| 
 
 
 | 
Ispanak Kökü Mücveri | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1203 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2006 
3,088 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. ıspanak kökü
 
2 soğan
 
2- 3 kaşık un
 
3 yumurta
 
Maydanoz ve dereotu
 
Tuz, karabiber
 
Kızartmak için:
 
1 su bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
 
 
1- Ispanak kökleri iyice yıkanır. Bir kahve fincanı su ile az haşlanır. Suyu sıkılıp, incecik kıyılır.
 
2- İnce doğranmış soğan, maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, yumurta ve un konup karıştırılır.
 
3- Kızgın yağa kaşık kaşıp dökülüp kızartılır.
 
4- Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.
 
 
Not: İstenirse bu karışıma 3- 4 kaşık kavrulmuş yağsız kıymada konur.
  
 | 
Ispanak Kökü Mücveri | 
  | 
naz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2005 
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3928 
Gönderme Tarihi: 20.May.2006 
2,727 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 kg. Ispanak
 
3 Adet Taze Sogan
 
5 Yemek Kasigi Un
 
4 Adet Yumurta
 
1/2 Demet Maydanoz
 
1/2 Demet Dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kizartmak Için Sivi Yag
 
 
lspanagi ayiklayin. Kök kismini 5 cm. uzunlugunda keserek ayirin, iyice yikayin. 1/2 su bardagi su ile 7 dakika haslayin. Suyunu sikip ince ince kiyin.
 
Taze soğan, maydanoz ve dereotunu kiyip ispanak kökü ile karistirin.
 
Daha sonra karisima un ve yumurtalari ekleyin. Mücveri tuz ve karabiber ile tatlandirin.
 
Hazirladiginiz mücver malzemesini kizgin yaga kasik yardimiyla kisim kisim dökerek kizartin.Kizaran mücverleri kagit havluya koyup fazla yagini çektirdikten sonra servis yapin.
 
 
 
  
 | 
Ispanak Kökü Mücveri | 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6981 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2006 
3,061 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 kilo ıspanak
 
3 adet taze soğan
 
2 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı kırıntı beyaz peynir
 
yarım demet maydanoz
 
2 yumurta
 
tuz
 
karabiber
 
kızartma için yağ.
 
 
Yapılışı:
 
Ispanağın yapraklarını köklerin 5 santim üzerinden kesin. Başka bir yemekte kullanmak üzere ayırın. Kökleri içinde bulunan su derince bir kaba alınır. Çamurlardan arınması için birkaç saat beklenir. Sudan çıkardıktan sonra ince uçlu bir bıçak ile kökleri iyice temizleyin. Herbir kökün ortadaki sapının ucunu kesin, tuzlu suya atıp 10 dakika haşlayın. Çıkartıp süzün. Soğuduktan sonra ince ince kıyın. Taze soğanları ince halkalar şeklinde doğrayın. Maydanozun yapraklarını kıyın. Çukur bir kapta kıyılmış ıspanak kökü, taze soğan, un, peynir, maydanoz, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın. Çok yumuşak, az sulu bir hamur haline gelince, tahta bir kaşık ile alarak kızgın yağa bırakın. Üzerini hafifçe bastırarak düzeltin. Iki tarafını da kızartın. Kağıt peçetede fazla yağını süzerek sıcak servis yapın. Ispanak kökü mücverini yanında yoğurt veya limon dilimi ile ikram edebilirsiniz
  
 | 
 
 
 
 
 
 |