| 
 
 
 | 
Kabaklı Peynirli Börek | 
  | 
amator 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2006 
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4757 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2006 
2,284 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Adet Yufka
 
2 Adet Kabak
 
2 Çorba Kaşığı Beyaz Peynir
 
1/2 Demet Dereotu
 
1 Adet Yumurta
 
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
 
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
 
2 Çorba Kaşığı Karabiber
 
 
2 adet kabağı rendeleyin. Suyunu sıkın. 2 Çorba kaşığı karabiberi karıştırın. 2 adet yufkayı dörde bölün. Her bir parçasına hazırladığınız harçtan doldurun. Gül biçiminde sarıp, yağlanmış tepsiye dizin. Ayrı bir yerde 1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı yoğurt ve 1 çorba kaşığı sıvı yağı çırpın. Bu karışımı tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine sürün. 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesini de böreklerin üzerine serpin. Isıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.
  
 | 
Kabaklı Peynirli Börek | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109695 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2015 
1,428 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kabak
 
200 gram beyaz peynir
 
1 demet dereotu
 
3 çorba kaşığı çörek otu
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay bardağı yoğurt
 
2 yumurta
 
 
Öncelikle kabakları halka halka kesin. İçine peyniri, maydanozu ekleyip hazırlayın. Yufkaları ıslatmak için yumurta, yoğurt ve yağı çırpın. 3 yufka arasına az süzüp tepiyse dizin. Sonra kabaklı içi tekrar yufkaları ve üzerine kalan yoğurtlu harcı koyup dilimleyin ve 200 derecede fırına verip kızartın. Dilimleyip ikram edin.
  
 | 
Kabaklı Peynirli Börek | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145643 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2019 
747 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
2 adet orta boy kabak
 
Yarım su bardağı süt
 
150 gram otlu peynir
 
1 su bardağı lor peyniri
 
Zeytinyağı
 
Sosu için:
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Rendelediğiniz kabakları suyunu iyice sıkıp bir kenara alın.
 
Tavayı ocağa alıp çok az zeytinyağı koyun ve ısıtın, suyu sıkılmış kabakları ekleyip 1-2 dakika iyice kuruyana kadar soteleyin ardından yavaşça sütü ekleyip çektirin.
 
Kabak yumuşayınca tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 
Bir kaba otlu peyniri rendeleyin, lor peynirini de elinizle ufalayın.
 
Ilıyan kabakları ilave edip iyice karıştırın.
 
Bir kasede süt, yumurta ve erimiş tereyağını iyice çırpın.
 
Pişirme kabınızı yağlayın, 1 bütün yufkayı üzerine serin, ardından diğer yufkadan parçalar kopartıp sütlü karışımda ıslatarak 3 katlık bir taban hazırlayın.
 
Kabaklı karışımın yarısını ıslanmış yufkaların üzerine yayın.
 
Üzerine 3 kat daha sütlü karışımla ıslatılmış yufka parçalarından yerleştirin.
 
Kalan kabakların yarısını da yayın ve kalan yufkayı da sütlü karışımla ıslatarak son katı hazırlayın.
 
Son olarak pişirme kabınızın kenarlarından sarkan yufkayı da sütlü karışımla ıslatarak böreği kapatın.
 
180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirdikten sonra böreği fırından alın birkaç dakika dinlenmeye bırakın ve kalıptan çıkarıp servis edin.
 
 
 
  
 | 
Kabaklı Peynirli Börek | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158102 
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2021 
426 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.posta.com.tr
 
 
4 adet yufka
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 adet yumurta
 
Yarım çay bardağı su
 
İçi için:
 
Yarım kg. kabak
 
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
2 çay bardağı dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı biber
 
 
Kabakları rendeleyin ve sıvı yağda kavurup, baharatları ekleyin. Yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve suyu çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine yufkanızı yayın. Arasına yoğurtlu karışımdan dökün.
 
2. Yufkayı da serin ve aynı işlemi yapıp, kabaklı harcı döşeyin. Kalan 2 yufkayı da aynı şekilde serin. En üstüne de yoğurtlu karışım sürerek 170 derecede kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |