| 
 | 
| Balkabaklı Gözleme (Bolu) | 
|  | hoşgeldiniz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.01.2019
 Mesajlar: 46
 Şehir: Esenboğa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139793 Gönderme Tarihi: 15.Oca.2019
 1,351 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 2,5 su bardağı su
 Alabildiği kadar un
 1 büyük kâse rendelenmiş bal kabağı
 5 çorba kaşığı toz şeker
 1 ince kıyılmış kuru soğan
 1 çorba kaşığı sıvı yağ
 1 çorba kaşığı tereyağı
 3 çorba kaşığı kaymak
 Tuz
 
 Bir tavada yağda soğanı kavurup, üzerine tuzu ve şekeri koyarak karıştırılır.
 Daha sonra balkabağı rendesini ilave edip, kabaklar hafif yumuşayınca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
 Una tuz serpilip, azar azar su koyarak, hamuru kulak memesinden biraz sert kıvamda yoğrulur. Bıçakla beş eşit parçaya bölünür. Üzerine nemli bir bez örtülerek yarım saat dinlendirilir.
 Daha sonra her pazıyı ince açarak yarısına kabaklı içten konulur. Geri kalan hamur üzerine örtülür. Kenarlarını elle bastırılıp, teflon tavaya biraz sıvı yağı konarak orta hararetli ateşte arkalı önlü pembeleşene kadar pişirilir.
 Diğerleri de aynı şekilde açılıp, servis tabağına konur.
 Üzerine şeker konan tereyağı kızdırıp dökülür.
 Üzerine arzuya göre kaymakla servis yapılır.
 
 Not: Gözleme aslında bütün Anadoluya mal olmuş bir lezzet olmasına karşın kabaklı gözleme ile sadece Bolu yöresinde karşılaşırız.
 
 
  
 
 | 
| Kabaklı Gözleme (Bolu) | 
|  | tarif cenneti Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.02.2019
 Mesajlar: 28
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc140401 Gönderme Tarihi: 09.Şub.2019
 1,477 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 THY Skylife
 
 Hamur için:
 1 kg un
 1 yumurta
 Tuz
 Su
 İç için:
 1 kg rendelenmiş tatlı kabak
 2 baş kuru soğan
 1 avuç toz şeker
 Karabiber
 100 gr tereyağı
 Süt
 Kaymak
 
 Tatlı kabağı rendeleyip soğanla kavurun. Karabiber ve arzu ederseniz bir miktar toz şeker ilave edin. Hamuru yoğurup ince yufkalar açın. İki yufkanın arasına, önceden hazırladığınız rendelenmiş kabağı koyup tandırda pişirin. Pişen yufkaları ısıtılmış süt-tereyağı-kaymak karışımı ile iyice ıslatarak üst üste dizin. Keserken arzu ettiğiniz şekli vererek servis tabağına alın.
 
 
  
 
 | 
| Kabaklı Gözleme (Bolu) | 
|  | bidik Yeni Üye
 
  
 Kayıt: 04.08.2020
 Mesajlar: 3
 Şehir: Burdur
 | Kısa URL: https://ml.md/lc152444 Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2020
 600 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Elde açılan hamurların içerisine, soğanla kavrulan kabaklar eklenir ve saclarda pişirilerek servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |