| 
 
 
 | 
Sigara Böreği (Ispanaklı) | 
  | 
dilruba 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.07.2010 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54040 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2010 
2,023 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hazır yufkalardan birini seriniz, üzerine tereyağı serptikten sonra iki tarafın uçları birbirine karşı gelecek şekilde katlayınız. Bir de ortasından katlayıp 4 katlı bir şekil veriniz. Bir kenarına boydan boya ıspanaklı koyup çubuk gibi bükünüz. Sigara boyunda kesiniz, iki ucunu ıslatıp iyice sıkıştırınız. Kızgın tavada kızartınız.
  
 | 
Ispanaklı Sigara Böreği | 
  | 
yıldız 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 27 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22576 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2008 
3,040 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
1 büyük demet ıspanak
 
2 kibrit  kutusu kadar peyaz peynir
 
Kızartmak için: Sıvı yağ
 
 
Ispanak yıkanır, küçük doğranır, tencereye alktarılır. Kapaklı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirilir. Soğuyunca ezilmiş peynir eklenir, kariştırılır. Her yufka üçgen olarak 12 parçaya kesilir. (toplam 24 adet) Yufkanın geniş ke narına iç konur, kenarları katlanır, rulo sarılır. Kızgın yağda kızartılır.
  
 | 
Ispanaklı sigara böreği | 
  | 
kasabanınnamusu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.06.2007 
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15594 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2007 
2,657 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
1 su bardağı tahin
 
yarım su bardağı süt
 
1 demet ıspanak
 
1 adet kuru soğan
 
5 çorba kaşığı sıvıyağ
 
karabiber
 
tuz
 
 
Soğan sıvıyağda pembeleştirilir. Üzerine ince doğranmış ıspanak katılır. 10-15 dakika kavrulur, tuz ve karabiber eklenir, ateşten alınır, yufkalar sigara böreği biçiminde üçgen kesilir. Üçgen parçanın yüzeyin süt, tahin karışımı sürülür, kalın kenarına ıspanaklı iç konur ve sarılır. Yağlanmış fırın tepsisine börekler dizilir, üzerine kalan tahinli süt sürülür. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
Ispanaklı Sigara Böreği (Hazır Yufkadan) | 
  | 
vardar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2007 
Mesajlar: 394
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11976 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2007 
3,474 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo ıspanak
 
150  gram  lor  peyniri
 
100 gram beyaz peynir
 
75 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 demet maydanoz
 
1 fiske cevzi bevva
 
2 yumurta
 
yeteri kadar tuz ve hazır böreklik yufka
 
Üzerlerine dökmek için:
 
1.5 bardak zeytinyağı
 
75 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Yufkayı 9x6 boyunda parçalara ayırmalı ve bunları açık olarak bir kenarda bırakmalı. Beri yanda ıspanağı temizleyip bol akarsu. da İyice yıkadıktan sonra tuzlu kaynar suya atıp haşlamalı. Ispanaklar haşlanınca bunları sudan çıkarıp iyice süzmeli. Soru ra ayıklanmış ve yıkanmış maydanozla bir. likte kıyarcasına ince doğramalı. Buna lor peyniriyle iyice ezilmiş beyaz peyniri katmalı, iyice karıştırdıktan sonra ezerek ince delikli bir süzgeçten geçirmeli. Bu püreye rendelenmiş kaşar peyniriyle cevzi bevva'yı, yeteri kadar tuzu ve yumurtaları katmalı. Tahta bir kaşıkla bu harcı iyice karıştırarak birbirine yedirmeli. Sonra bu harçtan azar azar alıp yufka parçalarının bir kenarına uzunlamasına koymalı. Bu iş bittikten sonra yufkaları, içinde tütün bulunan sigara kâğıdını sarar gibi sarmalı, uçlarının açılmaması için de suyla hafifçe ıslatıp öylece bırakmalı. Derin bir tavaya zeytinyağını koyup ısıtmalı. Yağ kızmak üzereyken börekleri her defasında dörder. beşer tane olmak üzere tavaya koyup nar gibi kızartmalı. Sonra bir kevgirle tavadan çıkarıp yağını iyice süzerek servis tabağına yatırılmalı. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip sıcak sıcak sofraya götürmeli, servis yapmalı.
 
 
 ML® Makarnalı Sigara Böreği için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |