| 
 
 
 | 
Kabaklı Gözleme | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155542 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2021 
704 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İçi için:
 
3 adet kabak
 
1 adet soğan
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Karabiber
 
Tuz
 
Biber salçası
 
Kekik
 
Kuru nane
 
Hamur için:
 
5 su bardağı un
 
1 paket kuru maya
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
Tuz
 
Ilık su
 
 
Hamur yoğurulacak kabın içine sırayla maya biraz ılık su ve şeker eklenir mayanın erimesi sağlanır. Devamında unu ve ılık suyu yavaş yavaş ekliyoruz ve ele yapışan yumuşak bi hamur elde ediyoruz. Hamuru 20-30 dk kadar mayanmaya bırakıyoruz. Bu aşamada içini hazırlayabiliriz. Kabaklar ve soğan ufak ufak bıçak ile doğranır diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır.mayalanan hamurdan bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Bezelerin üzerine un serperek merdaneyle ince hamurlar açıyoruz. Hamurların yarısına kabaklı harçtan koyuyoruz ve yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Yapışmaz teflon tavada veya saçta her iki yanınıda pişiriyoruz. Pişen gözlemelere tereyağı sürmenizi tavsiye ederim.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |