Kabak 400 Gram
Klasik Beyaz Peynir 130 Gram
Dereotu 4 Dal
Tereyağı 1 Yemek Kaşığı
Yağlı İnek Sütü 2 Su Bardağı
Yumurta 2 Adet
Yufka 2 Dilim
Dereotlarının yapraklarını yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. 2 orta boy kabağın üstlerini soyduktan sonra rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Derince bir kabın içinde 2 yumurtayı çırpın, Beyazpeyniri (130 gr yaklaşık 2 parmak kalınlığında) çırptığınız yumurtanın içine koyup ezin. İnce doğradığınız tereotlarını ve kabağı ilave edin. 2 su bardağı (400 ml) sütü de ekledikten sonra 2 yaprak yufkayı didikleyerek içine katın. Hepsini bir karıştırın.
Fırın tepsinizi azcık yağladıktan sonra karışımı içine koyun. 1 yemek kaşığı tereyağını küçük parçalar halinde karışımın üstüne serpiştirin. 180 derece fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapabileceğiniz gibi ılık olarak da tüketebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc22977
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2008
2,208 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet hazır yufka
İç için:
3 adet kabak
2 su bardağı lor peyniri
8-10 dal dereotu
İç sos için:
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
Kabak rendelenir, fazla suyu sıkılır. Üzerine ince kıyılmış dereotu ve lor eklenir. Süt, yağ ve yumurta karıştırılır. Yağlanmış tepsiye ilk yufka buruşturarak konur. Üzerine bir miktar sütlü karışım gezdirilir. Üzerine iki yufkada aynı şekilde buruşturarak ve aralarına sütlü karışım gezdirerek konur. Kabaklı iç düzgün şekilde yerleştirilir. Kalan üç yufka da alttakiler gibi konur. Üzrine kalan sütlü karışım gezdirilir. Kare şeklinde kesilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.