| 
 
 
 | 
Tavuk Izgara | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159874 
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2021 
413 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
1 adet tavuk but
 
1 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı soya sosu
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Karabiber
 
 
Tavuğu kemiğinden ayırıyoruz. Tavuğa, soya sosu, kimyon, kırmızı toz biber, ezdiğimiz sarımsak, karabiber ve zeytinyağı ekleyerek tavuğu marine ediyoruz. Zeytinyağı eklediğimiz tavada tavuğu kızartıyoruz. Ürünlerimizi tabaklıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Izgara | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153986 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2020 
391 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.mediashop.tv
 
 
2 kg tavuk eti, bütün 
 
1 çay kaşığı sarımsak tozu 
 
1 çay kaşığı soğan tozu 
 
1 çay kaşığı deniz tuzu 
 
1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber 
 
1 çay kaşığı kırmızı biber 
 
 
Bütün baharatları küçük bir kasede karıştırın ve tavuk etini bununla ovun. 
 
Tavuk bacaklarını ve göğüs bölgesini iple birbirine bağlayın ve üçüncü bir parça ipi butların etrafına sarın.
 
Izgara şişini tavuk etindeki açıklıktan geçirin ve eti çatallarla sabitleyin. 
 
Tavuğu Power AirFryer Çok Multi-Function?a yerleştirin. 
 
Döner ızgara düğmesine basın. Pişirmeyi başlatmak için zamanlayıcıyı 45 dakikaya ayarlayın.
 
Tavuk etini servis yapmadan önce 10-15 dakika boyunca dinlendirin.
  
 | 
Tavuk Izgara | 
  | 
Ay Han 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2016 
Mesajlar: 35 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135206 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2018 
1,342 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gr. kemiksiz ızgara tavuk
 
1/2 kabak
 
1 adet havuç
 
1 adet domates
 
1 adet sivribiber
 
 
Hazırlanmış olan tavuk göğsü, ısıtılmış ve yağlanmış ızgaranın üzerine atılarak kızartılır. Garnitür için ikiye bölünmüş domates ve biber ızgarada pişirilerek, küp şeklinde doğranmış havuç ve kabak ise haşlanarak tavuğun yanına servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Izgara Tavuk | 
  | 
Barış Çığlık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.03.2014 
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130246 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2017 
1,069 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
1 kg tavuk eti
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 yemek kaşığı zeytin yağı
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı acı sos
 
10 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı kırmızı biber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Sarımsakları temizleyip, ezin.
 
Tavuk hariç diğer tüm malzemeleri kapaklı geniş bir kabın içinde karıştırın.
 
Daha sonra tavukları da kaba alın ve bu sosla birlikte güzelce harmanlayın.
 
1 gece buz dolabında bekledikten sonra ertesi gün ızgarada pişirin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Izgara | 
  | 
Zennube 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.01.2010 
Mesajlar: 33 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83236 
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2012 
1,870 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram tavuk kuşbaşı
 
5 adet sivri biber
 
4 diş sarımsak 
 
Tuz, karabiber, kekik
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı süt
 
 
Sarımsakları rendeleyip üzerine bir miktar zeytinyağı ve sütü döküp karıştırın. Tavuk etlerini de küçük parçalara ayırıp içine atın ve 15 dakika dinlendirin. Sivri biberleri doğrayın. Şişlere sırayla biber ve tavuk etini dizin. Fırın tepsisinde ya da ızgarada pişirin. Sıcakken üzerine baharatları yerleştirin. İstenirse domateslerle süsleyip bol salata ile ikram edilebilir.
  
 | 
Izgara Tavuk | 
  | 
hamurabla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.01.2012 
Mesajlar: 26 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72050 
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2012 
2,043 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram tavuk göğüs eti
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz ve karabiber
 
1 adet portakal
 
1 adet limon
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Tavuk göğüs etinin derisini çıkartıp üzerine yoğurt ve zeytinyağını sürün. Bu şekilde 10 dakika dinlendirin. Bu arada portakalın kabuğunu soyup bir tencerede tereyağı ile beraber 5 dakika kadar pişirin. Yağsız bir tavada tavuk etinin iki yüzünü de kızartın. Üzerine limon suyunu ve biraz pişirdiğiniz portakalı döküp fırın tepsisine alın. 25 dakika 200 derecede pişirin. Servis yaparken istenirse yeşillikler konulabilir. Dilimlenmiş tavuk etini portakal dilimleriyle beraber servis tabağına aktarıp sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
TAVUK IZGARA | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69187 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2011 
2,379 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 küçük tavuk
 
4 çorba kaşığı rafine yağ
 
Sosu:
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı ketçap
 
2 çorba kaşığı domates salçası
 
1 küçük soğan (rendelenmiş)
 
1 diş sarımsak (dövülmüş)
 
2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
 
1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
 
Tavukları ortalarından 2'ye ayırıp, soğuk akarsuda yıkayarak iyice kurulayınız.
 
Sos malzemesini büyük bir kaseye koyup, karıştırınız.
 
Izgaranızı orta sıcaklıkta ısıtınız.
 
Yarım tavukları ızgaraya, derili tarafları alta gelecek biçimde, yerleştiriniz. Üstlerine fırçayla 2 çorba kaşığı rafine yağ sürerek, 10 dakika ızgarada pişiriniz. Tavukları çevirip, derilerini kalan 2 çorba kaşığı rafine yağla yağlayarak 20 dakika daha ızgarada pişiriniz, iyice kızardıklarında sosu üstlerine gezdirip, tavuklar tamamen pişene kadar, üstlerine sık sık sostan gezdirmeğe devam ediniz. Pişen tavukları ızgaradan alıp, bir servis tabağına yerleştiriniz.
 
Kalan sosu ve ızgara tepsisindeki suları küçük bir tencereye süzünüz. Tencereyi ağır ateşte hafifçe ısıtıp, ateşten alınız. Sosu servis tabağındaki tavukların üstüne dökerek, servis ediniz.
  
 | 
Izgara Tavuk | 
  | 
Mete'lik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2011 
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59581 
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2011 
2,582 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet ince kıyılmış orta boy soğan
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı sirke
 
2 yemek kaşığı şeker
 
1/4 su bardağı limon suyu
 
1 su bardağı ketçap
 
1/2 demet doğranmış maydanoz
 
1/2 çay kaşığı hardal
 
1/2 su maden suyu
 
3 yemek kaşığı acılı sos
 
tuz
 
biber
 
2 adet temizlenmiş ve yıkanmış tavuk
 
 
Soğanları pembeleşinceye kadar yağda çevirin. Tavuklar dışında diğer malzemeyi ilave edin 30 dakika pişirin. Tavukların üzerine sos sürüp her iki tarafını 15'er dakika süreyle ızgarada kızartın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |