| 
 
 
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
altın kepçe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2012 
Mesajlar: 33 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86019 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2013 
1,596 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg yağsız veya az yağlı kıyma
 
1 baş soğan
 
2 adet bayat ekmek dilimi
 
1 adet yumurta sarısı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğan, kıyma ve bayat ekmek içini birbirine iyice yedirene kadar karıştırın. Soğanları rendeleyerek karıştırmanız köfte içerisinde daha çabuk kaybolmasına yardımcı olacaktır.
 
Yaklaşık 5 dakika karıştırdıktan sonra kalan malzemeleri aynı karışımın içerisine ekleyin ve2dakika daha yoğurmaya devam edin.
 
Malzemeler içerisinde kaybolana kadar ve kıyma tekrar rengini alana kadar karıştırmaya devam edin. Yoğurma işleminiz bittikten sonra köfteleri istediğiniz şekli vererek bir kaba koyun.
 
Köfte şekilleriniz bittikten sonra yaklaşık yarım saat kadar buzdolabında bekletmeniz tavsiye edilir. Dinlenmesi açısından, daha lezzetli olacaktır. Köfteleri kızgın ateşte kızarana kadar pişirebilirsiniz.
 
Kızgın ateşte olması köftenin suyunun içeride kalmasını sağlar ve daha lezzetli olur. Yanında geleneksel olarak piyaz tercih edilse de domates, sivri biber, sumaklı soğan eşliğinde de servis edebilirsiniz.
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133558 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2018 
1,309 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kıyma (az yağlı olmasına dikkat edelim)
 
4 dilim bayat ekmek içi
 
1 orta boy soğan
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
3 diş sarımsak
 
Kimyon
 
Karabiber
 
Kırmızı toz biber
 
 
Soğanları, sarımsakları ve bayat ekmeği rondodan geçirelim. Elinizlede ekmeği ufalayarak ve soğanları yemeklik doğrayarak yapabilirsiniz ancak birbirine iyice karışması ve köftede ekmeklerin dikkat çekmemesi için bu işlemi rondoda yapmanızı tavsiye ederiz. Derin bir kaba kıymayı ve diğer tüm malzemeleri koyalım. Malzemeler birbirine özdeşleşene dek iyice yoğuralım. Daha sonra dilediğiniz büyüklükte köfteleri avuç içi ile yuvarlayarak şekil verelim. Yarım saat kadar soğuk bir ortamda dinlendirdikten sonra ızgarada pişirelim.
 
 
Not: Köftelerinizin lezzetini artırmak için yarım paket sucuk köfte harcı kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156720 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2021 
437 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg dana kıyma
 
1 adet yumurta
 
2 adet soğan
 
4 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
Maydanoz
 
1,5 çorba kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
Yarım ekmek kızartılmış
 
 
Kıymanın içine rendelenmiş ve suyundan arındırılmış soğanı ekleyin.
 
Robotun içine sarımsak, maydanoz ve ekmeğin bir kısmını koyun
 
Yarım çay bardağı da su ekleyin.
 
Kıymanın üzerine bu karışımı aktarın.
 
Kalan ekmeği de az suyla robottan geçirin.
 
Kıymaya ekleyin.
 
Yukarıda saydığım tüm baharatları ve yumurtayı da ekleyin.
 
En son olarak da bu harcı iyice birbirine geçmesi için 15 dakika yoğurun.
 
Yoğurduğunuz bu kıymayı 15 dakika dinlendirin.
 
Dinlenen köfteden, istediğiniz büyüklükte parçalara koparın ve yuvarlayın.
 
2-3 saat da buzdolabında bekletin.
 
İster ızgara da ister tavada kızartarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164583 
Gönderme Tarihi: 01.May.2022 
311 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kıyma
 
Soğan
 
Galeta unu
 
Kimyon
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
750 gr. az yağlı kıyma (2 kez çekilmiş), 2 büyük soğan rendesi, 1 fincan galeta unu, biraz kimyon, tuz, karabiber hepsi büyükçe bir çukur kabın içinde yoğurulur. Toparlanmaz ise biraz daha galeta unu eklenir. Aslında güzel bir köftenin sırrı iyice yoğurulmasından geçer. Arzu edilirse kıyılmış maydanoz da konulabilir.. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp şekillendirilir. 22o derecede ızgara kısmı açılarak iki yüzü de pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179395 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2024 
134 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 g kıyma
 
1 adet soğan
 
3-4 diş sarımsak
 
1,5 çay bardağı kurutulmuş bayat ekmek (ya da galeta unu)
 
1 adet yumurta (isteğe bağlı)
 
Maydanoz
 
Pulbiber
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Yenibahar
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
 
Soğan ve sarımsak rendelenir, maydanoz incecik kıyılır, diğer malzemelerde ilave edilerek güzelce yoğurulur. En az 5 dk kadar yoğurmanızı tavsiye ederim. Izgara köftede ekmek, yumurta ve maydanoz kullanmayı tercih etmeyenler olabilir, ancak bu tarif ile son derece lezzetli köfteler elde edebilirsiniz. Harcı hazırladıktan sonra şekil vererek vaktiniz var ise 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Daha sonra ızgarada pişirerek yiyebilirsiniz.
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179833 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2024 
127 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram orta yağlı kıyma (dana-koyun karışık)
 
1 dilim bayat ekmek içi
 
1 adet küçük boy kuru soğan
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
 
Orta yağlı kıymayı karıştırma kabına alın.
 
Ortadan ikiye kestiğiniz kuru soğanı ve suda beklettikten sonra suyunu sıktığınız bayat ekmek içini rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
 
Köfteleri uzun süre dinlendiremeyecekseniz yumurta, rendelenmiş kuru soğan, bayat ekmek içi, kimyon, tuz ve karabiberi katın.
 
Tüm malzemelerini eklediğiniz köfte harcını kıvam alıp, toparlanana kadar yoğurun.
 
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağladığınız ya da su ile ıslattığınız ellerinizle köftelere yassı şeklini verin.
 
Vaktiniz varsa buzdolabında kısa bir süre de olsa beklettiğiniz köfteleri, önceden ısıttığınız ızgarada ters yüz ederek kızartın.
 
Tereyağlı pirinç pilavı, baharatlı fırın patates gibi garnitürlerle birlikte sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 
 
Not: Hazırladığınız köfteleri, buzdolabında ve kapalı bir kapta en az 2 saat kadar dinlendirecekseniz yumurta eklemeden de yapışmayan ve lezzetli köfteler hazırlayabilirsiniz. Izgara köfte yapımında kullanacağınız kıyma, dana ve koyun etinden karışık olarak hazırlanan orta yağlı kıyma olmalı, uzun süre yoğurulduktan sonra şekil verilmelidir. Arzuya göre köfte harcına ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız köfteleri, çok hafif yağlanmış ızgara izli tavada yüksek ateşte de pişirebilirsiniz.
  
 | 
Izgara Köfte | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185553 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2025 
14 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram dana kıyma (orta yağlı)
 
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
2 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Yarım çay bardağı soda (köftenin yumuşak olması için)
 
 
Derin bir kaba kıymayı alın, üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak ve bayat ekmek içini ekleyin.
 
Tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi karışıma katın. Yumurtayı da ekleyerek yoğurun.
 
Köftenin daha yumuşak olması için azar azar sodayı karışıma ekleyin. En az 10 dakika yoğurun.
 
Karışımı streç filme sarıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
 
Dinlenen harçtan parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak yassı köfteler hazırlayın.
 
Izgarada veya döküm tavada önceden ısıtılmış yüzeyde köfteleri arkalı önlü pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |