| 
 
 
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185553 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2025 
14 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram dana kıyma (orta yağlı)
 
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
2 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Yarım çay bardağı soda (köftenin yumuşak olması için)
 
 
Derin bir kaba kıymayı alın, üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak ve bayat ekmek içini ekleyin.
 
Tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi karışıma katın. Yumurtayı da ekleyerek yoğurun.
 
Köftenin daha yumuşak olması için azar azar sodayı karışıma ekleyin. En az 10 dakika yoğurun.
 
Karışımı streç filme sarıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
 
Dinlenen harçtan parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak yassı köfteler hazırlayın.
 
Izgarada veya döküm tavada önceden ısıtılmış yüzeyde köfteleri arkalı önlü pişirin.
 
 
 
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179833 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2024 
127 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram orta yağlı kıyma (dana-koyun karışık)
 
1 dilim bayat ekmek içi
 
1 adet küçük boy kuru soğan
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
 
Orta yağlı kıymayı karıştırma kabına alın.
 
Ortadan ikiye kestiğiniz kuru soğanı ve suda beklettikten sonra suyunu sıktığınız bayat ekmek içini rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
 
Köfteleri uzun süre dinlendiremeyecekseniz yumurta, rendelenmiş kuru soğan, bayat ekmek içi, kimyon, tuz ve karabiberi katın.
 
Tüm malzemelerini eklediğiniz köfte harcını kıvam alıp, toparlanana kadar yoğurun.
 
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağladığınız ya da su ile ıslattığınız ellerinizle köftelere yassı şeklini verin.
 
Vaktiniz varsa buzdolabında kısa bir süre de olsa beklettiğiniz köfteleri, önceden ısıttığınız ızgarada ters yüz ederek kızartın.
 
Tereyağlı pirinç pilavı, baharatlı fırın patates gibi garnitürlerle birlikte sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 
 
Not: Hazırladığınız köfteleri, buzdolabında ve kapalı bir kapta en az 2 saat kadar dinlendirecekseniz yumurta eklemeden de yapışmayan ve lezzetli köfteler hazırlayabilirsiniz. Izgara köfte yapımında kullanacağınız kıyma, dana ve koyun etinden karışık olarak hazırlanan orta yağlı kıyma olmalı, uzun süre yoğurulduktan sonra şekil verilmelidir. Arzuya göre köfte harcına ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız köfteleri, çok hafif yağlanmış ızgara izli tavada yüksek ateşte de pişirebilirsiniz.
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179395 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2024 
134 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 g kıyma
 
1 adet soğan
 
3-4 diş sarımsak
 
1,5 çay bardağı kurutulmuş bayat ekmek (ya da galeta unu)
 
1 adet yumurta (isteğe bağlı)
 
Maydanoz
 
Pulbiber
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Yenibahar
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
 
Soğan ve sarımsak rendelenir, maydanoz incecik kıyılır, diğer malzemelerde ilave edilerek güzelce yoğurulur. En az 5 dk kadar yoğurmanızı tavsiye ederim. Izgara köftede ekmek, yumurta ve maydanoz kullanmayı tercih etmeyenler olabilir, ancak bu tarif ile son derece lezzetli köfteler elde edebilirsiniz. Harcı hazırladıktan sonra şekil vererek vaktiniz var ise 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Daha sonra ızgarada pişirerek yiyebilirsiniz.
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164583 
Gönderme Tarihi: 01.May.2022 
311 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kıyma
 
Soğan
 
Galeta unu
 
Kimyon
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
750 gr. az yağlı kıyma (2 kez çekilmiş), 2 büyük soğan rendesi, 1 fincan galeta unu, biraz kimyon, tuz, karabiber hepsi büyükçe bir çukur kabın içinde yoğurulur. Toparlanmaz ise biraz daha galeta unu eklenir. Aslında güzel bir köftenin sırrı iyice yoğurulmasından geçer. Arzu edilirse kıyılmış maydanoz da konulabilir.. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp şekillendirilir. 22o derecede ızgara kısmı açılarak iki yüzü de pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156720 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2021 
437 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg dana kıyma
 
1 adet yumurta
 
2 adet soğan
 
4 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
Maydanoz
 
1,5 çorba kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
Yarım ekmek kızartılmış
 
 
Kıymanın içine rendelenmiş ve suyundan arındırılmış soğanı ekleyin.
 
Robotun içine sarımsak, maydanoz ve ekmeğin bir kısmını koyun
 
Yarım çay bardağı da su ekleyin.
 
Kıymanın üzerine bu karışımı aktarın.
 
Kalan ekmeği de az suyla robottan geçirin.
 
Kıymaya ekleyin.
 
Yukarıda saydığım tüm baharatları ve yumurtayı da ekleyin.
 
En son olarak da bu harcı iyice birbirine geçmesi için 15 dakika yoğurun.
 
Yoğurduğunuz bu kıymayı 15 dakika dinlendirin.
 
Dinlenen köfteden, istediğiniz büyüklükte parçalara koparın ve yuvarlayın.
 
2-3 saat da buzdolabında bekletin.
 
İster ızgara da ister tavada kızartarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133558 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2018 
1,309 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kıyma (az yağlı olmasına dikkat edelim)
 
4 dilim bayat ekmek içi
 
1 orta boy soğan
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
3 diş sarımsak
 
Kimyon
 
Karabiber
 
Kırmızı toz biber
 
 
Soğanları, sarımsakları ve bayat ekmeği rondodan geçirelim. Elinizlede ekmeği ufalayarak ve soğanları yemeklik doğrayarak yapabilirsiniz ancak birbirine iyice karışması ve köftede ekmeklerin dikkat çekmemesi için bu işlemi rondoda yapmanızı tavsiye ederiz. Derin bir kaba kıymayı ve diğer tüm malzemeleri koyalım. Malzemeler birbirine özdeşleşene dek iyice yoğuralım. Daha sonra dilediğiniz büyüklükte köfteleri avuç içi ile yuvarlayarak şekil verelim. Yarım saat kadar soğuk bir ortamda dinlendirdikten sonra ızgarada pişirelim.
 
 
Not: Köftelerinizin lezzetini artırmak için yarım paket sucuk köfte harcı kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
altın kepçe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2012 
Mesajlar: 33 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86019 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2013 
1,596 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg yağsız veya az yağlı kıyma
 
1 baş soğan
 
2 adet bayat ekmek dilimi
 
1 adet yumurta sarısı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğan, kıyma ve bayat ekmek içini birbirine iyice yedirene kadar karıştırın. Soğanları rendeleyerek karıştırmanız köfte içerisinde daha çabuk kaybolmasına yardımcı olacaktır.
 
Yaklaşık 5 dakika karıştırdıktan sonra kalan malzemeleri aynı karışımın içerisine ekleyin ve2dakika daha yoğurmaya devam edin.
 
Malzemeler içerisinde kaybolana kadar ve kıyma tekrar rengini alana kadar karıştırmaya devam edin. Yoğurma işleminiz bittikten sonra köfteleri istediğiniz şekli vererek bir kaba koyun.
 
Köfte şekilleriniz bittikten sonra yaklaşık yarım saat kadar buzdolabında bekletmeniz tavsiye edilir. Dinlenmesi açısından, daha lezzetli olacaktır. Köfteleri kızgın ateşte kızarana kadar pişirebilirsiniz.
 
Kızgın ateşte olması köftenin suyunun içeride kalmasını sağlar ve daha lezzetli olur. Yanında geleneksel olarak piyaz tercih edilse de domates, sivri biber, sumaklı soğan eşliğinde de servis edebilirsiniz.
  
 | 
IZGARA KÖFTE | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83424 
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2012 
3,250 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
3 dilim bayat beyaz ekmek içi
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
1 diş sarmısak
 
750 gram biraz döş karıştırılmış az yağlı koyun kıyması
 
1/2 kahve kaşığı karabiber
 
1/2 kahve kaşığı kimyon
 
1 iri soğanın rendelendikten sonra suyu
 
1 adet yumurta
 
1/2 kahve fincanı su
 
1/2 kahve kaşığı kırmızıbiber
 
 
1) Ekmekleri bol suda 10 dakika ıslatıp, sonra sıkıp bir tabağa çıkarınız.
 
2) Temiz bir kabın dibine tuzu koyup sarmısakla kabın dibini ovunuz. Sarmısağı atınız.
 
3) Sonra bütün malzemeyi ilâve edip iyice yoğurunuz. 20 eşit parçaya bölüp yumurta gibi yuvarlayınız. Parmaklarınızla üzerine bastırarak yassıltıp hafif yağlayınız. Izgarada 2'şer dakika altüst pişirip servis yapınız.
 
 
Not: Her etin kendine göre bir dinlenme süresi vardır. Izgara köfteyi ise ne kadar taze etten yaparsanız o kadar güzel olur. Izgara köfte, bıçak yemiş, yani ayıklanıp bekletilmiş etten güzel olmaz.
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
Nesli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2010 
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80685 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2012 
3,112 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram kıyma
 
1 soğan
 
4 diş sarımsak
 
4 dal maydanoz
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
 
3 çorba kaşığı galeta unu
 
1 yumurta
 
 
Kıymayı derin bir yoğurma kabına alın. Üzerine galeta unu, yumurta, kıyılmış maydanoz, salça ve sarımsağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Baharatları, rendelenmiş soğanı ve sarımsakları ekleyip iyice yoğurun. Köfte şekilleri verip buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra ızgara olarak pişirip domates ve biberlerle süsleyip ikram edin.
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
Fortuna 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2011 
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69103 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2011 
3,330 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Adet soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım kg dana kıyması
 
1 Adet yumurta
 
1 çay kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı kimyon karabiber tuz
 
 
Soğanı rendeleyin. Maydanozu incecik kıyın. Bir yoğurma kabına soğanı, maydanozu, kıymayı, yumurtayı, zeytinyağını, baharat ve tuzu koyup iyice yoğurun. Harcı yoğurduktan sonra elinize yumurta büyüklüğünde parçalar alın; önce yuvarlayın sonra hafifçe üzerine bastırarak yaklaşık 1 parmak kalınlığında yassıltın ve kömür ya da fırın ızgarasını hafifçe yağlayarak arkalı önlü kızartın. Sıcak servis yapın.
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66794 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2011 
4,595 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
400 gr. kıyma (yağsız)
 
4-5 dilim bayat ekmek içi
 
1 orta boy soğan
 
1 yumurta sarısı
 
Tuz, karabiber, köfte baharatı
 
 
Kıymayı bir kaba alıp içine ufalanmış ekmek içini, yumurta sarısını, tuzu ve baharatları ekleyelim. Soğanı rendeleyip suyunu sıkarak posasını ekleyelim. Köfte harcını iyice yoğurarak uzun ve yassı köfteler hazırlayalım. Köfteleri fırın ızgarasında arkalı önlü pişirerek servis yapalım.
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
sadıka 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.04.2011 
Mesajlar: 38 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64504 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2011 
3,615 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
500 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
1 çay kaşığı kimyon
 
3 diş sarımsak
 
3 dilim bayat ekmek
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber
 
1 çay kaşığı kekik
 
2 adet patates
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı kırmızıbiber
 
 
Ekmekleri ıslatıp suyunu sıkın. Kıymanın içine rendelenmiş soğanla beraber baharatları, ezilmiş sarımsağı hepsini ekleyip yoğurmaya başlayın. Zeytinyağını da ekleyip sekil verip, az yağlanmış tavada kızartın. Patatesleri elma dilimi gibi kesip yağ ve baharatlarla karıştırıp 200 derecedeki fırında kızartın. Köftelerle beraber yanında pilavla servis yapın.
  
 | 
IZGARA KÖFTE | 
  | 
mod 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2011 
Mesajlar: 21 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61806 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2011 
3,611 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo orta yağlı koyun kıyması
 
2-3 yumurta
 
2 adet soğan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
tuz
 
 
Kıymayı et makinesinden iki defa geçirip, iki soğanı rendeleyiniz. Üzerine tuz ekip, 5-10 dakika kendi haline bıraktığınız soğanı avuç içinde iyice sıkarak suyunu çıkarınız. Sonra bunu kıymaya katarak, 2-3 yumurta ve yeter miktar tuzla yoğurunuz. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırarak, yarım parmak kalınlığında inceltip, oval şekli veriniz. Yemek zamanına 15-20 dakika kala köftelerin her iki yanını yağlıyarak, ızgaraya yerleştiriniz.
 
 
 ML® Boşnak Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
IZGARA KÖFTE | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60994 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2011 
3,440 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gr dana kıyması + 400 gr kuzu kıyması (iki kez çekilmiş)
 
4 küçük dilim bayat ekmek (soğuk suda ıslatılıp sıkılmış)
 
1 iri soğan (rendelenip suyu sıkılmış)
 
1 yumurta
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 kahve kaşığı karabiber
 
kahve kaşığının ucuyla kırmızıbiber
 
1/2 kahve kaşığı kimyon
 
2 çorba kaşığı su
 
50 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ
 
 
Kıymayı genişçe bir tepsiye koyunuz. Soğuk suda ıslatılıp sıkılmış ekmekleri ellerinizle ufaladıktan sonra, yoğurarak kıymaya karıştırmız. 10 dakika kadar daha yoğurduktan sonra, ortasını açarak yumurtayı içine kırınız. Karabiberi, tuzu, soğan suyunu, kırmızıbiberi, kimyonu ve suyu da katıp kıymaya yediriniz.
 
Ellerinizi hafifçe ıslattıktan sonra, kıymadan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak, önce yuvarlayıp sonra parmaklarınızla üstüne hafifçe bastırarak yassılaştırınız.
 
Köftelerin üstlerini hafifçe yağladıktan sonra, harlı ama alevli olmayan kömür ateşmde 4-6 dakika pişirip servis ediniz.
 
 
 ML® Patatesli Sini Köfte için tıklayın
 
  
 | 
IZGARA KÖFTE | 
  | 
arzu kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.10.2010 
Mesajlar: 55 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56514 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2010 
4,125 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Köfte için hazırlanmış ete; tuz, karabiber ve baharat dahi konup, iyice hamur gibi yoğurmalıdır. Soğan suyunu da ihmal etmeyip katmalıdır.
 
Sonra, parmak uzunluğunda köfteler tertip ederek yağlanmış ızgaraya, yanyana dizmelidir.
 
Orta ateşte ağır ağır ve rahat pişen köfteler, sahana alınınca üzerlerin, tahta kaşığın tersiyle halis tereyağından sürmeli ve kapağı kapamalıdır.
 
Bu suretle, biraz yumuşayan köftelerin yenmesi daha hoş ve lezzetli olmuş olur.
 
 
 ML® Hamsi Köftesi için tıklayın ML® Kiremitte Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39149 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2009 
3,880 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
500 gram kıyma
 
3 dilim bayat ekmek içi
 
2 yumurta
 
1 baş orta büyüklükte soğan
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
yeterince tuz.
 
 
Hazırlanışı
 
Yarım kilo kıymaya bir soğan rendelenir. Soğuk suda ıslatılmış ekmeğin suyu sıkılır, tuz tekrar ilâve edilir, güzelce yoğrulur. Bu kıyma üzerine iki yumurta kırılır, tekrar yumurtaları yedirinceye kadar yoğrulur.
 
Bu kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp ıslatılmış iki elle yuvarlanır, avuç içerisinde bastırılarak yassıtılır. Bu basılmış köftelerin her iki tarafına elle zeytinyağı sürülür. Kömür veya odun közü olan ateşe ızgara konur, telleri yağlanır, ızgara kızınca köftelerin her iki tarafı kızartılır.
 
 
 ML® Lahanalı Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
oymakbeyi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2008 
Mesajlar: 28 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24187 
Gönderme Tarihi: 30.May.2008 
3,911 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi
 
750 gr. az yağlı iki defa çekilmiş koyun kıyması
 
1 soğan
 
2 ince dilim bayat ekmek içi
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
1 kahve kaşığı kırmızıbiber
 
1 fiske yenibahar
 
 
Köfteyi yoğuracağınız kaba önce soğanı rendeleyin. Daha sonra, kıymayı ıslatarak iyice sıkılmış ekmek içi, tuz, karabiber, kırmızı biber ve yenibahar koyarak iyice yoğurun.
 
Etleri hafifçe ıslatarak yumurta büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlayın; oval, veya yuvarlak şekillerde yassıltın.
 
Yağlanmış ve kızdırılmış ızgaraya dizin. Altüst çevirerek, kurutmadan pişirin.
 
 
 ML® Filistin Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
IZGARA KÖFTE | 
  | 
zagor 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 28.04.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23492 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2008 
3,895 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
750gr kıyma (iyice çekilmiş)
 
bayat ekmek (suda ıslatılmış)
 
1 tane soğan (seyreklenmiş, suyu sıkılmış)
 
1 yumurta
 
2 çorba kasığı su
 
yarım çay bardağı sıvı yag
 
karabiber
 
kimyon
 
tuz
 
 
Yapılışı:
 
Kıymayı ve sıkılmış ekmekleri 10 dakika kadar yoğurun. Sonra köftelerin ortasını açarak, yumurtayı karıştırın. Karabiber, tuz, kimyon, limon suyu hepsini karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırdıktan sonra su ile ellerinizi ıslatarak köfteler yapın. Köftelerin üstlerini hafifçe yağladıktan sonra harlı olmayan kömür ateşinde 6-7 dakika pişirip servise hazırlayın.
 
 
 ML® Islama Köfte için tıklayın
 
  
 | 
IZGARA KÖFTE | 
  | 
tijenöztüfek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.12.2007 
Mesajlar: 36 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20249 
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2007 
3,809 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kgr. kıyma
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 orta boy soğan
 
1/2 çay kaşığı kimyon
 
1 dilim bayat ekmek
 
1/4 çay kaşığı karabiber
 
 
Kıymaya, ince kıyılmış soğan, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmak içi, tuz, karabiber, kimyon ilave edip 10 dakika yoğurunuz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ıslak avuç arasında oval şekil veriniz. Izgarada veya odun ateşinde kurutmadan  iki tarafını  pişirip, sıcak ikram ediniz.
 
 
 ML® Nahna Küftesi için tıklayın
 
  
 | 
IZGARA KÖFTE | 
  | 
Gülsün Aymaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2007 
Mesajlar: 24 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18889 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2007 
4,047 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme : 
 
500 gr. orta yağlı koyun küreği kıyması, 
 
1 baş soğan, 
 
2 dilim bayat ekmek içi veya (1,5 kaşık galete tozu). 
 
Arzu edilirse maydanoz, 
 
tuz, 
 
karabiber.
 
 
Yapılışı:
 
1-  2 defa çekilmiş kıymanın içine, 1 baş rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, tuz, karabiber ve maydanoz koyunuz.
 
2-  İyice yoğurduktan sonra 2 ceviz büyüklüğünde parçalara ayırınız.
 
3-  Islak avuç arasında oval şekli vererek 1 parmak kalınlığına getiriniz.
 
4-  Yemek zamanına 10-15 dakika kala yağlıyarak ızgaraya yerleştiriniz.
 
5-  Kömür ateşi, fırın veya elektrik ocaklarında kurutmadan pişiriniz.
 
6-  Servis tabağına alarak yanma patates kızartması koyunuz.
 
7-  Et çok yağlı olursa yumurta kırınız, (tutması için)
 
 
 ML® Milföylü Köfte için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "nazgül" tarafından gönderildi. 29.03.2019
  
 | 
 
 
 
 
 
 |