| 
 | 
| Balkabaklı Gözleme (Bolu) | 
|  | SonaY Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.07.2005
 Mesajlar: 262
 Şehir: Diyarbakır
 | Kısa URL: https://ml.md/lc58274 Gönderme Tarihi: 06.Arl.2010
 3,390 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Oktay Usta
 
 Hamuru için:
 6 su bardağı un
 yarım paket yaşmaya
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı tozşeker
 1 şişe soda
 İç harcı için:
 500 gr. kabak
 1 tatlı kaşığı tereyağı
 1 çay kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı tozşeker
 Üzeri için:
 tereyağı
 
 Hamuru için unu kaba alın. Ortasına yaşmayayı alın. Su ilave ederek mayayı ezin. Daha sonra tuz, şeker ve soda ilavesi ile hamuru tutup mayalanmaya bırakın. Diğer tarafta kabağı, tereyağı tuz ve şeker ilave ederek pişirin ve ezin. Mayalanan hamurdan bir parça pide için ayırıp kalanı bezelere bölüp açın. İçine kabakları paylaştırın. Ya kabağın üzerine bir hamur daha kapatarak ya da yarım daire şeklinde hamurları kapatıp teflon tavada veya saçta pişirin. Üzerine tereyağı sürerek sıcak ikram edin.
 
 
 | 
| Kabaklı Gözleme (Bolu) | 
|  | acara Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.07.2005
 Mesajlar: 143
 Şehir: Mordoğan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc40129 Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2009
 2,908 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Bolu Valiliği
 
 Kat kat açılan iki yufkanın arasına rendelenmiş kabak ve şeker kavrularak sürülür. Yufkaların kenarları bastırılarak birbirine yapışması sağlanır ve sac üzerinde pişirilir. Üst üste konulan gözlemeler yağlanıp kalbura bastırılarak şekil verilir. Kesilerek kaymakla birlikte servis yapılır.
 
 
 | 
| Balkabaklı Gözleme (Bolu) | 
|  | feriştah Aşçı
 
  
 Kayıt: 18.11.2008
 Mesajlar: 19
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc30397 Gönderme Tarihi: 18.Kas.2008
 2,801 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı su
 Alabildiği kadar un
 1 tatlı kaşığı tuz
 İçi için:
 2 dilim balkabağı
 1 adet kuru soğan
 4 çorba kaşığı sıvıyağ
 Yarım tatlı kaşığı tuz
 Üzeri için:
 1 çorba kaşığı tereyağı
 1 çorba kaşığı kaymak
 1 tatlı kaşığı şeker
 
 Hamur hazırlanır, dinlendirilir. Soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine rende kabak ve tuz eklenir. Kabak yumuşayana kadar pişirilir. Sonra hamur 12 eşit parçaya ayrılır. Her parça büyük teflon tava kadar açılır. Yüzeyine iç yayılır. Üzerine aynı büyüklükte açılmış yuvarlak hamur konur, kenarlarına ve üzerine bastırılır. Teflon tavada iki yüzü pembeleşene kadar kızartılır. Sonra üzerine yakılmış tereyağı, kaymak, şeker karışımı sürülür.
 
 
 | 
| KABAKLI GÖZLEME (Bolu) | 
|  | Cankat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.04.2009
 Mesajlar: 725
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc75661 Gönderme Tarihi: 11.May.2012
 2,756 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Anadolujet Magazin
 
 2,5 su bardağı su
 Tuz
 Alabildiği kadar un
 İçi İçin:
 1 büyük kâse rendelenmiş bal kabağı
 5 çorba kaşığı toz şeker
 1 tutam tuz
 1 ince kıyılmış kuru soğan
 1 demet pazı, 1 çorba kaşığı sıvı yağ.
 Üzeri İçin:
 1 çorba kaşığı tereyağı
 1 çorba kaşığı toz şeker
 3 çorba kaşığı kaymak
 
 Bir tavada yağda soğanı kavurup, üzerine tuzu ve şekeri koyarak karıştırın. Daha sonra balkabağı rendesini ilave edip, kabaklar hafif yumuşayınca altını kapatın ve soğumaya bırakın.
 Una tuz serpip, azar azar su koyarak, hamuru kulak memesinden biraz sert kıvamda yoğrulur. Bıçakla beş eşit parçaya bölünür. Üzerine nemli bir bez örtülerek yarım saat dinlendirilir. Daha sonra her pazıyı ince açarak yarısına kabaklı içten konulur. Geri kalan hamur üzerine örtülür. Kenarlarını elle bastırılıp, teflon tavaya biraz sıvı yağı konarak orta hararetli ateşte arkalı önlü pembeleşene kadar pişirilir. Diğerleri de aynı şekilde açılıp, servis tabağına konur. Üzerine şeker konan tereyağı kızdırıp dökülür. Üzerine arzuya göre kaymak ilave edilerek servis yapılır.
 
 
 | 
| Kabaklı Gözleme (Bolu) | 
|  | tarif cenneti Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.02.2019
 Mesajlar: 28
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc140401 Gönderme Tarihi: 09.Şub.2019
 1,477 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 THY Skylife
 
 Hamur için:
 1 kg un
 1 yumurta
 Tuz
 Su
 İç için:
 1 kg rendelenmiş tatlı kabak
 2 baş kuru soğan
 1 avuç toz şeker
 Karabiber
 100 gr tereyağı
 Süt
 Kaymak
 
 Tatlı kabağı rendeleyip soğanla kavurun. Karabiber ve arzu ederseniz bir miktar toz şeker ilave edin. Hamuru yoğurup ince yufkalar açın. İki yufkanın arasına, önceden hazırladığınız rendelenmiş kabağı koyup tandırda pişirin. Pişen yufkaları ısıtılmış süt-tereyağı-kaymak karışımı ile iyice ıslatarak üst üste dizin. Keserken arzu ettiğiniz şekli vererek servis tabağına alın.
 
 
  
 
 | 
| Balkabaklı Gözleme (Bolu) | 
|  | hoşgeldiniz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.01.2019
 Mesajlar: 46
 Şehir: Esenboğa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139793 Gönderme Tarihi: 15.Oca.2019
 1,351 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 2,5 su bardağı su
 Alabildiği kadar un
 1 büyük kâse rendelenmiş bal kabağı
 5 çorba kaşığı toz şeker
 1 ince kıyılmış kuru soğan
 1 çorba kaşığı sıvı yağ
 1 çorba kaşığı tereyağı
 3 çorba kaşığı kaymak
 Tuz
 
 Bir tavada yağda soğanı kavurup, üzerine tuzu ve şekeri koyarak karıştırılır.
 Daha sonra balkabağı rendesini ilave edip, kabaklar hafif yumuşayınca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
 Una tuz serpilip, azar azar su koyarak, hamuru kulak memesinden biraz sert kıvamda yoğrulur. Bıçakla beş eşit parçaya bölünür. Üzerine nemli bir bez örtülerek yarım saat dinlendirilir.
 Daha sonra her pazıyı ince açarak yarısına kabaklı içten konulur. Geri kalan hamur üzerine örtülür. Kenarlarını elle bastırılıp, teflon tavaya biraz sıvı yağı konarak orta hararetli ateşte arkalı önlü pembeleşene kadar pişirilir.
 Diğerleri de aynı şekilde açılıp, servis tabağına konur.
 Üzerine şeker konan tereyağı kızdırıp dökülür.
 Üzerine arzuya göre kaymakla servis yapılır.
 
 Not: Gözleme aslında bütün Anadoluya mal olmuş bir lezzet olmasına karşın kabaklı gözleme ile sadece Bolu yöresinde karşılaşırız.
 
 
  
 
 | 
| Kabaklı Gözleme (Bolu) | 
|  | bidik Yeni Üye
 
  
 Kayıt: 04.08.2020
 Mesajlar: 3
 Şehir: Burdur
 | Kısa URL: https://ml.md/lc152444 Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2020
 600 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Elde açılan hamurların içerisine, soğanla kavrulan kabaklar eklenir ve saclarda pişirilerek servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| Balkabaklı Gözleme (Bolu) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc178508 Gönderme Tarihi: 07.Tem.2024
 155 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yaşar Özen
 
 2 su bardağı su
 Aldığı kadar un
 1 tatlı kaşığı tuz
 İç harcı için:
 2 dilim balkabağı
 1 adet kuru soğan
 2 çorba kaşığı tereyağı
 Yarım tatlı kaşığı tuz
 İsteğe bağlı olarak karabiber
 
 Hamur gözleme için yoğurulup hazırlanır.
 Soğan yağda pembeleştirilir.
 İçine rendelenmiş balkabağı eklenir, yumuşayıncaya kadar pişirilir.
 Hamur 10 parçaya ayrılır, her parça açılır.
 Balkabağı içine konur.
 Sacda hamurun iki yüzü pembeleşene kadar kızartılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |