|
Kabaklı Peynirli Börek |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc4757
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2006
2,177 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Adet Yufka
2 Adet Kabak
2 Çorba Kaşığı Beyaz Peynir
1/2 Demet Dereotu
1 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Karabiber
2 adet kabağı rendeleyin. Suyunu sıkın. 2 Çorba kaşığı karabiberi karıştırın. 2 adet yufkayı dörde bölün. Her bir parçasına hazırladığınız harçtan doldurun. Gül biçiminde sarıp, yağlanmış tepsiye dizin. Ayrı bir yerde 1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı yoğurt ve 1 çorba kaşığı sıvı yağı çırpın. Bu karışımı tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine sürün. 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesini de böreklerin üzerine serpin. Isıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.
|
Kabaklı Peynirli Börek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc109695
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2015
1,352 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
200 gram beyaz peynir
1 demet dereotu
3 çorba kaşığı çörek otu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
Öncelikle kabakları halka halka kesin. İçine peyniri, maydanozu ekleyip hazırlayın. Yufkaları ıslatmak için yumurta, yoğurt ve yağı çırpın. 3 yufka arasına az süzüp tepiyse dizin. Sonra kabaklı içi tekrar yufkaları ve üzerine kalan yoğurtlu harcı koyup dilimleyin ve 200 derecede fırına verip kızartın. Dilimleyip ikram edin.
|
Kabaklı Peynirli Börek |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145643
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2019
641 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
2 adet orta boy kabak
Yarım su bardağı süt
150 gram otlu peynir
1 su bardağı lor peyniri
Zeytinyağı
Sosu için:
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağı
Rendelediğiniz kabakları suyunu iyice sıkıp bir kenara alın.
Tavayı ocağa alıp çok az zeytinyağı koyun ve ısıtın, suyu sıkılmış kabakları ekleyip 1-2 dakika iyice kuruyana kadar soteleyin ardından yavaşça sütü ekleyip çektirin.
Kabak yumuşayınca tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Bir kaba otlu peyniri rendeleyin, lor peynirini de elinizle ufalayın.
Ilıyan kabakları ilave edip iyice karıştırın.
Bir kasede süt, yumurta ve erimiş tereyağını iyice çırpın.
Pişirme kabınızı yağlayın, 1 bütün yufkayı üzerine serin, ardından diğer yufkadan parçalar kopartıp sütlü karışımda ıslatarak 3 katlık bir taban hazırlayın.
Kabaklı karışımın yarısını ıslanmış yufkaların üzerine yayın.
Üzerine 3 kat daha sütlü karışımla ıslatılmış yufka parçalarından yerleştirin.
Kalan kabakların yarısını da yayın ve kalan yufkayı da sütlü karışımla ıslatarak son katı hazırlayın.
Son olarak pişirme kabınızın kenarlarından sarkan yufkayı da sütlü karışımla ıslatarak böreği kapatın.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirdikten sonra böreği fırından alın birkaç dakika dinlenmeye bırakın ve kalıptan çıkarıp servis edin.
|
Kabaklı Peynirli Börek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc158102
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2021
339 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı su
İçi için:
Yarım kg. kabak
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çay bardağı dereotu
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kabakları rendeleyin ve sıvı yağda kavurup, baharatları ekleyin. Yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve suyu çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine yufkanızı yayın. Arasına yoğurtlu karışımdan dökün.
2. Yufkayı da serin ve aynı işlemi yapıp, kabaklı harcı döşeyin. Kalan 2 yufkayı da aynı şekilde serin. En üstüne de yoğurtlu karışım sürerek 170 derecede kızarana kadar pişirin.
|
|