|
Ispanaklı Omlet |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc6169
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2006
3,007 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. ıspanak
4 yumurta
2 patates
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 kaşık tereyağı
Tuz
Biber
Yıkanmış ıspanakların yaprakları tuzlu suda 5 dakika haşlanıp süzülür. Doğranan patatesler de aynı şekilde haşlanır. Soğan ve sarımsaklar tencerede yağ ile hafif pembeleştirilir. Üzerine ıspanaklar, patatesler, bir çay bardağı syla birlikte konulup ağzı kapalı olarak 15 dakika pişirilip kaşıkla açılan yerlere yumurtalar kırılıp tuz ve biber ekleyerek, yumurta akları pişene kadar 5-6 dakika pişirilir.
Fotoğraf "püre" tarafından gönderildi. 02.02.2021
|
Ispanaklı Omlet |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc8937
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
2,739 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yıkanmış ve ince doğranmış ıspanak
1 adet küçük domates
3 adet yumurta
40 gr taze kaşar peyniri
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
Önce ıspanakları teflon bir tavada kavurun. Üzerine domatesleri de ekledikten sonra tuz ve karabiberi de ekleyip biraz daha kavurmaya devam edin. Çukur bir kaseye kaşar peynirini rendeleyip yumurtaları kırın ve bir tutam tuz ilave ederek iyice karıştırın. Teflon tavada tereyağını eritin ve sıvıyağı ekleyin. Ardından yumurtalı karışımı tavaya alın. Yumurtalar pişmek üzereyken ıspanağı ekleyin ve üzerini kapatarak pişirin. Sıcak servis yapılmalıdır.
ML® Biberli Omlet için tıklayın
ML® Biberli Omlet (görsel)
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 01.09.2022
|
ISPANAKLI OMLET |
|
ziver47
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2007
Mesajlar: 52 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc19082
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2007
2,679 defa indirildi / yazdırıldı
|
1- Sade omlet hazırlayınız.
3- Pişirince ortalarına ıspanak püresi koyup üçe katlayınız.
3- Servis tabağını ters çevirip sıcak servis yapınız.
ML® Ekmekli Omlet için tıklayın
ML® Ekmekli Omlet Videosu
|
ISPANAKLI OMLET |
|
bıçak sırtı
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.12.2007
Mesajlar: 25 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20213
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2007
2,463 defa indirildi / yazdırıldı
|
8-10 kök ıspanak
2 yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Ispanağı ayıklayıp yıkayarak incecik kıyınız. 20 cm çapında kapaklı bir tavaya ıspanak, yağ ve tuz koyup kapağını örterek yumuşayıncaya kadar kendi buğusu ile pişiriniz. Suyunu çekince yumurtaya biraz tuz atarak çarpıp ıspanağın üzerine dökünüz. Kapağını örtüp hafif sertleşinceye kadar pişiriniz. Ters çevirip rulo yaparak tabağa alınız.
|
Ispanaklı Omlet |
|
kırlangıç
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc20439
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2008
2,629 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
600 g ıspanak,
tuz,
200 g kabak,
150 g yeşil soğan,
10 orta boy yumurta,
2 yemek kaşığı kıyılmış nane,
3 yemek kaşığı kıyılmış dereotu,
karabiber,
4 yemek kaşığı zeytinyağı,
300 g tam yağlı yoğurt,
2 yemek kaşığı limon suyu.
1. Ispanağı ayıklayarak yıkayın ve bol tuzlu suda kısa bir süre haşlayın. Pişirme suyunu dökün, üstüne soğuk su dökün. Ispanağı ovucunuzda iyice sıkın. Kabakları rendeleyin. Soğanları ayıklayarak doğrayın.
2. Yumurtaları tuz ve biber ile çırpın, kıyılmış soğanı ve ıspanağı karıştırın.
3. Yağı bir tavada kızdırın, yumurtalı karışımı dökün ve yakl. 8 dakika pişirin. Omleti 4 eşit parçaya bölün, parçaları alt üst edin. 5-6 dakika daha pişirin.
4. Yoğurdu, limon suyu, tuz ve karabiber ile karıştırın. Sos ile servis yapın.
|
ISPANAKLI OMLET |
|
yine gülnihal
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc26558
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2008
2,658 defa indirildi / yazdırıldı
|
Omletler için gerekli malzeme:
125 gr. un,
1 tutam tuz,
1 yumurta,
1/8 litre krema,
1/4 litre süt,
50 gr. margarin,
50 gr. pişirmek için margarin.
İçi için:
300 gr. yıkanmış, ayıklanmış ıspanak
30 gram margarin,
25 gram, un,
1/8 litre sıcak et suyu,
4 çorba kaşığı krema
1 tutam karabiber,
garnitür için,
maydanoz.
Hazırlanışı:
Omletler için unu bir kaba koyun, ortasını açın. Tuz ve yumurta koyun. Krema ile sütü karıştırıp ilâve edin. Margarini eritin. Hafif soğuyunca onu da hamura katın. 5 dakika dinlendirin. Tavada az miktarda margarini kızdırın. Hamurdan ince 10 cm. çapında olacak şekilde omletler pişirin. Her iki yüzünü 2 dakika altın sarısı pişirin. Sonra servis tabağına alın. Hamurlar bitene kadar omletleri pişirin. İçi için, ıspanağı ayıklayarak yıkayın. Kendi suyuyla pişirerek, suyunu süzün. Küçük küçük doğrayın. Margarinin yarısını tencerede kızdırın ve ıspanağı hafif kavurun. Bu arada kalan yağı ayrı bir tencerede kızdırın. Unu karıştırarak kavurun. Karıştırmaya devam ederek et suyunu ve kremayı ilâve edin. Üç dakika pişirin. Hafif kavrulmuş olan ıspanağa katın. Tuz, karabiber serpin. 10 dakika daha pişirin. Sonra soğumaya bırakın. Ispanaklı içi omletlere dağıtın. Kenarlarını içe doğru kapatın. Yıkanmış, kıyılmış maydanozla garnitür yapın.
|
Ispanaklı Omlet |
|
kikirik
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.05.2009
Mesajlar: 23 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc36470
Gönderme Tarihi: 16.May.2009
2,565 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
7 adet yumurta
7 kaşık süt
1 kaşık tereyağı
1 demet ıspanak
1 adet soğan
tuz
karabiber.
Yumurta ve süt çırpılarak yağlanmış tavada omlet yapılır. Ayrı bir kapta soğanlar kavrulur, içine yıkanıp ince kıyılmış ıspanaklar atılır. Tuz ve karabiber ilave edilerek hazırlanmış omletlerin içine koyularak katlanır.
|
ISPANAKLI OMLET |
|
yasemin&mükremin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc49020
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2010
2,708 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yumurta
1 kaşık yağ
tuz
karabiber
yeterince ıspanak
Ispanak kavurması ya da püresi hazırlanır. Yumurtalar bir kaba kırılır ve çırpılır. Tuz, karabiber atılır. Tavada yağ kızdırılır, yumurtlar içine dökülür. Dibi, kazınırcasına bir, iki kez karıştırılır. Yumurtalar hafif katılaşınca ıspanaklar omletin bir tarafına konulur ve omletin öbür yanı üstüne kapanıp, biraz daha pişirilir ve servis yapılır.
|
ISPANAKLI OMLET |
|
şelale
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc57423
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2010
2,935 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
200 gram ıspanak
1 adet kuru soğan
50 gram margarin
Yeterince tuz ve karabiber
Omlet için;
3 adet yumurta
1/4 paket margarin
Yeterince tuz ve karabiber
Ispanaklan ayıklayıp bol suyla Isıkaç defa yıkadıktan sonra, birkaç parçaya ayıralım.
Ufak bir tencereye margarini koyup ince kıydığımız kuru soğanı ilave ederek kavuralım.
Soğanlar biraz kavrulunca, ıspanakları ilave edip kavurmaya devam edelim.
Ispanaklar suyunu salıp da çekince, tuz ve karabiber ilave edip ocaktan indirelim.
Sade bir omlet hazırlayıp, ortasına ıspanaklı içten koyalım ve katlayarak sıcak sıcak servis yapalım.
Not: İsteyenler, yarım çay kaşığı muskat ilave edebilir.
|
Ispanaklı Omlet |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63037
Gönderme Tarihi: 07.May.2011
2,412 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yumurta
250 gr ıspanak (ayıklanıp yıkanmış, süzülmüş ve doğranmış)
1+1/4 tatlı kaşığı tuz
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 çorba kaşığı krema
1 kahve kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı soğuk su
Ispanağı orta boy bir tencereye koyup, üstünü örtecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek, harlı ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp, ıspanağı 8-10 dakika, yumuşayana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, ıspanağı tahta kaşığın tersiyle bastıra bastıra süzgeçten geçirerek bütün suyunu süzünüz.
Ispanak püresini orta boy bir kaseye aktarıp, 1 çorba kaşığı yağ ve kremayı ekleyiniz. Yağ eriyene kadar karıştırıp, bir kenarda sıcak olarak saklayınız.
Yumurta, kalan 1/4 tatlı kaşığı tuz, biber ve suyu orta boy bir kasede, çatalla iyice karıştırınız.
Kalan 1 çorba kaşığı yağı büyük bir omlet tavasında orta ateşte kızdırınız. Yumurtalı harcı katarak, karıştırdıktan sonra birkaç saniye, dibi biraz tutana kadar bekleyiniz. Ateşin altını kısınız. Spatulayla omleti kenarından kaldırıp tavayı öne doğru eğerek, üstteki pişmemiş yumurtayı tavaya akıtınız. Tavayı düz olarak yeniden ateşe oturtup, dibinin yeniden biraz tutmasını bekleyiniz.
Omletin yarısının üstüne ıspanak püresini boşaltıp tavayı yeniden öne doğru eğerek, spatulayla omletin öteki yarısını, yarım daire biçiminde, harcın üstüne katlayınız.
Tavayı ateşten indirip, omleti ısıtılmış bir servis tabağına kaydiriniz. Omleti ikiye yada üçe keserek servis ediniz.
|
Ispanaklı Omlet |
|
Herhangi biri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc64763
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011
2,384 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet patates
300 gr. ıspanak
5 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1/2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
50 gr. beyaz peynir ve kaşar peyniri
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Patatesleri küçük küpler halinde doğrayın ve kızartın. Yağını süzdürüp üzerine ince doğranmış ıspanak ve maydanozu ilave edin. Yumurtaları çırpıp ekleyin. Tuz ve tereyağını koyup kapağını kapatın ve bir-iki dakika bekleyin. Beyaz peyniri üzerine döküp kapağı kapatın. Omleti ters çevirerek diğer yüzünü de pişirin. Ocaktan aldıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesini koyun ve kapağı tekrar kapatıp birkaç dakika daha bekletin.
|
Ispanaklı Omlet |
|
saniye gürbüz
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc127406
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2017
976 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 yumurta
2 yemek kaşığı krema
Bir kase dolusu yıkanıp kurutulmuş taze ot (Frenk soğanı, maydanoz, kekik, fesleğen)
1 kase yıkanıp kurutulmuş bebek ıspanak
1 tutam tuz ve karabiber
1-2 yemek kaşığı keçi peyniri
Tava için tereyağı
Taze otları mutfak robotuna atarak ince ince kıyılıncaya kadar çekin. Üzerine yumurtaları, kremayı, tuzu ve karabiberi ekleyin ve robotu tekrar çalıştırın. Malzemeler iyice karıştıktan sonra yanmaz tavaya bir tatlı kaşığı kadar tereyağı koyun. Orta ateşte tavayı hareket ettirerek ve tereyağının her yere dağılmasını sağlayarak tereyağını kızdırın. Yumurtalı karışımı üzerine dökün. 1-2 dakika içinde omletiniz pişecek. Spatula yardımı ile tavadan alıp üzerine bebek ıspanakları ve keçi peyniri serperek servise hazır hale getirin.
|
Ispanaklı Omlet |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145111
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2019
568 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
Çeyrek demet bebek ıspanak
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
2 çay kaşığı süt
1 çay kaşığı tereyağı
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sotelemek için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Yumurtayı derin bir kasenin içine alıp çırpın.
Yumurtayı çırparken bir yandan da sütü ilave edin.
Kasedeki yumurta ve sütü tamamen karışana kadar çırpmaya devam edin.
Tuzunu ve karabiberini ilave edip 5 dakika kadar buzdolabında bekletin.
Ispanakları güzelce temizleyin.
Ispanakları bir tavada tereyağı ile soteleyin.
Bu sırada omlet yapacağınız tavayı ısıtın ve tereyağını eritin.
Hazırladığınız omlet harcını sıçratmadan ısıttığınız tavanın içine dökün.
Tavanın kapağını kapatıp 3 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Sotelediğiniz ıspanakları tavanın içine ilave edin.
Rendelenmiş kaşar peynirleri de ıspanakların üzerine ekleyin.
Omletinizi bir spatula kullanarak ters çevirin ve 2-3 dakika daha pişirin.
Ispanaklı omletiniz hazır, hemen servis edebilirsiniz.
|
Ispanaklı Omlet |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163458
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2022
244 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
10 yaprak ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı süt ya da su
Tuz
Karabiber
Ispanakları temizleyip, ufakça doğrayın. Sonrasında bir su kabında haşlayabilirsiniz, hatta dilerseniz kavurabilirsiniz.
Omletinizi pişireceğiniz tavayı ocağın üzerinde ısıtmaya başlayın.
Tavanızın üzerinden hafif dumanlar çıkacak kadar ısıtmaya devam edin. Bu aşamada içine tereyağını koyabilirsiniz.
Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın çırpın. üzerine süt/su, tuz, karabiber ve ıspanakları katıp karıştırın
Tereyağının erimesinden sonra, çırptığınız yumurtalı karışımı tavanın içine yavaşça dökün. Bu aşamada dikkatli olmasınız. Çünkü omlet 15 saniyede pişecektir.
Biraz tavanızı sallayarak omletin pişmesine yardımcı olun, iki taraflı tamamen pişince servis edin.
|
Ispanaklı Omlet |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164533
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2022
247 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ispanak
2 çay kaşığı zerdeçal
2 yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Ispanakları doğrayın. Bir kabın içerisine alın. Isıtmış olduğunuz tavaya zeytinyağını ekleyin. Tava ısındıktan sonra ıspanakları ekleyin. İki dakika kavurun. Bir kase alın. İçerisine yumurtaları kırın. Zerdeçalı ekleyin. İyice çırpın. Daha sonra ıspanakların üzerine ekleyin.
|
Ispanaklı Omlet |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172139
Gönderme Tarihi: 19.May.2023
230 defa indirildi / yazdırıldı
|
Küçük bir demet ıspanak
3 yumurta
Küçük bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı kırmızı pul biber
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
Ispanaklar çok ince doğranır.
Bir tavada tereyağı ile birlikte sotelenir.
Baharatları ilave edilir. En son yumurtalar kırılır, karıştırılır ve ağzı kapatılır.
Kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir.
Ocaktan indirmeden önce kaşar peyniri rendesi koyulur.
Mümkünse sıcak servis yapılır.
|
Ispanaklı Omlet |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173198
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2023
198 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatih Belediyesi
2 yumurta
6-7 yaprak ıspanak
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı siyez unu veya tam tahıllı un
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı çörekotu
1 çay kaşığı tuz
Ispanakları güzelce yıkayın. İnce şekilde doğrayın.
Yumurta süt ve baharatları karıştırıp üzerine unu ilave edin.
İnce kıyılmış ıspanakları harcın içine katın.
Zeytinyağı ile yağladığınız tavayı ısıtın.
Karışımı tavaya döküp üzerine çörekotu serpin.
Piştikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Ispanaklı Omlet |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178345
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2024
132 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
3 adet yumurta
2 çay kaşığı süt
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı tereyağı
1/4 bağ ıspanak
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Yumurtayı bir kaseye alın ve çırpın.
Çırparken sütü ilave edin ve çırpmaya devam edin.
Yumurta iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edin.
Tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika buzdolabında dinlendirin.
Ispanakları temizleyin ve 1 yemek kaşığı tereyağıyla soteleyin.
Omlet tavanızı ısıtın ve yağı eritin.
Omlet harcınızı tavaya, kenarlara fazla sıçratmadan dökün.
Tavanın kapağını kapatın ve 3 dakika kısık ateşte pişirin.
Hazırladığınız ıspanak soteyi ve kaşarı ilave edip spatula yardımıyla omletin bir yüzünü diğer yüzünün üzerine örtün ve 2-3 dakika daha pişirip tabağa alın.
Üzerine dilerseniz tekrardan kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
|
|