3 adet yufka
Yarım kilo ıspanak
1 adet iri soğan
3-4 diş sarmısak
Tuz
Pulbiber
Börek sosu:
1 fincan süt
1 fincan sıvıyağ
1 adet yumurta
Üzeri için:
Çörekotu veya susam
Soğanı yemeklik doğrayıp 2-3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleştirmeye başlayın.
Bu arada sarmısaklarınıza minik minik kesip katın.
Ispanakları bolca 4-5 defa yıkayıp iyice kumu kalmayıncaya kadar temizleyin, sonra doğrayın.
Pembeleşip yumuşayan soğan ve sarmısakların üzerine ıspanaklarınızı koyup kapağını kapatıp ıspanakları pişmeye bırakın.
Fırınınızı turboda 175 derecede ön ısıtmaya alın.
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
Yufkları üst üsteyken ortadan ikiye ayırın.
Sos için yumurta süt ve sıvı yağı güzelçe çatalla çırpın.
Yarım yufkalarınızın 3 ünü gene üst üste dizerken aralarına güzelce sosunuzu sürün.
Ispanaklarınız küçülüp hafif pişince altını kapatın.Tuz ve baharatınız ile bir iki kaşık un ekleyip unu karıştırın.
3'lü yarım yufka üzerine ıspanklı için yarısını güzelce serpin. Sonra güzelce rulo yapıp ikiye kıvırıp tepsinize yerleştirin. Aynı şekilde kalan 3 yufkayıda rulo yapıp tepsiye yerletirin.
Kalan sütlü sosu börekler üzerine sıvayıp böreğinizi fırına verin.
Üzeri kızarınca fırını kapatın.
|