| 
 
 
 | 
Ispanaklı Ekmek | 
  | 
pembe&beyaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.06.2011 
Mesajlar: 63 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64182 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011 
3,305 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 adet soğan
 
750 gr. ıspanak
 
1 su bardağı süt
 
2 adet yumurta
 
200 gr. lor peyniri
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
8 dilim hamburger peyniri
 
Tuz, karabiber
 
 
Rendelenmiş soğanı yağda kavurun, doğranmış ıspanağı ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip robotta püre haline getirin. Tost ekmeklerini sütle ıslatın, yağlanmış küçük fırın kaplarına yerleştirin, ıspanağı üzerine yayın. Daha sonra yumurtaları çırpıp lor peyniri, kaşar peyniri ve karabiberle karıştırın, ıspanakların üzerine yayın. En üste ise hamburger peynirlerini koyun. 200 derecelik fırında 25 dakika pişirdikten sonra servis edin.
  
 | 
ISPANAKLI EKMEK | 
  | 
Cemile 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.11.2006 
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11597 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2007 
2,540 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
PİZZA HAMURU
 
25 gr.taze maya 
 
2,5 fincan su 
 
1 çay kaşığı tuz 
 
2 yemek kaşığı yayla margarini
 
5 fincan un 
 
İÇİ
 
750 gr ıspanak
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı küçük hindistancevizi rendesi
 
3 domates
 
4 çorba kaşığı peynir rendesi
 
YAPILIŞI
 
Bir kaba mayayı elinizde ovuşturarak koyun. Suyu parmağınızın dayanabildiği kadar ılıtıp mayaya ilave edin. Mayayı karıştırıp eritin. Tuzu, yağı, unu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun kulak memesi kıvamına gelmesi için gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz. Sonra kabarması için 30 dakika bekletin. Öte yandan ıspanağı temizleyip yıkayın. Sadece yapraklarını, az tuzlu suda haşlayıp ve süzgece koyarak süzün. Hamuru dört eşit parçaya ayırın. Her birini 20 cm. Çapında daireler halinde açın. Hamurların ortasına küçük hindistancevizi rendesi serpilmiş ıspanakları, kabuksuz domates dilimlerini ve rende peyniri paylaştırın. Hamurun bir yarısını diğerinin üzerine kapayın. 15 dakika daha bekletin ve 250 derece hararetindeki fırında 20 dakika pişirin.
  
 | 
ISPANAKLI EKMEK | 
  | 
oya kural 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2014 
Mesajlar: 22 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99068 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2014 
2,053 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Filiz ÇATALKAYA ORHAN
 
 
Hamuru için:
 
250 gr rondoda çekilmiş ekmek içi
 
4 su bardağı un
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çay kaşığı tuz
 
Aldığı kadar su
 
İç malzemesi için:
 
Ispanak yaprağı (çiğden kullanılacak)
 
250 gr kıyma
 
1 orta boy soğan
 
Tuz
 
Üzerine sürmek için tereyağı
 
 
Bir kabın içinde rondodan çekilmiş ekmek içlerini, un ve tuzu harmanlayın. Zeytinyağını ilave edin ve suyu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurun dinlenmesi için üzerine nemli bir bez örtün. Önce ıspanak yapraklarımızı elimizle parçalayalım. Diğer tarafta soğanımızı ince ince doğrayalım ve 1 kaşık yağ ile kavurmaya başlayalım, içine kıymayı ilave edelim. Tuzunu katalım. Kavrulunca ocağımızı kapatalım. İyice kavrulan kıymamızı ıspanak yapraklarımıza ilave edelim. Dinlenen hamurumuzu küçük küçük bezelere ayıralım ve merdane ile tabak büyüklüğünde açalım. Açtığımız hamurun yarısına ıspanaklı, kıymalı harcımızı koyup kapatalım. Kenar kısımlarının yapışması ve güzel görünmesi için herhangi bir kapak ya da tabak yardımı ile keselim. Bu şekilde hazırlanan hamurlarımızı saç ya da yağsız tavada arkalı önlü pişirelim ve sıcakken üzerine tereyağı sürelim. Not: Ispanaklı ekmeklerimizi açılan hamura tahin sürüp, içine sadece ıspanak koyarak da hazırlayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Ekmek | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153560 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2020 
455 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram ıspanak
 
3 adet yumurta
 
1,5 çay kaşığı tuz
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
2 su bardağı mısır unu
 
2 paket kabartma tozu
 
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
 
1 su bardağı un
 
Kalıbı yağlamak için:
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Ispanağın kök kısımlarını kesin ve 3-4 kez yıkadıktan sonra suyunu süzün. Kağıt havlu ile kuruladıktan sonra kıyın ve bir kenara alın. Yumurta, tuz, süt, sıvı yağ, toz şeker, mısır unu ve kabartma tozunu yoğurma kabında pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Beyaz peynir, un ve ıspanağı ilave ettikten sonra iyice karıştırın. 24 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (pişip pişmediğini anlamak için ekmeğe bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |