https://cook.com.tr
Kabak 400 Gram
Klasik Beyaz Peynir 130 Gram
Dereotu 4 Dal
Tereyağı 1 Yemek Kaşığı
Yağlı İnek Sütü 2 Su Bardağı
Yumurta 2 Adet
Yufka 2 Dilim
Dereotlarının yapraklarını yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. 2 orta boy kabağın üstlerini soyduktan sonra rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Derince bir kabın içinde 2 yumurtayı çırpın, Beyazpeyniri (130 gr yaklaşık 2 parmak kalınlığında) çırptığınız yumurtanın içine koyup ezin. İnce doğradığınız tereotlarını ve kabağı ilave edin. 2 su bardağı (400 ml) sütü de ekledikten sonra 2 yaprak yufkayı didikleyerek içine katın. Hepsini bir karıştırın.
Fırın tepsinizi azcık yağladıktan sonra karışımı içine koyun. 1 yemek kaşığı tereyağını küçük parçalar halinde karışımın üstüne serpiştirin. 180 derece fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapabileceğiniz gibi ılık olarak da tüketebilirsiniz.
|