| 
 
 
 | 
Kabak Kalyesi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171711 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2023 
254 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet kabak
 
80 gram kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet domates
 
50 gram pirinç
 
50 gram salça
 
10 gram tuz
 
Yarım demet dereotu
 
70 gram zeytinyağı
 
1 adet sivri biber
 
50 gram yoğurt
 
 
Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Tavada 1 kaşık yağla kavurun. Kıymayı ekleyin ve kıyma pişene kadar onunla da kavurun. Salçayı ekleyin ve karıştırın.1-2 çevirdikten sonra ocağı söndürün. Kabakları yıkayın ve kabuklarını çatalla çizin. Tekerlek şeklinde kesin. Tencereye yerleştirin. En üstüne kabakları kaplayacak şekilde kıymayı koyun. Ortaya birkaç kabak yerleştirin. En ortada kıymalı harç kalmalı. Pirinci yıkayıp üstüne rastgele serpin. Domates ve yeşil biberle üstlerine ilave edin. Şekli bozulmasın diye muhakkak tabak kapatın. Kenarından zeytinyağını, tuzu ve suyunu ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kısın. Çok harlı ateş taşmasına neden olabilir. Pişip pişmediğini kenarından bıçak batırarak kontrol edin. Pişince altını söndürün. Fakat ılınana kadar tabağı üstünden almayın. Ilınınca tabağı yavaşça alıp, üstüne dereotu koyun, yoğurtla beraber servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kabak Kalye | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164608 
Gönderme Tarihi: 03.May.2022 
465 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kabak
 
Domates
 
Pirinç
 
Havuç
 
Sarımsak
 
Zeytinyağı
 
Şeker
 
Tuz
 
 
Tencereye önce 1 adet büyükçe soğan ufak ufak doğranıp, 1 çay bardağı yağ ile kavrulur. Daha sonra 2 iri domates minik minik doğranır, hep birlikte birkaç dakika pişirilir. İstenilen boyda küçültülen kabaklar, mini mini kesilmiş yarım havuç ( hiç havuç koymazdım ama böyle de güzel oldu) 2-3 diş sarımsak, yarım fincan yıkanmış pirinç, 1 tatlı kaşığı şeker, 2 çay kaşığı tuz ilave edilerek üstüne fazla çıkmayacak kadar su konup kısık ateşte pişirilir. Kabak çok çabuk pişen bir sebzedir. Suyunu çekip yağıyla kaldığı an indirilir. Soğuyunca kıyılmış dereotu ile sunulur.
 
 
 
  
 | 
Kabak Kalyesi | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156797 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2021 
362 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. kabak
 
1/2 kg. küçük kuşbaşı halinde kuzu eti
 
2 baş orta boy soğan (kıyılmış)
 
200 gr. margarin
 
Bir miktar nane veya dereotu
 
 
Kabaklar soyularak ortadan ikiye bölünür. Kızgın margarin içinde 5 dakika kadar kızartılır. Kızaran kabaklar fırına girebilecek nitelikte bir servis tabağına dizilir. Diğer yanda soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur ve etler eklenir. Etler de kızarınca domates ve tuz ilave edilerek 5 dakika kadar pişirilir. Bu şekilde yarım pişmiş etler kabakların bulunduğu tabağa alınır, kabakların ortasına yerleştirilir. Hepsinin üzerini kaplayacak şekilde su ilave edilerek fırına verilir. 20 dakika fırında kaldıktan sonra sıcak olarak, kuru nane veya dereotu ile süslenmek suretiyle servis yapılır.
  
 | 
Kabak Kalye | 
  | 
ferahnur 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 28.02.2020 
Mesajlar: 16 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156459 
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2021 
473 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 orta boy sakız kabağı
 
1 orta boy soğan
 
3 diş sarımsak
 
Yarım çay bardağı pirinç
 
Dereotu
 
1 kesme şeker
 
Tuz
 
Yarım limon suyu
 
Zeytinyağı
 
1 su bardağı su
 
 
Kabakları yıkayıp tepelerini kesin. Sebze soyucu ile çekirdeklerine gelene kadar sıyırın. Zeytinyağında yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı kavurun. Üzerine kabakları, daha önce yıkayıp ılık suda beklettiğiniz pirinçleri, kesme şekeri, tuzu, yarım limonun suyunu ve 1 su bardağına yakın sıcak suyu koyup ocağı en kısık duruma getirip pişmeye bırakıyoruz.
  
 | 
Kabak Kalyesi | 
  | 
YOL 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.10.2013 
Mesajlar: 174 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92861 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2013 
3,175 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kabak 
 
1 su bardağı nohut 
 
2 adet havuç 
 
20 adet arpacık soğan
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
3 su bardağı su
 
1 demet dereotu
 
100 gram ceviz içi
 
50 gram tereyağı 
 
Tuz
 
1 çay bardağı üzüm pekmezi
 
 
Nohudu bir gece önce ıslatın. Ertesi gün bol suda haşlayıp süzün. Kabakları temizleyip uzunlamasına 4'e bölün. Ortasındaki beyaz kısmı alıp, doğrayın. Havuçları da aynı şekilde hazırlayın. Arpacık soğanları
 
temizleyin. Zeytinyağını bir tencereye alıp arpacık soğanları ekleyin. Soğanlar yarı yarıya kavrulunca, havucu ilave edin. Bir-iki dakika sonra kabakları katın. 5 dakika daha kavurup suyu ekleyin. Dereotunun kök kısımlarını kesip yıkayın. Demet halinde bağlayıp tencereye katın. Haşlanmış nohudu ilave edin. Tuzunu ayarlayıp 20 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Cevizleri dövüp tereyağı ile birlikte bir tavaya alın. Biraz kavurduktan sonra pekmezi ilave edin ve cevizle özdeşleşince, pişmiş yemeğin üstüne gezdirin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Kabak Kalye | 
  | 
ahudinler 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17626 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2007 
2,833 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı margarin 
 
1 adet soğan
 
125 gr. kıyma
 
3'er adet kabak ve domates
 
2 çorba kaşığı pirinç
 
2 su bardağı su. tuz
 
Üzerine:
 
Dereotu ve mavdanoz
 
 
Soğanı yemeklik doğrayalım, margarinde kavuralım. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Kabakların kabuklarım soyup yuvarlak dilimleyelim. Kıymalı karışıma ilave edelim. Pirinç ve rendelenmiş domatesleri de ekleyelim. 2 su bardağı su ve tuz ilave edelim. Kaynadıktan sonra ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyelim. Yaklaşık 15 dakika pişirip servis yapalım.
  
 | 
Kabak Kalye | 
  | 
Gönül Hırsızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.11.2005 
Mesajlar: 66 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10605 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2006 
2,990 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
 
1 kg kabak,
 
1/2 kg dana (veya kuzu) eti,
 
2 baş soğan,
 
3 domates (orta irilikte),
 
150 gr margarin,
 
2 bardak su,
 
1 demet dereotu,
 
tuz ve karabiber.
 
 
Yapılışı:
 
Dereotu yıkanıp temizlendikten sonra ince ince kıyılır. Domatesin kabuğu soyulup çekirdeği çıkanlır, küçük küçük doğranır. Et kuşbaşı yapılır. Kabağın üstü kazınır, bol suda yıkanır ve ortadan uzunlamasına ikiye bölündükten sonra üç parmak uzunluğunda parçalar halinde doğranır. Margarinin yansı bir tavaya konup eritilir. Buna kabak parçalan katılır, tava sallanarak 5 dakika kavrulur.Sonra kabaklar bir güvecin içine daire biçiminde ve düzenli bir şekilde dizilir. Diğer tarafta bir tencerede, kalan margarinle soğan kavrulur. Soğanın rengi pembeleşince et parçaları katın, tahta kaşıkla karıştırılarak kavrulur. Et, suyunu salıp çektikten sonra domates ve tuz ilave edilir. 1-2 dakika kanştınlır, tencerenin kapağı kapatılır. Etin pişmesine yakın kaptakiler kabaklann ortasına boşaltılır. Yemeğin suyu kabaklan örtmeye yetmediğinde sıcak su ilave edilir ve güvecin kapağı kapatılıp orta ateşte pişmeye bırakılır. Kalye pişince karabiber ve dereotu serpilir ve güveç ağzı açık olarak sofraya götürülür, servis yapılır.
  
 | 
Kabak Kalyesi | 
  | 
Belkıs 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2006 
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9975 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006 
2,848 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1  kilo kabak
 
4-5 kaşık sade  yağ
 
2  baş soğan
 
125 gr. kıyma   «Sığır  veya dana»
 
2 domates
 
Yarım tatlı kaşığı tuz 
 
1 tutam karabiber 
 
2-3 bardak su
 
 
Tencereye sade yağ ve ince çentilmiş soğan konur. Beş dakika kadar karıştırılarak öldürülür ve buna kıyma ile tuz ilâve edilerek kıyma kavruluncaya kadar devam edilir. Sonra bunun üzerine kabuğu soyularak ufak ufak doğranmış domates ve yine yeşil kısımları çıkana kadar kazınarak soyulmuş ve iri iri parçalara bölünmüş olan kabaklar da ilâve edilip, tencere hafif ateş üzerine alınır. Kendi suyunu çekince 2 bardak su ilâve edilerek ateş biraz hızlandırılır. Eğer yemeğin üzerine ıslatılmış bir yağ kâğıdı kapanırsa daha iyi olur. Tencere ateşten 40 - 50 dakika sonra alınır ve arzu edilirse üzerine kıyılmış dereotu serpilerek servis yapılır.
  
 | 
Kabak Kalye | 
  | 
Jikle 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.06.2006 
Mesajlar: 29 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5857 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2006 
2,693 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kabak: 500g r(jülyen)
 
Havuç: 200gr (jülyen)
 
Soğan: 400gr (piyaz doğranmış)
 
Pirnç: 80gr
 
Sızma zeytinyağı: 250 ml
 
Tuz: 35 gr
 
Portakal suyu: 1 bardak (naturel)
 
Şeker: 25 gr
 
Yağlı kağıt
 
 
Doğranmış soğanımızı tenceremizin dibine yerleştirelim onun üstüne havuçlarımızı , sonra kabaklarımızı ve şekerimizi ekleyelim.
 
Tuzumuzu sıvı yağımızı ve bir miktar su ekledikten sonra bir bardak portakal suyu ekleyip üzerlerine yağlı kağıdı örtüp tabağı ters çevirip üstüne koyalım ve tekrar yağlı kağıdı serip tencerenin kapağını kapatalım ve çok ama çok kısık ateşte 45 dakika pişirelim.
 
Soğuduktan sonra dolaba atın ve iyice soğuduktan sonra yağlı kağıtları alıp bol limon sıkıp yiyebilirsiniz.
  
 | 
Kabak Kalyesi | 
  | 
kahve 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2006 
Mesajlar: 172 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2315 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006 
7,925 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 BAŞ SOĞAN 
 
3 DİŞ SARMISAK
 
125 GR KIYMA
 
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
 
3 ADET KABAK
 
BİR TUTAM DEREOTU
 
3 KAŞIK GARNİTÜR (BEZELYE, PATATES, HAVUÇ)
 
1 KÜÇÜK DOMATES
 
1/2 BARDAK SU
 
TUZ
 
 
Soğanlar ve sarımsaklar küçük kareler halinde kesilerek çok az zeytinyağı ile kavrulur. Soğanlar iyice pembeleştikten sonra kıyma ilave edilerek kavrulması beklenir. Kavrulduktan sonra salçası ilave edilerek bir süre daha beklenir. 
 
Kabakların kabukları bıçak ile sıyrılır ve halka halka kesilerek tuzlu su da biraz bekletilir. Daha sonra kabakların suyu süzülerek kıymaya ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra garnitür, domates eklenir. Bir süre daha pişirilmeye bırakıldıktan sonra suyu ve tuzu ilave edilerek pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın dereotu ilave edilir.Yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirilerek, sıcak servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |