|
Kabak Çorbası |
|
nev
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc131808
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2018
851 defa indirildi / yazdırıldı
|
Avrupa Birliği Bakanlığı
Avrupa'yı Masanın Etrafında Buluşturmak
2 kg etli kabak
500 gr havuç
1 kg patates
2 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 litre çabuk hazırlanan sebze suyu
Yarım fincan süt
Tuz ve biber
İsteğe bağlı:
Kabak çekirdeği
Kabağı sütun şeklinde kesin, soyun ve çekirdeklerini çıkartın. Kabağı küp şeklinde küçük parçalar halinde doğrayın. Havuç ve patatesleri soyun, yıkayın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı kabuklarını soyarak doğrayın. Yağı ısıtın ve soğanı yağda kavurun. Sebze suyunu ekleyin ve kaynama sıcaklığına getirin. Kabak, havuç ve patatesleri ekleyin ve pişirin. İsteğinize göre tuz ve biber ekleyin. Kısık ateşte 45 dakika pişirin. Çorbayı blendırla püre haline getirin. Sütü karıştırın. Sıcak olarak servis edin.
|
Kabak Çorbası |
|
karlı
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc123797
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2017
1,450 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
1 Soğan, doğranmış
1 yemek kaşığı Zeytinyağı
500 gr. Kabak, küp küp doğranmış
125 ml Süt
375 ml Sebze veya tavuk suyu
Tuz
Karabiber, beyaz
1 çay kaşığı Şeker
10 gr. Tereyağ
1 yemek kaşığı Crème fraîche
6 yemek kaşığı Krema
1 yemek kaşığı Kabak çekirdeği, ufalanmış
Soğan ve zeytinyağını bir kaba koyun ve üstü kapalı 850 Watt gücünde yaklaşık 4 dakika pişirin.
Kabak, süt, et suyu ve baharat ilave edin. Üstü kapalı olarak 850 Watt gücünde yakl. 6 dakika pişirin ve sonra 450 Watt gücünde yakl. 12 dakika daha pişirin.
Çorbayı püre haline getirin, tereyağı ve Creme fraiche ilave edin.
Çorbayı 6 tabağa dağıtın. Her porsiyona 1 yemek kaşığı krema ve dövülmüş kabak çekirdeği dağıtın.
|
|