü (isteğe bağlı)
 
Tuz
 
Pişirmek için
 
2 su bardağı sıcak su
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Kasabınıza kaburgayı dolmalık şekilde, içi doldurulacak şekilde kestirin.
 
İyice yıkayın ve fazla yağlarını temizleyin.
 
Tereyağı ve sıvı yağda soğanı kavurun.
 
Kuşbaşı eti ekleyip mühürleyin.
 
Salçaları ilave edip karıştırın.
 
Yıkanmış pirinci, baharatları, tuzu, fıstık ve kuş üzümünü ekleyin.
 
Az su koyup pirinç hafif diri kalacak şekilde pişirin.
 
Hazırlanan iç harcı kaburganın içine doldurun.
 
Açık kısmını sıkıca dikin veya kürdanla kapatın.
 
Geniş bir tencereye tereyağı koyun, kaburgayı mühürleyin.
 
2 su bardağı sıcak su ekleyin.
 
Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 1,5-2 saat pişirin.
 
Piştikten sonra fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar tutabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |