| 
 
 
 | 
Izgara Tavuk | 
  | 
Barış Çığlık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.03.2014 
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130246 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2017 
1,069 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
1 kg tavuk eti
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 yemek kaşığı zeytin yağı
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı acı sos
 
10 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı kırmızı biber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Sarımsakları temizleyip, ezin.
 
Tavuk hariç diğer tüm malzemeleri kapaklı geniş bir kabın içinde karıştırın.
 
Daha sonra tavukları da kaba alın ve bu sosla birlikte güzelce harmanlayın.
 
1 gece buz dolabında bekledikten sonra ertesi gün ızgarada pişirin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Izgara | 
  | 
Ay Han 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2016 
Mesajlar: 35 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135206 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2018 
1,342 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gr. kemiksiz ızgara tavuk
 
1/2 kabak
 
1 adet havuç
 
1 adet domates
 
1 adet sivribiber
 
 
Hazırlanmış olan tavuk göğsü, ısıtılmış ve yağlanmış ızgaranın üzerine atılarak kızartılır. Garnitür için ikiye bölünmüş domates ve biber ızgarada pişirilerek, küp şeklinde doğranmış havuç ve kabak ise haşlanarak tavuğun yanına servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Izgara | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159874 
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2021 
413 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
1 adet tavuk but
 
1 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı soya sosu
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Karabiber
 
 
Tavuğu kemiğinden ayırıyoruz. Tavuğa, soya sosu, kimyon, kırmızı toz biber, ezdiğimiz sarımsak, karabiber ve zeytinyağı ekleyerek tavuğu marine ediyoruz. Zeytinyağı eklediğimiz tavada tavuğu kızartıyoruz. Ürünlerimizi tabaklıyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |