|
İzmir Köfte |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc112401
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2015
1,995 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 g Dana Orta Yağı Kıyma
1 Adet Soğan (Rendelenmiş)
1 Adet Yumurta
50 g Galeta Unu
2 g Toz Kimyon
2 g Toz Yenibahar
Yeteri Kadar Tuz
Yeteri Kadar Karabiber
Yeteri Kadar Zeytinyağı
2 Adet Patates
2 Adet Domates
3 Adet Çarliston Biber
Sos İçin:
40 g Domates Salça
60 g Domates Püresi
200 ml Su
Yeteri Kadar Tuz
Yeteri Kadar Karabiber
Yeteri Kadar Zeytinyağı
Bütün malzemeyi bir karıştırma kabında karıştırıp yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp bu parçaları oval şekilde köfteler yapın. Az yağlı kızgın bir tavada köfteleri hafif kızartın ve kenara alın.Pişirme yapacağınız fırın kabına köfteleri dizin. Patateslerin kabuklarını soyun ve elma dilim doğrayıp fırın kabına dizin.Domates ve biberleri istediğiniz gibi dilimleyip köfte ve patateslerin üzerine yerleştirin. Sos için gereken malzemeyi bir kapta karıştırın. Hazırlanan sosu köftelerin üzerine gezdirip 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
|
İzmir Köftesi |
|
gülter
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.09.2013
Mesajlar: 28 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc91932
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2013
2,126 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 g Yağlı Koyun Kıyması
1/4 Adet Bayat Ekmek İçi
2 Adet Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
3 Adet Domates
5 Adet Tatlı Sivri Biber
1 Adet Yumurta
1/2 Adet Maydanoz
1 Su Bardağı Riviera Zeytinyağı
İsteğe Bağlı Kimyon
İsteğe Bağlı Karabiber
İsteğe Bağlı Tuz
Eti orta kalınlıkta çektirin. Kıymayı ıslatılmış ekmek için, yumurta, rende soğan, çok ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon ile birlikte uzun süre (yaklaşık 15 dakika) yoğurun. Köfteleri ortası biraz şişkin parmak şeklinde yoğurun. Sıvı yağda sertleşmeyecek kadar kızartın. Temizlenmiş ve çekirdekleri boşaltılmış yeşilbiberleri aynı yağ içinde yumuşayana kadar pişirin. Rendelenmiş domates, tereyağı ve 1,5 bardak suyu bir taşım kaynatarak bir salçalı sos oluşturun. Arzu ederseniz bu sosa bir tatlı kaşığı acı biber salçası ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız köfteleri ön pişirme yapılmış biberleri, arzu eder iseniz orta kalınlıkta dilimlenmiş domatesleri, hatta yine yarım parmak kalınlığında dilimlenmiş patatesleri aynı sıra ile fırın tepsisi veya tencerenin zemininin tamamını döşeyecek ve pişme sırasında bu dizgi bozulmayacak şekilde diziniz. Domates salçası sosunu eşit bir şekilde üzerine dökünüz. Kabaca kıyılmış maydanoz yapraklarını üzerine serpiştiriniz. Kapağını kapatarak ağır ateşte veya 170 Cde ön ısıtımı yapılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
|
İzmir Köfte |
|
cülide
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2013
Mesajlar: 31 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc91902
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2013
2,336 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 g Köftelik Kıyma
1 Adet Yumurta
1 Adet Soğan
4 Adet Patates
2 Adet Biber
İsteğe Bağlı Ekmek İçi
İsteğe Bağlı Maydanoz
İsteğe Bağlı Karabiber
İsteğe Bağlı Tuz
Sos İçin:
5 Adet Domates
2 Çorba Kaşığı Salça
Bir kapta kıymayı, soğanı, ekmek içini, yumurtayı, maydanozu ve baharatları yoğuralım, ardından köfte şeklini verelim. Domatesleri rendeleyip salça ile birlikte kaynatarak sos haline getirelim. Köfteleri, biberleri ve doğranan patatesleri kızartalım. Ardından fırın tepsisine dizip üzerine sos dökülerek 200 derecelik fırında pişmeye bırakalım. İzmir köftemiz hazırdır.
|
İzmir Köfte |
|
FAHRİYE SARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2013
Mesajlar: 53 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc89413
Gönderme Tarihi: 20.May.2013
2,214 defa indirildi / yazdırıldı
|
Seda Akar
400 g Kıyma
1/4 Demet Maydanoz
1 Adet Domates
2 Adet Biber
3 Adet Patates
1 Adet Yumurta
1 Adet Soğan (İnce Kıyılmış)
1 Dilim Kurutulmuş Ekmek
İsteğe Bağlı Tuz
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Bardağı Kızartma Yağı
Soğanı ince ince kıyalım. Maydanozu ayıklayalım, yıkayalım ve incecik kıydıktan sonra karıştırma kabına alalım. Üzerine; kıyma, tuz, karabiber ve bayat ekmek ufalayıp karıştırma kabına alalım. 1 yumurta kıralım ve harcı yoğuralım. Kıvama gelen kıyma harcından parçalar koparıp uzun köfteler yapalım. Köfteleri kızgın yağda, hafif kızartalım ve fırın tepsisine dizelim. Üzerine dilim domates ve biberleri dizelim. Yağı tavaya alalım ve salçayı ilave edip hafifçe kavuralım. Ardından su ilave edelim, bir taşım kaynatalım ve ocaktan alalım. Hazırladığımız bu sosu, köftelerin üzerine dökelim ve 180 derecelik ısıda pişmeye bırakalım. Patatesleri soyalım ve kızartalım. İzmir köfte pişince, üzerine kızarttığımız patatesleri koyarak servise sunalım.
|
İzmir Köfte |
|
FAHRİYE SARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2013
Mesajlar: 53 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc89411
Gönderme Tarihi: 20.May.2013
2,421 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emel Karaca
400 g Kıyma
İsteğe Bağlı Maydanoz
1 Adet Domates
2 Adet Biber
3 Adet Patates
1 Adet Yumurta
1 Adet Soğan
İsteğe Bağlı Kurutulmuş Ekmek
İsteğe Bağlı Tuz
İsteğe Bağlı Karabiber
İsteğe Bağlı Köfte Baharatı
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
İsteğe Bağlı Zeytinyağı
Soğanı ayıklayıp rendeledikten sonra karıştırma kabına alalım. Maydanozu ayıklayalım, yıkayıp incecik kıyalım ve karıştırma kabına ekleyelim. Üzerine kıymayı, tuzu, karabiberi ve bayat ekmeği ufalayıp karıştırma kabına aldıktan sonra bir yumurta kıralım ve harcı yoğuralım. Kıvama gelen kıyma harcından parçalar koparıp uzun köfteler yapalım. Köfteleri kızgın yağda, hafif kızartalım ve fırın tepsisine dizelim. Üzerine dilim domates ve biberleri yerleştirelim. Yağı tavaya alalım, salçayı ekleyip hafifçe kavurduktan sonra su ilave edelim ve bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alalım. Hazırladığımız bu sosu, köftelerin üzerine dökelim ve 180 derecelik ısıda pişmeye bırakalım. Patateslerin kabuklarını soyalım, istediğimiz şekillerde keselim ve kızartalım. İzmir köfte pişince, üzerine kızarttığımız patatesleri koyarak servise sunalım.
|
|