Kekun
 
Ispanak
 
Beyaz peynir
 
Yumurta
 
Yoğurt
 
Sıvı yağ
 
Süt
 
 
400 gr. sade kekun, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ yoğurulur. Büyükçe bir tart kalıbına ya da mini fırın tepsisine yayılır. Fazla yumuşak bir hamur olmuyor. Siz elinizle yayıyorsunuz. Üzerine hamur hava alsın diye bir kaç delik açıyorsunuz. Bir tencerede 1 bağ yıkanmış ve ufak ufak doğranmış ıspanağı biraz sıvı yağ ve 1 doğranmış soğan ile kavuruyorsunuz. Devamlı ıspanağın rengi değişene kadar başından ayrılmadan karıştırıyorsunuz. Sonra tepsiye yaydığınız turtanıza ıspanağı döşüyorsunuz. Ayrıca büyükçe bir bardakta 50 gr. beyaz peynir, 1 çay bardağı süt, ve 1 yumurtayı çırpıp ıspanağın üstüne oranlı bir şekilde döküyorsunuz. 200 derecede payın kenarları ve peynir sosu kızarınca fırından çıkartıyorsunuz. İstenirse fırından çıkar çıkmaz kaşar rendesi ve pul biber ilave edilir.
 
 
 
  
 |