| 
 
 
 | 
Kabaklı Gözleme | 
  | 
Derya Odabaşı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.07.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25729 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2008 
2,887 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg un
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar ılık su
 
İçi için:
 
3 adet orta boy kabak
 
1 su bardağı rende beyaz peynir
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
 
Yoğurma kabına un, yağ ve tuz konur. Kıvam alana kadar su eklenerek yoğrulur. Yarım saat kadar dinlenir. Bu arada iç malzeme hazırlanır; Kabak rendenin iri kenarıyla rendelenir. (Suyu çıkarsa hafifçe sıkılır.) Üzerine peynir eklenir, karıştırılır. Süre sonunda hamurdan limon kadar bezeler koparılır. Her beze unlu zeminde, oklavayla olabildiğince ince açılır. Yufkanın yarısına iç malzemesi yeteri konur. Yufkanın diğer kısmı üzerine kapatılır, kenarlarına bastırarak yapıştırılır. Az yağlı teflon tavada iki yüzü pembe renkte kızartılır.
 
 
 ML® Pastırmalı Gözleme için tıklayın
 
  
 | 
Kabaklı Gözleme | 
  | 
ZEYNO 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.08.2007 
Mesajlar: 39
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17263 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2007 
2,830 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardağı un
 
1 orta boy kabak
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
tuz, karabiber
 
 
Un, tuz, ılık  su ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın, orta boy bezeler yapın ve merdaneyle ince yufkalar açın. Kabağın kabuklarını soyun ve doğrayın. Kendi suyu ile pişirin.
 
Püre haline gelince tuzu ve karabiberi arzuya göre koyun. Soğanı ince ince kıyın sıvı yağda pembeleşti-rin ve püre haline getirdiğiniz kabağı içine katın.
 
Yufkaları çok hafif yağlayıp katlayın. Bohça haline getirin, bir katına harcı koyun. Teflon tavada ön yüzünü yağ koymadan hafif pişirin. Ters çevirin ve pişen yüzü hafif yağlayın. Tekrar çevirin.
 
Diğer yüzünü de hafif yağlayın. Tekrar çevirin. Böylece gözlemenin iki tarafı da pişmiş oluyor.
  
 | 
Kabaklı Gözleme | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101170 
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2014 
2,262 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardağı un
 
1 paket kuru maya
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
Tuz
 
Yeterince ılık su
 
İçi için :
 
3 adet kabak
 
1 adet soğan
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
Karabiber
 
Tuz
 
Biber salçası
 
Kekik
 
Kuru nane
 
 
Hamur yoğurulacak kabın içine sırayla maya biraz ılık su ve şeker eklenir mayanın erimesi sağlanır. Devamında unu ve ılık suyu yavaş yavaş ekliyoruz ve ele yapışan yumuşak bi hamur elde ediyoruz. Hamuru 20-30 dk kadar mayanmaya bırakıyoruz. Bu aşamada içini hazırlayabiliriz. Kabaklar ve soğan ufak ufak bıçak ile doğranır diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır. Mayalanan hamurdan bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Bezelerin üzerine un serperek merdaneyle ince hamurlar açıyoruz. Hamurların yarısına kabaklı harçtan koyuyoruz ve yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Yapışmaz teflon tavada veya saçta her iki yanınıda pişiriyoruz.
  
 | 
Kabaklı Gözleme | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155542 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2021 
704 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İçi için:
 
3 adet kabak
 
1 adet soğan
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Karabiber
 
Tuz
 
Biber salçası
 
Kekik
 
Kuru nane
 
Hamur için:
 
5 su bardağı un
 
1 paket kuru maya
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
Tuz
 
Ilık su
 
 
Hamur yoğurulacak kabın içine sırayla maya biraz ılık su ve şeker eklenir mayanın erimesi sağlanır. Devamında unu ve ılık suyu yavaş yavaş ekliyoruz ve ele yapışan yumuşak bi hamur elde ediyoruz. Hamuru 20-30 dk kadar mayanmaya bırakıyoruz. Bu aşamada içini hazırlayabiliriz. Kabaklar ve soğan ufak ufak bıçak ile doğranır diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır.mayalanan hamurdan bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Bezelerin üzerine un serperek merdaneyle ince hamurlar açıyoruz. Hamurların yarısına kabaklı harçtan koyuyoruz ve yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Yapışmaz teflon tavada veya saçta her iki yanınıda pişiriyoruz. Pişen gözlemelere tereyağı sürmenizi tavsiye ederim.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |