|
Ispanaklı Yufka Böreği |
|
madlen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2007
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc18153
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2007
7,898 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan
250 gr ıspanak yaprağı
4 çorba kaşığı eritilmiş margarin
3 yufka
1 yumurta
1 tutam muskat
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeynir
100 gr beyazpeynir
Tuz, karabiber
Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtırı. Ispanakları yıkayıp bir tencereye alın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Yufkalardan 12x12 cm.lik kareler kesip 16 kare yufka hazırlayın. 10 cm çapında 4 yuvarlak parça kesip kalan yufka parçalarını yarım cm.lik ince şeritler halinde kesin. Beyaz peyniri ufalayın.
Kare yufkaların üzerini fırça kullanarak eritilmiş margarinle yağlayın. 4 küçük tart kalıbını yağlayıp her birine 4 kare yufkayı üst üste yerleştirin. Kenarlarına ve dibine parmak uçlarınızla bastırarak çukurlaştırın.
Yumurtayı bir kâseye kırıp tuz, karabiber ve muskat ekleyin, iyice çırpın. Ispanağı ufalanmış beyazpeynir ve yumurta ile karıştırın. Karışımı tart kalıplarının içine paylaştırıp yufkaların sarkan kısımlarını üzerine çevirip kapatın. Üzerlerini yuvarlak yufka parçalarıyla kapatıp şeritler halindeki yufkaları da gelişigüzel tutamlar halinde yerleştirin. Kalıpları fırın tepsisine alıp 30-35 dakika kadar pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
ML® Kare Börek Videosu
|
ISPANAKLI HAZIR YUFKA BÖREĞİ |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1633
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2006
3,949 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. ıspanağın yaprağı (kök ve sapları yemek yapınız.)
4 kaşık sıvı yağ (ıspanağı kavurmak için)
2 soğan
2 sivri biber
Tuz
Karabiber
4 yufka
Yarım su bardağı erimiş yağ
1 yumurta
Çörekotu
1- Ispanak yaprakları yıkanıp kıyılır.
2- İnce doğranmış soğanla biber yağda pembeleştirilir. Ispanaklar konup karıştırarak kavrulur. Tuz, karabiber atılır.
3- Yarım bardak erimiş yağın üzerine ılık su konup karıştırılır.
4- Her yufka ayrı ayrı sulu yağ karışımı ile yağlanıp bohça gibi dörde katlanır. (Aralar da yağlanır.)
5- Her yufka dört kare parçaya kesilip ortasına ıspanak kavurması konur.
6- Dört ucu ortaya getirilip, tepsiye ters çevrilir. (Hepisi 16 adet börek)
7- Üzerine yumurta sarısı sürülüp istenirse çörek otu serpilir. Fırında pişirilir.
8- Sıcak servis yapılır.
Not: İstenirse böreklere, ıspanakla beraber 1 dilim sucuk ve 1 dilim taze kaşar da konabilir.
ML® Çırak Böreği için tıklayın
|
ISPANAKLI HAZIR YUFKA BÖREĞİ |
|
semih44
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2008
Mesajlar: 40 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc20708
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2008
3,290 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 hazır yufka
3 yumurta
1/3 su bardağı sıvıyağ
1/3 su bardağ. süt veya yoğurt
İçi İçin:
1/2 ıspanak
1 avuç beynie rendesi
Yumurtayı bir kâseye kırıp, çatalla çarpınız. Sütü ve yağı ilave edip karıştırınız.
Yufkaları 4 eşit parçaya bölüp üst üste koyunuz. Üzerine 2 çorba kaşığı yumurtalı karışımdan koyup her tarafına yayınız. Üç köşesini ortada birleştirerek kare şekline getiriniz. Ortasına bir miktar ıspanaklı iç koyup kenarlarını bohça gibi kapatınız.
Kapanan kısım alta gelmek üzere yağlanmış tepsiye yerleştiriniz. Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayıp yan yana diziniz. (Yufkalar üst üste konarak veya rulo yaparak da değişik şekillerde hazırlanabilir.) Üstlerine artan karışımdan sürerek orta hararetti fırında pembe renkte pişiriniz.
İçin Hazırlanması : 1/2 kg. ıspanağı ayıklayıp yıkayınız. Yapraklarını incecik kıyıp, 1 avuç peynir rendesi ile karıştırınız.
|
|