|
Kolay Ispanaklı Börek |
|
Su Damlası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2015
Mesajlar: 36 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc132733
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2018
947 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
Yarım kilo ıspanak
1 adet iri soğan
3-4 diş sarmısak
Tuz
Pulbiber
Börek sosu:
1 fincan süt
1 fincan sıvıyağ
1 adet yumurta
Üzeri için:
Çörekotu veya susam
Soğanı yemeklik doğrayıp 2-3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleştirmeye başlayın.
Bu arada sarmısaklarınıza minik minik kesip katın.
Ispanakları bolca 4-5 defa yıkayıp iyice kumu kalmayıncaya kadar temizleyin, sonra doğrayın.
Pembeleşip yumuşayan soğan ve sarmısakların üzerine ıspanaklarınızı koyup kapağını kapatıp ıspanakları pişmeye bırakın.
Fırınınızı turboda 175 derecede ön ısıtmaya alın.
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
Yufkları üst üsteyken ortadan ikiye ayırın.
Sos için yumurta süt ve sıvı yağı güzelçe çatalla çırpın.
Yarım yufkalarınızın 3 ünü gene üst üste dizerken aralarına güzelce sosunuzu sürün.
Ispanaklarınız küçülüp hafif pişince altını kapatın.Tuz ve baharatınız ile bir iki kaşık un ekleyip unu karıştırın.
3'lü yarım yufka üzerine ıspanklı için yarısını güzelce serpin. Sonra güzelce rulo yapıp ikiye kıvırıp tepsinize yerleştirin. Aynı şekilde kalan 3 yufkayıda rulo yapıp tepsiye yerletirin.
Kalan sütlü sosu börekler üzerine sıvayıp böreğinizi fırına verin.
Üzeri kızarınca fırını kapatın.
|
Ispanaklı Kolay Börek |
|
araka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2013
Mesajlar: 46 Şehir: Bingöl |
Kısa URL: https://ml.md/lc93417
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2013
1,770 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
1 su bardağı süt
2 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
İçi için:
4 adet taze soğan
100 gram peynir
600 gram ıspanak
Tuz, karabiber, çörekotu
Kolay börek dememin sebebi iç harcını hiç kavurmadan hazırlandığı için. Öncelikle yufkayı süt, yumurta ve erimiş tereyağıyla çırpın yufkaları ıslatın. İnce kıydığınız ıspanağı elinizle ufalayın ve üzerine kıyılmış taze soğanı, rendelenmiş peyniri ekleyip iç harcını hazırlayın. Sütle hazırladığınız sıvıyla yufkaları ıslatıp ıspanaklı harcı içine yerleştirip kol böreği gibi katlayın ve tepsiye dizin. Üzerine kalan sıvıyı sürüp bol çörekotu serpin. 200 derecede 35 dakika kadar pişin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
|
Ispanaklı Kolay Börek |
|
mehtap
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2007
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc16375
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007
2,380 defa indirildi / yazdırıldı
|
7-8 adet yufka
1 kg ıspanak
250 gr. beyaz peynir
2 kuru soğan
Tuz, karabiber, kimyon
2 yumurta
2 çay bardağı zeytinyağı
Öncelikle böreğin iç malzemesini hazırlamak için ıspanakları yıkayıp doğrayın. Soğanları ince ince kıyın. 1 çay bardağı zeytinyağını derin bir tavada kızdırıp soğanları yumuşayana kadar kavurun. Ispanakları da ilave edip hacimleri küçülene ve yumuşayana kadar soteleyin. Tuz, karabiber ve kimyon ilave edip ateşi kapatın ve küçük küpler halinde kestiğiniz beyaz peyniri ilave edip karıştırın. Böreğin harcını hazırlamak için 1 çay bardağı zeytinyağı ve yumurtaları tel çırpıcı ile karıştırın. Tepsinizi yağlayın ve fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Her bir yufkayı teker teker düz bir zemine alıp birer kepçe harçtan üzerine döküp fırçayla yayın. Yufkaların en alt kısmına bir bir şerit halinde ıspanaklı harçtan yerleştirin. Kenarlarını içe doğru kıvırarak tepsinizin boyutlarına uygun rulolar halinde sararak aralarında boşluk kalmayacak şekilde tepsiye yerleştirin. Kalan harcı böreğin üzerine gezdirin. Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirin. Tepside ılıtıp dilimleyerek servis yapın.
|
|