| 
 
| 
 
 
 | 
 
ISPANAKLI EKMEK | 
 
  | 
oya kural 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2014 
Mesajlar: 22 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99068 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2014 
2,053 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Filiz ÇATALKAYA ORHAN
 
 
Hamuru için:
 
250 gr rondoda çekilmiş ekmek içi
 
4 su bardağı un
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çay kaşığı tuz
 
Aldığı kadar su
 
İç malzemesi için:
 
Ispanak yaprağı (çiğden kullanılacak)
 
250 gr kıyma
 
1 orta boy soğan
 
Tuz
 
Üzerine sürmek için tereyağı
 
 
Bir kabın içinde rondodan çekilmiş ekmek içlerini, un ve tuzu harmanlayın. Zeytinyağını ilave edin ve suyu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurun dinlenmesi için üzerine nemli bir bez örtün. Önce ıspanak yapraklarımızı elimizle parçalayalım. Diğer tarafta soğanımızı ince ince doğrayalım ve 1 kaşık yağ ile kavurmaya başlayalım, içine kıymayı ilave edelim. Tuzunu katalım. Kavrulunca ocağımızı kapatalım. İyice kavrulan kıymamızı ıspanak yapraklarımıza ilave edelim. Dinlenen hamurumuzu küçük küçük bezelere ayıralım ve merdane ile tabak büyüklüğünde açalım. Açtığımız hamurun yarısına ıspanaklı, kıymalı harcımızı koyup kapatalım. Kenar kısımlarının yapışması ve güzel görünmesi için herhangi bir kapak ya da tabak yardımı ile keselim. Bu şekilde hazırlanan hamurlarımızı saç ya da yağsız tavada arkalı önlü pişirelim ve sıcakken üzerine tereyağı sürelim. Not: Ispanaklı ekmeklerimizi açılan hamura tahin sürüp, içine sadece ıspanak koyarak da hazırlayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
Ispanaklı Ekmek | 
 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153560 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2020 
455 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
300 gram ıspanak
 
3 adet yumurta
 
1,5 çay kaşığı tuz
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
2 su bardağı mısır unu
 
2 paket kabartma tozu
 
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
 
1 su bardağı un
 
Kalıbı yağlamak için:
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Ispanağın kök kısımlarını kesin ve 3-4 kez yıkadıktan sonra suyunu süzün. Kağıt havlu ile kuruladıktan sonra kıyın ve bir kenara alın. Yumurta, tuz, süt, sıvı yağ, toz şeker, mısır unu ve kabartma tozunu yoğurma kabında pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Beyaz peynir, un ve ıspanağı ilave ettikten sonra iyice karıştırın. 24 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (pişip pişmediğini anlamak için ekmeğe bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ISPANAKLI EKMEK Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |