Kısa URL: https://ml.md/lc95679
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2014
1,266 defa indirildi / yazdırıldı
Kabağın kabuğunun yeşil kısımları olmamalıdır.
Ezilmiş parçalanmış görüntüsü olmamalıdır.
Dilimlerinin görüntüsü eşit büyüklükte olmalıdır.
Dengeli pişmeli, alt kısımları tencereye yapışmamış olmalıdır.
Ağza alındığında dağılmalıdır.
İçine konan karanfilin kokusu hissedilmelidir.
Kabağın kalitesine ve cinsine göre şeker miktarı iyi ayarlanmış olmalıdır.
Ceviz miktarı bol olmalı, tadını hissettirmelidir.
Üzerine dökülen şerbet hem parlaklık vermeli hem de lezzet vermelidir.
Kısa URL: https://ml.md/lc175563
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2023
174 defa indirildi / yazdırıldı
Kabakların üzerine şeker dökerek bekletirseniz kabak kendi doğal suyunu salacaktır. Kabağınızı pişirmek için su ilave etmenize gerek olmayacaktır.
Eğer kabakları şekerde bekletecek vaktiniz yoksa şekeri ekledikten sonra bir su bardağı su ilave etmeniz gerekir.
Pişirme esnasında kabaklarınızın yanmadan güzelce pişmesi için kontrollü şekilde su ilave edebilirsiniz.
Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Kabak tatlınızın daha lezzetli olmasını istiyorsanız sert ve şeker oranı yüksek bal kabaklarını seçmeniz gerekir.
Kabak tatlısını hazırlarken bazen yeterince lezzetli olmadığı ve arttığı zamanlar olabilir.
Bu durumda artan veya yenilmeyen kabak tatlısını bal kabaklı muhallebili pasta yaparak değerlendirebilirsiniz.