Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Havuç Dolması Tarifleri > Kabak Bayıldı (9 adet - 292,364 defa bakıldı)

Kabak Bayıldı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kabak Bayıldı

SonaY
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc4189
Gönderme Tarihi: 27.May.2006
2,394 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
1 kg. kabak,
2 adet domates,
3 adet soğan,
1/2 su bardagi zeytinyağı,
8-10 dis sarmisak,
2 tatli kasigi toz seker,
Yeteri kadar tuz

YAPILIŞI
Kabaklarin üzerini kazidiktan sonra kabak oyacagi ile içlerini çikartin. Kabaklari uzunlamasina ikiye kesip yikadiktan sonra bir tepsiye dizin. Soganlari halka halka dograyin. Kizdirilmis yagda pembelesinceye kadar kavurun. Kabuklari soyulup küp küp dogranmis domatesleri, soyulmus sarmisaklari ilave edin. Tuz ve sekeri ilave edin. Kabaklarin içlerini bu harçla doldurun. Bir su bardagi sicak su koyup, orta ateste kabaklar yumusayip, pisene kadar pisirin. Soguduktan sonra üzerine dereotu serpip servis yapin.


ML® Kabak Bayıldı için tıklayın


Kabak Bayıldı

Hüsran
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.06.2006
Mesajlar: 59
Şehir: Marmara
Kısa URL: https://ml.md/lc6182
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2006
2,566 defa indirildi / yazdırıldı




5 kabak
5 iri soğan
3 kahve fincanı zeytinyağı
3 diş sarımsak
3 iri domates
1 orta boy domates
1 dolmalık biber
tuz
1 çay kaşığı şeker
1 bardak su
1 bağ kıyılmış maydanoz

Kabakları kayıp temizleyin, ortalarını yarın, bir de enlemesine yarık yaptıktan sonra yıkayıp kaldırı. Soğanı ve sarımsakları piyaz biçimi kıyın, domatesleri de ince ince doğrayın. Soğan ve sarımsağı piyaz biçimi kıyın, domtesleri ince ince doğrayın. Soğan ve sarımsağı kızgın sıvı yağda kavurun, sonra domatesleri, şeker ve tuzu katın. 2 dakika daha kavurduktan sonra 15 dakika pişirin. Doğranmış maydanozla birlikte kabakları doldurun. Üzerine domatesleri, biberleri zeytinyağıyla suyu katıp pişirin.


ML® Kabak Gondolu için tıklayın



Kabak Bayıldı

general
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.09.2006
Mesajlar: 110
Kısa URL: https://ml.md/lc8425
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2006
2,448 defa indirildi / yazdırıldı




8 adet mini kabak
3 adet soğan
2 diş sarımsak, zeytinyağı
3 adet çarliston biber
1 demet maydanoz
Tuz, tozşeker
Yarım demet dereotu
Bir buçuk su bardağı
süzme yoğurt

Yıkadığınız kabakların kabuğunu soymadan içlerini oyun. Kabakları hafif şekilde yağlayıp 200 derece fırında 5 dakika bekletin. Çıkardığınızda soğumaya bırakın. Soğanları piyazlık doğrayıp dörde böldüğünüz sarımsaklarla birlikte zeytinyağında 2-3 dakika çevirin. Kıydığınız biberleri de ekleyerek biraz daha soteleyln. Maydanoz, tuz ve tozşekeri ilave ederek, birkaç kez karıştırıp soğumaya bırakın. Kabakların içine hazırladığınız içi doldurarak, fırında 5-10 dakika bekletin. Kıydığınız dereotunu süzme yoğurtla karıştırın. Servis tabağına aldığınız kabakların üzerine dereotlu yoğurdu gezdirerek servis yapın.


KABAK BAYILDI

laleli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.08.2006
Mesajlar: 25
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc8720
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006
2,633 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ: 1250 gr. kabak
1 bardak zeytinyağı
4 büyük soğan
2 büyük domates
9 diş sarımsak
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1 demet maydanoz
3 bardak su
1/2 çorba kaşığı tuz

YAPILIŞI: Bir tencereye bir bardak zeytinyağının üçte biri ile yarım ay şeklinde, doğranmış soğanları koyarak 10 dakika kavurun. Soğanlar ölünce içine kıyılmış sarımsakları, yine kiyılmış maydanoz, kabuğu çıkarılmış çekirdekleri ayıklanarak küçük küçük doğranmış domatesleri ve eldeki tuzun yarısını ilâve ederek iyice karıştırın ve tencereyi ateşten indirin. Kabakların üzerlerini kazıyın, iki uçlarını kesin ve başlarından alt kısımlarına doğru bıçakla dörde yarın ve bu iş bitince kabakları içinde su bulunan bir tencereye atın. Kabakların suyunu süzün ve ayrı bir tencereye döşe-yin. Üzerine yarım bardak su ile kalan yağın yansını ilâve ederek tencereyi ateşe oturtun, arada bir sallamak suretiyle 20 dakika pişirin. Kabaklar yumuşayanca tencereyi ateşten indirerek kabakların yarılmış kısımlarına ılınmakta olan soğanlı harcı doldurun ve yeniden tencereye döşeyin. Sonra tencereye toz şeker, ılık iki bardak su ve kalan zeytinyağını da koyarak tencerenin kapağını kapatın. 1/2 saat pişirin. Kabaklar iyice yumuşayınca tencereyi ateşten alarak soğutun. Tabağa koyarak servis yapın.


KABAK BAYILDI

orhanöz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.07.2007
Mesajlar: 27
Şehir: Salihli
Kısa URL: https://ml.md/lc16482
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2007
2,465 defa indirildi / yazdırıldı




8 Kabak
1 Bardak su
4 Büyük soğan,
3 Tatlı kaşığı toz şeker,
2 Büyük domates,
1 Demet maydanoz,
9 Diş sarımsak
Tuz.

Yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları bir bardak zeytinyağının üçte birinde on dakika kadar kavurun ve soğanlar ölünce buna kıyılmış sarımsaklaii, kıyılmış maydanozları, kabuğunu soyup çekirdeklerini ayıkladığınız ve ufak ufak doğradığınız domatesleri ve tuzun da yarısını ekleyerek hepsini birlikte iyice karıştırıp tencereyi ateşten indirin.
Öte yanda kabakların üst kısımlarını kazıyarak iki uçlarını kesin ve başlarından alt kısımlara doğru bir bıçakla dörde yarıp bunları sonra içinde su bulunan bir tencereye koyun. Sonra bu kabakların suyunu süzüp ayn bir tencereye sıralayın ve üzerine yarım bardak suyla kalan yağın yarısını da ekleyip arada bir sallayarak yirmi dakika pişirin. Kabaklar yumuşayınca da tencereyi ateşten indirerek yarıklarına hazırladığınız harcı doldurup yeniden tencereye sıralayın. Sonra tencereye toz şekerle birlikte iki bardak ılık su ve kalan zeytinyağını da koyarak kabakları yarım saat pişirin. Soğuk olarak servis yapın.


KABAK BAYILDI

titiz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2008
Mesajlar: 20
Kısa URL: https://ml.md/lc25439
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2008
2,850 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
6 adet orta boy kabak
2 büyük soğan
1/2 bardak zeytinyağı
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
2 domates
6 diş sanmsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 bardak su
Tuz

Hazırlanışı
Soğanları piyazlık doğrayın. Kabakların kabuklarını kazıyıp sapını kesin. Bir bıçakla derin yarıklar açıp boydan bir parçasını çıkartın. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küçük küçük doğrayın. Dereotu ve maydanozu kıyın. Bir tavaya zeytinyağının üçte birini ve soğanları koyup pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesi, sarımsakları, maydanozu ve yarım kaşık tuzu koyup hepsini karıştırın. Tavayı ateşten alıp ılımaya bırakın. Kabakları bir tencereye yerleştirip 1 bardak su, yarım kaşık tuz ve kalan zeytinyağının yarısını koyun. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabakları tencereden alıp ılımaya bırakın. Kabakların yarık kısmına hazırlanmış olan harcı yerleştirin. Kabakları tencereye yerleştirin. Üzerine toz şekeri serpin. Bir bardak su ve kalan zeytinyağını ilave edin. Orta hararetli ateşte 10-15 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış dereotu serperek servis edin.


Kabak Bayıldı

do-re-mi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.10.2008
Mesajlar: 36
Şehir: Antakya
Kısa URL: https://ml.md/lc27820
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2008
2,529 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet kabak
4 adet kuru soğan
6 diş sarımsak
2 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz

Kabaklar kazınır, dikey olarak ortadan kesilir. Çekirdekli kısımları bir kaşıkla çıkararak oyulur. Fırın kabına dizilir. Soğan yarım daire şeklinde doğranır, zeytinyağında çevrilir. Üzerine kıyılmış sarımsaklar, şeker, tuz ve rende domates katılır. 10 dakika sonra ateşten alınır. Kabaklara paylaştırılır. Üzerine 1 çay bardağı su ve az zeytinyağı gezdirilir. 200 derece fırında 25 dakika pişirilir. Soğuk servis edilir.


Kabak Bayıldı

pembe&beyaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.06.2011
Mesajlar: 63
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc64177
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011
2,361 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

3 adet kabak
3 adet soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
3 adet domates
8 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
1 su bardağı sıcak su
Tuz

Kabakların kabuklarını kazıyarak temizleyin. Boylamasına ikiye bölün ve içlerini boşaltın. Hafifçe tuzlayıp kenara alın. Piyazlık doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun. Üzerine küp küp doğranmış domates ve hafif ezilmiş sarımsakları ilave edin. Tuz ve şekeri ekleyip beş dakika soteleyin. Harcı kabakların içine paylaştırın. İnce kıyılmış dereotu serpin. Suyunu ekleyip 30 dakika pişirin.


Kabak Bayıldı

dilaver can
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 01.07.2015
Mesajlar: 10
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc108954
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2015
1,548 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet kabak
3 adet soğan
2 adet çarliston biber
1 çorba kaşığı salça
5 dal dereotu
5 dal maydanoz
4 diş sarımsak
2 adet domates
Tuz, karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı yemeklere bir alternatif olacaktır. Öncelikle kabakları ortadan ikiye kesin, içlerini oyup çıkartın. Fırın kabına koyun, üzerine tuz, karabiber ve az yağ gezdirip fırında pişirin. Bu arada soğanları piyazlık doğrayın, tavada yağla kavurun, içine salça domates ve diğer malzemeleri ekleyip pişmeye bırakın. Pişen kabakların içine koyup 10 dakika daha fırında pişirip soğuk olarak servis yapın.


Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 08.10.2015






Kabak Bayıldı Tarifleri Havuç Dolması Tarifleri



(9 adet Kabak Bayıldı 292,364 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort