Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Yerelması Tarifleri > Kabak Kalyesi (10 adet - 178,594 defa bakıldı)

Kabak Kalyesi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kabak Kalyesi

kahve
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc2315
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006
7,738 defa indirildi / yazdırıldı




1 BAŞ SOĞAN
3 DİŞ SARMISAK
125 GR KIYMA
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
3 ADET KABAK
BİR TUTAM DEREOTU
3 KAŞIK GARNİTÜR (BEZELYE, PATATES, HAVUÇ)
1 KÜÇÜK DOMATES
1/2 BARDAK SU
TUZ

Soğanlar ve sarımsaklar küçük kareler halinde kesilerek çok az zeytinyağı ile kavrulur. Soğanlar iyice pembeleştikten sonra kıyma ilave edilerek kavrulması beklenir. Kavrulduktan sonra salçası ilave edilerek bir süre daha beklenir.
Kabakların kabukları bıçak ile sıyrılır ve halka halka kesilerek tuzlu su da biraz bekletilir. Daha sonra kabakların suyu süzülerek kıymaya ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra garnitür, domates eklenir. Bir süre daha pişirilmeye bırakıldıktan sonra suyu ve tuzu ilave edilerek pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın dereotu ilave edilir.Yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirilerek, sıcak servis yapılır.


Kabak Kalye

Jikle
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.06.2006
Mesajlar: 29
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc5857
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2006
2,582 defa indirildi / yazdırıldı




Kabak: 500g r(jülyen)
Havuç: 200gr (jülyen)
Soğan: 400gr (piyaz doğranmış)
Pirnç: 80gr
Sızma zeytinyağı: 250 ml
Tuz: 35 gr
Portakal suyu: 1 bardak (naturel)
Şeker: 25 gr
Yağlı kağıt

Doğranmış soğanımızı tenceremizin dibine yerleştirelim onun üstüne havuçlarımızı , sonra kabaklarımızı ve şekerimizi ekleyelim.
Tuzumuzu sıvı yağımızı ve bir miktar su ekledikten sonra bir bardak portakal suyu ekleyip üzerlerine yağlı kağıdı örtüp tabağı ters çevirip üstüne koyalım ve tekrar yağlı kağıdı serip tencerenin kapağını kapatalım ve çok ama çok kısık ateşte 45 dakika pişirelim.
Soğuduktan sonra dolaba atın ve iyice soğuduktan sonra yağlı kağıtları alıp bol limon sıkıp yiyebilirsiniz.


Kabak Kalyesi

Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc9975
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
2,717 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo kabak
4-5 kaşık sade yağ
2 baş soğan
125 gr. kıyma «Sığır veya dana»
2 domates
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tutam karabiber
2-3 bardak su

Tencereye sade yağ ve ince çentilmiş soğan konur. Beş dakika kadar karıştırılarak öldürülür ve buna kıyma ile tuz ilâve edilerek kıyma kavruluncaya kadar devam edilir. Sonra bunun üzerine kabuğu soyularak ufak ufak doğranmış domates ve yine yeşil kısımları çıkana kadar kazınarak soyulmuş ve iri iri parçalara bölünmüş olan kabaklar da ilâve edilip, tencere hafif ateş üzerine alınır. Kendi suyunu çekince 2 bardak su ilâve edilerek ateş biraz hızlandırılır. Eğer yemeğin üzerine ıslatılmış bir yağ kâğıdı kapanırsa daha iyi olur. Tencere ateşten 40 - 50 dakika sonra alınır ve arzu edilirse üzerine kıyılmış dereotu serpilerek servis yapılır.


Kabak Kalye

Gönül Hırsızı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.11.2005
Mesajlar: 66
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc10605
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2006
2,891 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
1 kg kabak,
1/2 kg dana (veya kuzu) eti,
2 baş soğan,
3 domates (orta irilikte),
150 gr margarin,
2 bardak su,
1 demet dereotu,
tuz ve karabiber.

Yapılışı:
Dereotu yıkanıp temizlendikten sonra ince ince kıyılır. Domatesin kabuğu soyulup çekirdeği çıkanlır, küçük küçük doğranır. Et kuşbaşı yapılır. Kabağın üstü kazınır, bol suda yıkanır ve ortadan uzunlamasına ikiye bölündükten sonra üç parmak uzunluğunda parçalar halinde doğranır. Margarinin yansı bir tavaya konup eritilir. Buna kabak parçalan katılır, tava sallanarak 5 dakika kavrulur.Sonra kabaklar bir güvecin içine daire biçiminde ve düzenli bir şekilde dizilir. Diğer tarafta bir tencerede, kalan margarinle soğan kavrulur. Soğanın rengi pembeleşince et parçaları katın, tahta kaşıkla karıştırılarak kavrulur. Et, suyunu salıp çektikten sonra domates ve tuz ilave edilir. 1-2 dakika kanştınlır, tencerenin kapağı kapatılır. Etin pişmesine yakın kaptakiler kabaklann ortasına boşaltılır. Yemeğin suyu kabaklan örtmeye yetmediğinde sıcak su ilave edilir ve güvecin kapağı kapatılıp orta ateşte pişmeye bırakılır. Kalye pişince karabiber ve dereotu serpilir ve güveç ağzı açık olarak sofraya götürülür, servis yapılır.


Kabak Kalye

ahudinler
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.09.2007
Mesajlar: 20
Şehir: Berlin
Kısa URL: https://ml.md/lc17626
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2007
2,670 defa indirildi / yazdırıldı




1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
125 gr. kıyma
3'er adet kabak ve domates
2 çorba kaşığı pirinç
2 su bardağı su. tuz
Üzerine:
Dereotu ve mavdanoz

Soğanı yemeklik doğrayalım, margarinde kavuralım. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Kabakların kabuklarım soyup yuvarlak dilimleyelim. Kıymalı karışıma ilave edelim. Pirinç ve rendelenmiş domatesleri de ekleyelim. 2 su bardağı su ve tuz ilave edelim. Kaynadıktan sonra ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyelim. Yaklaşık 15 dakika pişirip servis yapalım.


Kabak Kalyesi

YOL
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.10.2013
Mesajlar: 174
Şehir: Kars
Kısa URL: https://ml.md/lc92861
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2013
3,035 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet kabak
1 su bardağı nohut
2 adet havuç
20 adet arpacık soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı su
1 demet dereotu
100 gram ceviz içi
50 gram tereyağı
Tuz
1 çay bardağı üzüm pekmezi

Nohudu bir gece önce ıslatın. Ertesi gün bol suda haşlayıp süzün. Kabakları temizleyip uzunlamasına 4'e bölün. Ortasındaki beyaz kısmı alıp, doğrayın. Havuçları da aynı şekilde hazırlayın. Arpacık soğanları
temizleyin. Zeytinyağını bir tencereye alıp arpacık soğanları ekleyin. Soğanlar yarı yarıya kavrulunca, havucu ilave edin. Bir-iki dakika sonra kabakları katın. 5 dakika daha kavurup suyu ekleyin. Dereotunun kök kısımlarını kesip yıkayın. Demet halinde bağlayıp tencereye katın. Haşlanmış nohudu ilave edin. Tuzunu ayarlayıp 20 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Cevizleri dövüp tereyağı ile birlikte bir tavaya alın. Biraz kavurduktan sonra pekmezi ilave edin ve cevizle özdeşleşince, pişmiş yemeğin üstüne gezdirin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.


Kabak Kalye

ferahnur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.02.2020
Mesajlar: 44
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc156459
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2021
336 defa indirildi / yazdırıldı




6 orta boy sakız kabağı
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı pirinç
Dereotu
1 kesme şeker
Tuz
Yarım limon suyu
Zeytinyağı
1 su bardağı su

Kabakları yıkayıp tepelerini kesin. Sebze soyucu ile çekirdeklerine gelene kadar sıyırın. Zeytinyağında yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı kavurun. Üzerine kabakları, daha önce yıkayıp ılık suda beklettiğiniz pirinçleri, kesme şekeri, tuzu, yarım limonun suyunu ve 1 su bardağına yakın sıcak suyu koyup ocağı en kısık duruma getirip pişmeye bırakıyoruz.


Kabak Kalyesi

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156797
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2021
274 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. kabak
1/2 kg. küçük kuşbaşı halinde kuzu eti
2 baş orta boy soğan (kıyılmış)
200 gr. margarin
Bir miktar nane veya dereotu

Kabaklar soyularak ortadan ikiye bölünür. Kızgın margarin içinde 5 dakika kadar kızartılır. Kızaran kabaklar fırına girebilecek nitelikte bir servis tabağına dizilir. Diğer yanda soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur ve etler eklenir. Etler de kızarınca domates ve tuz ilave edilerek 5 dakika kadar pişirilir. Bu şekilde yarım pişmiş etler kabakların bulunduğu tabağa alınır, kabakların ortasına yerleştirilir. Hepsinin üzerini kaplayacak şekilde su ilave edilerek fırına verilir. 20 dakika fırında kaldıktan sonra sıcak olarak, kuru nane veya dereotu ile süslenmek suretiyle servis yapılır.


Kabak Kalye

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164608
Gönderme Tarihi: 03.May.2022
321 defa indirildi / yazdırıldı




Kabak
Domates
Pirinç
Havuç
Sarımsak
Zeytinyağı
Şeker
Tuz

Tencereye önce 1 adet büyükçe soğan ufak ufak doğranıp, 1 çay bardağı yağ ile kavrulur. Daha sonra 2 iri domates minik minik doğranır, hep birlikte birkaç dakika pişirilir. İstenilen boyda küçültülen kabaklar, mini mini kesilmiş yarım havuç ( hiç havuç koymazdım ama böyle de güzel oldu) 2-3 diş sarımsak, yarım fincan yıkanmış pirinç, 1 tatlı kaşığı şeker, 2 çay kaşığı tuz ilave edilerek üstüne fazla çıkmayacak kadar su konup kısık ateşte pişirilir. Kabak çok çabuk pişen bir sebzedir. Suyunu çekip yağıyla kaldığı an indirilir. Soğuyunca kıyılmış dereotu ile sunulur.



Kabak Kalyesi

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171711
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2023
162 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet kabak
80 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
50 gram pirinç
50 gram salça
10 gram tuz
Yarım demet dereotu
70 gram zeytinyağı
1 adet sivri biber
50 gram yoğurt

Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Tavada 1 kaşık yağla kavurun. Kıymayı ekleyin ve kıyma pişene kadar onunla da kavurun. Salçayı ekleyin ve karıştırın.1-2 çevirdikten sonra ocağı söndürün. Kabakları yıkayın ve kabuklarını çatalla çizin. Tekerlek şeklinde kesin. Tencereye yerleştirin. En üstüne kabakları kaplayacak şekilde kıymayı koyun. Ortaya birkaç kabak yerleştirin. En ortada kıymalı harç kalmalı. Pirinci yıkayıp üstüne rastgele serpin. Domates ve yeşil biberle üstlerine ilave edin. Şekli bozulmasın diye muhakkak tabak kapatın. Kenarından zeytinyağını, tuzu ve suyunu ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kısın. Çok harlı ateş taşmasına neden olabilir. Pişip pişmediğini kenarından bıçak batırarak kontrol edin. Pişince altını söndürün. Fakat ılınana kadar tabağı üstünden almayın. Ilınınca tabağı yavaşça alıp, üstüne dereotu koyun, yoğurtla beraber servis yapın.







Kabak Kalyesi Tarifleri Yerelması Tarifleri



(10 adet Kabak Kalyesi 178,594 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort