Kabaklar kazınıp kuşbaşı doğranır. Kaynar tuzlu suya atılır. 4 - 5 dakika haşlanır. Süzülüp sahana alınır. Tavada doğranmış soğanla pembeleştirilir. Sahandaki kabakların üstüne dökülür. Tuzu ekilir, sarımsaklı yoğurt üzerine döşenir. Kızdırılmış kırmızı biber yoğurdun üzerine gezdirilir. Servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc75906
Gönderme Tarihi: 21.May.2012
3,440 defa indirildi / yazdırıldı
5 adet orta boy kabak
2 yemek kaşığı un
1 bardak yoğurt
3 diş sarımsak
1 tutam dereotu
3 kaşık sıvı yağ
Bir miktar tuz
Bir miktar kırmızı biber
Kabaklar soyulup dörde bölünerek zar gibi doğranır.Bir tencereye koyup üzerine az su ve tuz ilave edilerek haşlanır. Diğer yanda 3 kaşık sıvı yağda un kavrulur. Un pembeleşince içine haşlanmış, püre haline getirilmiş kabak ilave edilerek karıştırılır. Un ve kabak iyice birbirine yedirilinceye kadar 4-5 dakika karıştırılarak kavrulur. Ocak kapatılır. Diğer yanda sarımsaklı yoğurt ve ince kıyılmış dereotu karıştırılarak kabakların üzerine ilave edilir. Yoğurt iyice yedirilir. Servis tabağına alınıp kırmızı biberle süslenir.
Not: Bu yemek meze gibi yenebileceği gibi, et yemeklerinin yanında garnitür olarakta servis edilebilir.