|
Ispanaklı Sigara Böreği (Hazır Yufkadan) |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11976
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2007
3,233 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo ıspanak
150 gram lor peyniri
100 gram beyaz peynir
75 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 demet maydanoz
1 fiske cevzi bevva
2 yumurta
yeteri kadar tuz ve hazır böreklik yufka
Üzerlerine dökmek için:
1.5 bardak zeytinyağı
75 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Yufkayı 9x6 boyunda parçalara ayırmalı ve bunları açık olarak bir kenarda bırakmalı. Beri yanda ıspanağı temizleyip bol akarsu. da İyice yıkadıktan sonra tuzlu kaynar suya atıp haşlamalı. Ispanaklar haşlanınca bunları sudan çıkarıp iyice süzmeli. Soru ra ayıklanmış ve yıkanmış maydanozla bir. likte kıyarcasına ince doğramalı. Buna lor peyniriyle iyice ezilmiş beyaz peyniri katmalı, iyice karıştırdıktan sonra ezerek ince delikli bir süzgeçten geçirmeli. Bu püreye rendelenmiş kaşar peyniriyle cevzi bevva'yı, yeteri kadar tuzu ve yumurtaları katmalı. Tahta bir kaşıkla bu harcı iyice karıştırarak birbirine yedirmeli. Sonra bu harçtan azar azar alıp yufka parçalarının bir kenarına uzunlamasına koymalı. Bu iş bittikten sonra yufkaları, içinde tütün bulunan sigara kâğıdını sarar gibi sarmalı, uçlarının açılmaması için de suyla hafifçe ıslatıp öylece bırakmalı. Derin bir tavaya zeytinyağını koyup ısıtmalı. Yağ kızmak üzereyken börekleri her defasında dörder. beşer tane olmak üzere tavaya koyup nar gibi kızartmalı. Sonra bir kevgirle tavadan çıkarıp yağını iyice süzerek servis tabağına yatırılmalı. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip sıcak sıcak sofraya götürmeli, servis yapmalı.
ML® Makarnalı Sigara Böreği için tıklayın
|
Ispanaklı Sigara Böreği |
|
yıldız
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc22576
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2008
2,910 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
1 büyük demet ıspanak
2 kibrit kutusu kadar peyaz peynir
Kızartmak için: Sıvı yağ
Ispanak yıkanır, küçük doğranır, tencereye alktarılır. Kapaklı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirilir. Soğuyunca ezilmiş peynir eklenir, kariştırılır. Her yufka üçgen olarak 12 parçaya kesilir. (toplam 24 adet) Yufkanın geniş ke narına iç konur, kenarları katlanır, rulo sarılır. Kızgın yağda kızartılır.
|
Ispanaklı sigara böreği |
|
kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu |
Kısa URL: https://ml.md/lc15594
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2007
2,537 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
1 su bardağı tahin
yarım su bardağı süt
1 demet ıspanak
1 adet kuru soğan
5 çorba kaşığı sıvıyağ
karabiber
tuz
Soğan sıvıyağda pembeleştirilir. Üzerine ince doğranmış ıspanak katılır. 10-15 dakika kavrulur, tuz ve karabiber eklenir, ateşten alınır, yufkalar sigara böreği biçiminde üçgen kesilir. Üçgen parçanın yüzeyin süt, tahin karışımı sürülür, kalın kenarına ıspanaklı iç konur ve sarılır. Yağlanmış fırın tepsisine börekler dizilir, üzerine kalan tahinli süt sürülür. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
|
|