| 
 
 
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
Dilek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2005 
Mesajlar: 72 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc417 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2005 
5,033 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg köftelik kıyma
 
1 baş soğan
 
1 demet maydanoz
 
kalan bir dilim ekmek içi
 
tuz
 
 
Et; bir kez makineden çekilir.Tuz, biber, maydanoz, soğan, ekmek içi ilave dilerek karıştırılır, tekrar makineden geçirilir, ufak ufak hazırlanır, yeneceği zaman ızgara ya da mangalda pişirilir. Patates, yoğurt, domates, biber vs. ile servis yapılır.
 
 
 
 
Fotoğraf "istiridye" tarafından gönderildi. 31.07.2016
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
Lale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.05.2006 
Mesajlar: 45 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3709 
Gönderme Tarihi: 12.May.2006 
7,003 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr Az Yagli Kiyma
 
1 Adet Sogan
 
2 Dilim Bayat Ekmek Içi
 
1 Adet Yumurta Sarisi
 
1 Tutam Tuz
 
1 Tutam Karabiber
 
1 Tutam Kimyon
 
6-7 Sap Maydanoz
 
Kizartmak için Sivi Yag
 
 
Sogani rendeleyip kiymaya ekleyelim. Bir süre suda bekletip islattigimiz ekmek içini de ufalayarak kiymaya ilave edelim. Ince ince kiyilmis maydanozu ve diger malzemeleri kattiktan sonra kiymayi iyice yoguralim.
 
Kiymayi, lezzetli olmasi ve daha iyi yapismasi için sert bir zemine bir kaç kez vurun. Daha sonra ceviz büyüklügünde parçalar kopartarak elinizle ince uzun bir sekil verin. Kizgin yaga atarak köfteleri pisirerek, sebzeyle servis yap.
 
 
 ML® Cızbız Köfte için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
Bayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2005 
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10493 
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2006 
5,358 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr koyun kıyması
 
1 baş büyük soğan
 
2 yumurta
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Soğan ince ince doğranır, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilerek karıştırılır. 10 dakika kadar beklettikten sonra, ovularak suyu çıkarılır. İki defa çekilmiş orta yağlı kıymaya iki yumurta ve çıkarılan soğan suyu katılır. İyice yoğrulan kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopardır. Avuç içinde yuvarlanır ve üstlerine hafifçe bastırarak yarım parmak kalınlığında yassılaştırılır. Köftelerin her iki yanı da hafifçe zeytinyağına bulanarak tel ızgaraya yerleştirilir. Ateşin kuvvetli, ama alevli olmaması gerekir. Tel ızgara da ateşten 3-4 parmak yukarda bulunmalı ve önceden zeytinyağıyla yağlanmalıdır. Izgaraya yerleştirilen köftelerin bir yanı kızardıktan sonra, çevrilerek diğer yanı pişirilir. 4-6 dakika kadar pişirdikten sonra servis tabağına alınarak sıcak sıcak servis yapılır.
 
 
 ML® Toros Köftesi için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
IZGARA KÖFTE | 
  | 
Gülsün Aymaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2007 
Mesajlar: 24 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18889 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2007 
4,047 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme : 
 
500 gr. orta yağlı koyun küreği kıyması, 
 
1 baş soğan, 
 
2 dilim bayat ekmek içi veya (1,5 kaşık galete tozu). 
 
Arzu edilirse maydanoz, 
 
tuz, 
 
karabiber.
 
 
Yapılışı:
 
1-  2 defa çekilmiş kıymanın içine, 1 baş rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, tuz, karabiber ve maydanoz koyunuz.
 
2-  İyice yoğurduktan sonra 2 ceviz büyüklüğünde parçalara ayırınız.
 
3-  Islak avuç arasında oval şekli vererek 1 parmak kalınlığına getiriniz.
 
4-  Yemek zamanına 10-15 dakika kala yağlıyarak ızgaraya yerleştiriniz.
 
5-  Kömür ateşi, fırın veya elektrik ocaklarında kurutmadan pişiriniz.
 
6-  Servis tabağına alarak yanma patates kızartması koyunuz.
 
7-  Et çok yağlı olursa yumurta kırınız, (tutması için)
 
 
 ML® Milföylü Köfte için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "nazgül" tarafından gönderildi. 29.03.2019
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133558 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2018 
1,309 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kıyma (az yağlı olmasına dikkat edelim)
 
4 dilim bayat ekmek içi
 
1 orta boy soğan
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
3 diş sarımsak
 
Kimyon
 
Karabiber
 
Kırmızı toz biber
 
 
Soğanları, sarımsakları ve bayat ekmeği rondodan geçirelim. Elinizlede ekmeği ufalayarak ve soğanları yemeklik doğrayarak yapabilirsiniz ancak birbirine iyice karışması ve köftede ekmeklerin dikkat çekmemesi için bu işlemi rondoda yapmanızı tavsiye ederiz. Derin bir kaba kıymayı ve diğer tüm malzemeleri koyalım. Malzemeler birbirine özdeşleşene dek iyice yoğuralım. Daha sonra dilediğiniz büyüklükte köfteleri avuç içi ile yuvarlayarak şekil verelim. Yarım saat kadar soğuk bir ortamda dinlendirdikten sonra ızgarada pişirelim.
 
 
Not: Köftelerinizin lezzetini artırmak için yarım paket sucuk köfte harcı kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156720 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2021 
437 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg dana kıyma
 
1 adet yumurta
 
2 adet soğan
 
4 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
Maydanoz
 
1,5 çorba kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
Yarım ekmek kızartılmış
 
 
Kıymanın içine rendelenmiş ve suyundan arındırılmış soğanı ekleyin.
 
Robotun içine sarımsak, maydanoz ve ekmeğin bir kısmını koyun
 
Yarım çay bardağı da su ekleyin.
 
Kıymanın üzerine bu karışımı aktarın.
 
Kalan ekmeği de az suyla robottan geçirin.
 
Kıymaya ekleyin.
 
Yukarıda saydığım tüm baharatları ve yumurtayı da ekleyin.
 
En son olarak da bu harcı iyice birbirine geçmesi için 15 dakika yoğurun.
 
Yoğurduğunuz bu kıymayı 15 dakika dinlendirin.
 
Dinlenen köfteden, istediğiniz büyüklükte parçalara koparın ve yuvarlayın.
 
2-3 saat da buzdolabında bekletin.
 
İster ızgara da ister tavada kızartarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164583 
Gönderme Tarihi: 01.May.2022 
311 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kıyma
 
Soğan
 
Galeta unu
 
Kimyon
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
750 gr. az yağlı kıyma (2 kez çekilmiş), 2 büyük soğan rendesi, 1 fincan galeta unu, biraz kimyon, tuz, karabiber hepsi büyükçe bir çukur kabın içinde yoğurulur. Toparlanmaz ise biraz daha galeta unu eklenir. Aslında güzel bir köftenin sırrı iyice yoğurulmasından geçer. Arzu edilirse kıyılmış maydanoz da konulabilir.. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp şekillendirilir. 22o derecede ızgara kısmı açılarak iki yüzü de pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185553 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2025 
14 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram dana kıyma (orta yağlı)
 
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
2 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Yarım çay bardağı soda (köftenin yumuşak olması için)
 
 
Derin bir kaba kıymayı alın, üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak ve bayat ekmek içini ekleyin.
 
Tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi karışıma katın. Yumurtayı da ekleyerek yoğurun.
 
Köftenin daha yumuşak olması için azar azar sodayı karışıma ekleyin. En az 10 dakika yoğurun.
 
Karışımı streç filme sarıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
 
Dinlenen harçtan parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak yassı köfteler hazırlayın.
 
Izgarada veya döküm tavada önceden ısıtılmış yüzeyde köfteleri arkalı önlü pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |