Kısa URL: https://ml.md/lc91902
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2013
2,336 defa indirildi / yazdırıldı
750 g Köftelik Kıyma
1 Adet Yumurta
1 Adet Soğan
4 Adet Patates
2 Adet Biber
İsteğe Bağlı Ekmek İçi
İsteğe Bağlı Maydanoz
İsteğe Bağlı Karabiber
İsteğe Bağlı Tuz
Sos İçin:
5 Adet Domates
2 Çorba Kaşığı Salça
Bir kapta kıymayı, soğanı, ekmek içini, yumurtayı, maydanozu ve baharatları yoğuralım, ardından köfte şeklini verelim. Domatesleri rendeleyip salça ile birlikte kaynatarak sos haline getirelim. Köfteleri, biberleri ve doğranan patatesleri kızartalım. Ardından fırın tepsisine dizip üzerine sos dökülerek 200 derecelik fırında pişmeye bırakalım. İzmir köftemiz hazırdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc112401
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2015
1,995 defa indirildi / yazdırıldı
400 g Dana Orta Yağı Kıyma
1 Adet Soğan (Rendelenmiş)
1 Adet Yumurta
50 g Galeta Unu
2 g Toz Kimyon
2 g Toz Yenibahar
Yeteri Kadar Tuz
Yeteri Kadar Karabiber
Yeteri Kadar Zeytinyağı
2 Adet Patates
2 Adet Domates
3 Adet Çarliston Biber
Sos İçin:
40 g Domates Salça
60 g Domates Püresi
200 ml Su
Yeteri Kadar Tuz
Yeteri Kadar Karabiber
Yeteri Kadar Zeytinyağı
Bütün malzemeyi bir karıştırma kabında karıştırıp yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp bu parçaları oval şekilde köfteler yapın. Az yağlı kızgın bir tavada köfteleri hafif kızartın ve kenara alın.Pişirme yapacağınız fırın kabına köfteleri dizin. Patateslerin kabuklarını soyun ve elma dilim doğrayıp fırın kabına dizin.Domates ve biberleri istediğiniz gibi dilimleyip köfte ve patateslerin üzerine yerleştirin. Sos için gereken malzemeyi bir kapta karıştırın. Hazırlanan sosu köftelerin üzerine gezdirip 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.