| 
 
 
 | 
Ispanaklı Pay | 
  | 
gülbin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2005 
Mesajlar: 110 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4749 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2006 
3,835 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı katı yoğurt
 
1 paketten bir çay bardağı eksik kekun
 
1,5 çay kaşığı tuz (silme)
 
Üst malzemesi:
 
500 gr ıspanak (yaprak kısmı)
 
1 çay bardağı taze kaşar rendesi
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
1 adet piyazlık dogranmış soğan
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber
 
 
Bir kapta sıvı yağ, yoğurt, tuz ve kekunu karıştırarak çok yumuşak bir hamur yapın. Tepsiyi tereyağı ile yağlayın. Hamuru tepsinin ortasına koyun. Elinizle iyice bastırarak yayıp düzeltin.
 
Tavada soğanı sıvı yağ ile birlikte pembeleştirin. İçerisine suyunu elinizle sıktığınız ıspanakları ilave edin. Üzerine tuz, karabiber ve pul biber ilave ederek karıştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı hamurun üzerine eşit olarak dağıtın.
 
Yumurtayı süt ile çırpıp üzerine dökün. Kaşar rendesini de üzerine koyarak fırında pişirin. Servis tabagına alıp sıcak olarak servise sunun.
  
 | 
Ispanaklı Pay | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164569 
Gönderme Tarihi: 01.May.2022 
545 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kekun
 
Ispanak
 
Beyaz peynir
 
Yumurta
 
Yoğurt
 
Sıvı yağ
 
Süt
 
 
400 gr. sade kekun, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ yoğurulur. Büyükçe bir tart kalıbına ya da mini fırın tepsisine yayılır. Fazla yumuşak bir hamur olmuyor. Siz elinizle yayıyorsunuz. Üzerine hamur hava alsın diye bir kaç delik açıyorsunuz. Bir tencerede 1 bağ yıkanmış ve ufak ufak doğranmış ıspanağı biraz sıvı yağ ve 1 doğranmış soğan ile kavuruyorsunuz. Devamlı ıspanağın rengi değişene kadar başından ayrılmadan karıştırıyorsunuz. Sonra tepsiye yaydığınız turtanıza ıspanağı döşüyorsunuz. Ayrıca büyükçe bir bardakta 50 gr. beyaz peynir, 1 çay bardağı süt, ve 1 yumurtayı çırpıp ıspanağın üstüne oranlı bir şekilde döküyorsunuz. 200 derecede payın kenarları ve peynir sosu kızarınca fırından çıkartıyorsunuz. İstenirse fırından çıkar çıkmaz kaşar rendesi ve pul biber ilave edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |