| 
 
| 
 
 
 | 
 
ISPANAKLI HAZIR YUFKA BÖREĞİ | 
 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1633 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2006 
4,081 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg. ıspanağın yaprağı (kök ve sapları yemek yapınız.)
 
4 kaşık sıvı yağ (ıspanağı kavurmak için)
 
2 soğan
 
2 sivri biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
4 yufka
 
Yarım su bardağı erimiş yağ
 
1 yumurta
 
Çörekotu
 
 
1- Ispanak yaprakları yıkanıp kıyılır.
 
2- İnce doğranmış soğanla biber yağda pembeleştirilir. Ispanaklar konup karıştırarak kavrulur. Tuz, karabiber atılır.
 
3- Yarım bardak erimiş yağın üzerine ılık su konup karıştırılır.
 
4- Her yufka ayrı ayrı sulu yağ karışımı ile yağlanıp bohça gibi dörde katlanır. (Aralar da yağlanır.)
 
5- Her yufka dört kare parçaya kesilip ortasına ıspanak kavurması konur.
 
6- Dört ucu ortaya getirilip, tepsiye ters çevrilir. (Hepisi 16 adet börek)
 
7- Üzerine yumurta sarısı sürülüp istenirse çörek otu serpilir. Fırında pişirilir.
 
8- Sıcak servis yapılır.
 
 
Not: İstenirse böreklere, ıspanakla beraber 1 dilim sucuk ve 1 dilim taze kaşar da konabilir.
 
 
 ML® Çırak Böreği için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ISPANAKLI HAZIR YUFKA BÖREĞİ Tarifleri Talaş Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |