| 
 
 
 | 
Kabak Köftesi | 
  | 
Lale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.05.2006 
Mesajlar: 45 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3710 
Gönderme Tarihi: 12.May.2006 
3,400 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 Çorba Kasigi Margarin
 
1 Adet Sogan
 
4 Silme Çorba Kasigi Un
 
½ Su Bardagi Süt
 
Tuz, Karabiber
 
½ Su Bardagindan 1 Parmak Fazla Rendelenmis Kasar Peyniri
 
½ Su Bardagi Ekmek Içi
 
3 Adet Kabak
 
 
YAPILIŞI
 
Margarini bir tencerede eritin.Ince dogranmis soğani ekleyin.Pembelesinceye kadar kavurun.Unu ilave edin.Unun rengi degismeye basladiginda azar azar yarim su bardagi sütü ekleyin.Topaklanmamasi için sürekli karistirin.
 
Sos kivamina gelince tencereyi atesin üstünden alin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayin.Rendelenmis kasar peynirini ilave edin.Bir avuç dolusu ekmek içini eleyin.Haslanmis ve rendelenmis kabaklari ilave edin.Iyice karistirin.
 
Karisimdan 1 çorba kasigi alin.Kasik sekli verdikten sonra kalan ekmek içine bulayin.Malzeme bitene dek bu islemi tekrarlayin.
 
Hafifçe yaglanmis tepsiye dizin.190 dereceye ayarlanmis firinda 30 dk pisirin. Sicak servis yapin.
 
 
 ML® Kabaklı Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Kabak Köftesi | 
  | 
bulamaç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.07.2005 
Mesajlar: 66 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10623 
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2006 
3,070 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kabağın içi
 
1 kaşık un
 
3 maydanoz kökü
 
1 baş soğan
 
1 avuç pirinç
 
3 yumurta
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
 
Kabak dolması yapıldığında, kabağın iç kısmından da kabak köftesi yapılabilir. Artan kabak içleri büyük bir kâseye konur. İçine rendelenmiş soğan, kabuğu kazındıktan sonra ince ince kıyılmış maydanoz kökü, tuzlu kaynar suda haşlanmış bir avuç pirinç, un ve 2 yumurta eklenir. Tuz ve karabiberi serpildikten sonra karışım yoğurularak koyu bir macun haline getirilir. Sonra bu macundan parçalar alınıp suda ıslatılmış iki avuç arasında yuvarlanır. Bir küçük kâseye üçüncü yumurta kırılarak hafifçe çırpılır. Zeytinyağı tavaya konup orta ateşte ısıtılır. Yağ kızınca kâsedeki yumurtaya bulanmış köfteler her yanları nar gibi oluncaya kadar kızartılır. Kızaran kabak köfteleri kevgirle çıkarılır, servis tabağına alınır ve sıcak sıcak servis yapılır.
  
 | 
KABAK KÖFTESİ | 
  | 
hülagü 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 15.06.2007 
Mesajlar: 19
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15332 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2007 
3,160 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İki kabağı kabuklarını yıkayıp kazıdıktan sonra rendeleyip içine bir küçük domates doğrayın. Sonra 2 yumurta kırarak karıştırın. Buna biraz kavrulmuş 2 kaşık koyun kıyması, 2 kaşık un, tuz ve karabiber katıp iyice karıştırın. Koyu bir kıvama gelen bu hamurdan birer kaşık alıp köfte biçimi verin. Daha sonra kızgın zeytinyağında kızartın. Hazırlanan  kabak köftelerini sıcak sıcak servis yapın.
  
 | 
KABAK KÖFTESİ | 
  | 
Ateş Kaptan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2007 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16111 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2007 
2,875 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1   kg. kabak
 
Yarım demet kıyılmış  maydanoz,
 
3   yumurta
 
Yarım demet kıyılmış tereotu
 
rende beyaz peynir
 
Yarım demet nane
 
1   bardak un,
 
Yeteri  kadar  tuz,  karabiber.
 
 
Kabakları soyup ya da kabuklarını kazıyıp rendeledikten sonra suyunu iyice sıkın. Öte yanda kıymış olduğunuz tereotunu, maydanozu, naneyi, rendelediğiniz beyaz peyniri, tuzu ve karabiberi rende yaptığınız kabaklara ekleyin. Sonra bunlara yumurtalara da katıp hepsini birden birbirleriyle iyice halloluncaya kadar çırpın. Sonra buna bir bardak unu da ilâve edin ve akıcı kıvamda bir hamur hazırlayın bundan. D^ğer tarafta tavada zeytinyağını kızdırın ve kabak hamurunu bu yağa kaşıkla dökerek kızartın. Sonra da ister sıcak, ister soğuk olarak servis yapın.
  
 | 
Kabak Köftesi | 
  | 
alpayşişman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2008 
Mesajlar: 31 Şehir: Kızılay-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21216 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2008 
2,987 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
3 kabak
 
2 çorba kaşığı yağ
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
4 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
 
1 çay bardağı un
 
1 çırpılmış yumurta
 
2 diş dövülmüş sarımsak
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Kabakları kağıt havlu üzerine rendeleyip fazla sularını sıkın. Bir kaseye kabakları, yumurta, sarımsak, tuz, karabiber, peynir ve unu ekleyip iyice karıştırın, Bulamaç fazla cıvık olmuşsa biraz daha un ekleyin. Büyükçe bir tavada yağ ve zeytinyağını kızdırın. Tahta bir kaşıkla bufamacı, aralıklı olarak tavay döküp her iki tarafı nar gibi kızartarak servis yapın.
  
 | 
Kabak Köftesi | 
  | 
sultaniye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2011 
Mesajlar: 64
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64942 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011 
2,801 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. kabak
 
1 adet rendelenmiş soğan
 
3 çorba kaşığı un
 
2 adet yumurta
 
1 demet maydanoz
 
Karabiber, tuz
 
 
Kabakların içini çıkarıp rendeleyin. Rendelenmiş soğanla bir kaba koyun. İçine un, yumurta, kıyılmış maydanoz ilave edin. Karabiber ve tuzunu ekleyin. Bu malzemeleri sıkma torbasına doldurun. Kızdırılmış yağa köfte büyüklüğünde sıkıp çevirerek kızartın. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine çıkarın. Yağını bırakınca limonla servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |