| 
 
 
 | 
Ispanaklı Omlet | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6169 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2006 
3,117 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. ıspanak
 
4 yumurta
 
2 patates
 
1 kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 kaşık tereyağı
 
Tuz
 
Biber
 
 
Yıkanmış ıspanakların yaprakları tuzlu suda 5 dakika haşlanıp süzülür. Doğranan patatesler de aynı şekilde haşlanır. Soğan ve sarımsaklar tencerede yağ ile hafif pembeleştirilir. Üzerine ıspanaklar, patatesler, bir çay bardağı syla birlikte konulup ağzı kapalı olarak 15 dakika pişirilip kaşıkla açılan yerlere yumurtalar kırılıp tuz ve biber ekleyerek, yumurta akları pişene kadar 5-6 dakika pişirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "püre" tarafından gönderildi. 02.02.2021
  
 | 
Ispanaklı Omlet | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8937 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006 
2,853 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı yıkanmış ve ince doğranmış ıspanak
 
1 adet küçük domates
 
3 adet yumurta
 
40 gr taze kaşar peyniri
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
tuz
 
karabiber
 
 
Önce ıspanakları teflon bir tavada kavurun. Üzerine domatesleri de ekledikten sonra tuz ve karabiberi de ekleyip biraz daha kavurmaya devam edin. Çukur bir kaseye kaşar peynirini rendeleyip yumurtaları kırın ve bir tutam tuz ilave ederek iyice karıştırın. Teflon tavada tereyağını eritin ve sıvıyağı ekleyin. Ardından yumurtalı karışımı tavaya alın. Yumurtalar pişmek üzereyken ıspanağı ekleyin ve üzerini kapatarak pişirin. Sıcak servis yapılmalıdır.
 
 
 ML® Biberli Omlet için tıklayın 
 
ML® Biberli Omlet (görsel)
 
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 01.09.2022
  
 | 
Ispanaklı Omlet | 
  | 
saniye gürbüz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127406 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2017 
1,086 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
2 yumurta
 
2 yemek kaşığı krema
 
Bir kase dolusu yıkanıp kurutulmuş taze ot (Frenk soğanı, maydanoz, kekik, fesleğen)
 
1 kase yıkanıp kurutulmuş bebek ıspanak
 
1 tutam tuz ve karabiber
 
1-2 yemek kaşığı keçi peyniri
 
Tava için tereyağı
 
 
Taze otları mutfak robotuna atarak ince ince kıyılıncaya kadar çekin. Üzerine yumurtaları, kremayı, tuzu ve karabiberi ekleyin ve robotu tekrar çalıştırın. Malzemeler iyice karıştıktan sonra yanmaz tavaya bir tatlı kaşığı kadar tereyağı koyun. Orta ateşte tavayı hareket ettirerek ve tereyağının her yere dağılmasını sağlayarak tereyağını kızdırın. Yumurtalı karışımı üzerine dökün. 1-2 dakika içinde omletiniz pişecek. Spatula yardımı ile tavadan alıp üzerine bebek ıspanakları ve keçi peyniri serperek servise hazır hale getirin.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Omlet | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145111 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2019 
674 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
Çeyrek demet bebek ıspanak
 
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
2 çay kaşığı süt
 
1 çay kaşığı tereyağı
 
1,5 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Sotelemek için:
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Yumurtayı derin bir kasenin içine alıp çırpın.
 
Yumurtayı çırparken bir yandan da sütü ilave edin.
 
Kasedeki yumurta ve sütü tamamen karışana kadar çırpmaya devam edin.
 
Tuzunu ve karabiberini ilave edip 5 dakika kadar buzdolabında bekletin.
 
Ispanakları güzelce temizleyin.
 
Ispanakları bir tavada tereyağı ile soteleyin.
 
Bu sırada omlet yapacağınız tavayı ısıtın ve tereyağını eritin.
 
Hazırladığınız omlet harcını sıçratmadan ısıttığınız tavanın içine dökün.
 
Tavanın kapağını kapatıp 3 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
 
Sotelediğiniz ıspanakları tavanın içine ilave edin.
 
Rendelenmiş kaşar peynirleri de ıspanakların üzerine ekleyin.
 
Omletinizi bir spatula kullanarak ters çevirin ve 2-3 dakika daha pişirin.
 
Ispanaklı omletiniz hazır, hemen servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Omlet | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163458 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2022 
356 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
10 yaprak ıspanak
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı süt ya da su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ispanakları temizleyip, ufakça doğrayın. Sonrasında bir su kabında haşlayabilirsiniz, hatta dilerseniz kavurabilirsiniz.
 
Omletinizi pişireceğiniz tavayı ocağın üzerinde ısıtmaya başlayın.
 
Tavanızın üzerinden hafif dumanlar çıkacak kadar ısıtmaya devam edin. Bu aşamada içine tereyağını koyabilirsiniz.
 
Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın çırpın. üzerine süt/su, tuz, karabiber ve ıspanakları katıp karıştırın
 
Tereyağının erimesinden sonra, çırptığınız yumurtalı karışımı tavanın içine yavaşça dökün. Bu aşamada dikkatli olmasınız. Çünkü omlet 15 saniyede pişecektir.
 
Biraz tavanızı sallayarak omletin pişmesine yardımcı olun, iki taraflı tamamen pişince servis edin.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Omlet | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164533 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2022 
358 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ispanak
 
2 çay kaşığı zerdeçal
 
2 yumurta
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Ispanakları doğrayın. Bir kabın içerisine alın. Isıtmış olduğunuz tavaya zeytinyağını ekleyin. Tava ısındıktan sonra ıspanakları ekleyin. İki dakika kavurun. Bir kase alın. İçerisine yumurtaları kırın. Zerdeçalı ekleyin. İyice çırpın. Daha sonra ıspanakların üzerine ekleyin.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Omlet | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172139 
Gönderme Tarihi: 19.May.2023 
358 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Küçük bir demet ıspanak
 
3 yumurta
 
Küçük bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
½ çay kaşığı kırmızı pul biber
 
½ çay kaşığı tuz
 
½ çay kaşığı karabiber
 
 
Ispanaklar çok ince doğranır.
 
Bir tavada tereyağı ile birlikte sotelenir.
 
Baharatları ilave edilir. En son yumurtalar kırılır, karıştırılır ve ağzı kapatılır.
 
Kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir.
 
Ocaktan indirmeden önce kaşar peyniri rendesi koyulur.
 
Mümkünse sıcak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Omlet | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173198 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2023 
304 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fatih Belediyesi
 
 
2 yumurta
 
6-7 yaprak ıspanak
 
1 çay bardağı süt
 
2 yemek kaşığı siyez unu veya tam tahıllı un
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı çörekotu
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Ispanakları güzelce yıkayın. İnce şekilde doğrayın.
 
Yumurta süt ve baharatları karıştırıp üzerine unu ilave edin.
 
İnce kıyılmış ıspanakları harcın içine katın.
 
Zeytinyağı ile yağladığınız tavayı ısıtın.
 
Karışımı tavaya döküp üzerine çörekotu serpin.
 
Piştikten sonra servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Omlet | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178345 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2024 
245 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
3 adet yumurta
 
2 çay kaşığı süt
 
1,5 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
 
1 çay kaşığı tereyağı
 
1/4 bağ ıspanak 
 
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Yumurtayı bir kaseye alın ve çırpın.
 
Çırparken sütü ilave edin ve çırpmaya devam edin.
 
Yumurta iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edin.
 
Tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika buzdolabında dinlendirin.
 
Ispanakları temizleyin ve 1 yemek kaşığı tereyağıyla soteleyin.
 
Omlet tavanızı ısıtın ve yağı eritin.
 
Omlet harcınızı tavaya, kenarlara fazla sıçratmadan dökün.
 
Tavanın kapağını kapatın ve 3 dakika kısık ateşte pişirin.
 
Hazırladığınız ıspanak soteyi ve kaşarı ilave edip spatula yardımıyla omletin bir yüzünü diğer yüzünün üzerine örtün ve 2-3 dakika daha pişirip tabağa alın. 
 
Üzerine dilerseniz tekrardan kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Omlet | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185117 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2025 
18 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı taze ıspanak (ince doğranmış)
 
1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
İsteğe göre kaşar peyniri veya beyaz peynir
 
 
Ispanakları iyice yıkayıp ince ince doğrayın.
 
Tavada tereyağını eritin veya sıvı yağı ısıtın.
 
Doğranmış ıspanakları tavaya alın, 1-2 dakika soteleyin.
 
Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın, tuz ve karabiber ekleyin. Ardından tavaya dökün.
 
Kısık ateşte omletin altı pişene kadar bekleyin. İsteğe göre üzerine rendelenmiş peynir serpebilirsiniz.
 
Omleti katlayıp sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |